КЗК спря рекламата на снаксовете "Pizzetti"

Подвеждала, че са италиански продукт, а не български
50
КЗК спря рекламата на снаксовете "Pizzetti"
Снимка: Чипита България

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ постанови спиране на рекламата на снаксове "Pizzetti" произвеждани от "Чипита България" АД, съобщиха от комисията.

"Отделните елементи на рекламата, възприети в тяхната съвкупност, създават сериозен риск от заблуда на потребителите и следователно от увреждане на техните интереси. Рискът се състои в това, че подведени от рекламното послание, потребителите биха закупили Pizzetti с впечатлението, че купуват оригинално хлебно италианско изделие. Създаването на погрешно впечатление у потребителите води до увреждане и на интересите на конкурентите на "Чипита България" АД, които произвеждат, внасят и продават на българския пазар подобен род снаксови закуски, се казва в позицията на КЗК.

Преустановяване на излъчването на рекламата ще продължи до окончателното произнасяне по случая с решение на комисията по същество.

Куриозното в случая е, че рекламният клип на снакса завършва със слогана "Честният снакс" (The honest snack).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
12
 
! Отговори
KORLEONE преди 8 години
mlatq PITZETI kato lud da ne ma farlat ot pokriva i da kajat 4e sam sam sko4il
15
4
 
4
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Иииии ... един мармот завиваше шоколада в станьол!
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали ме заблуждават или не, но хич не ми дреме дали са италиански произведени в БГ или са чисти БГ. Друго ме вълнува мен: Кога онзи *** с папионката от СЕМ ще се самосезира за идиотската реклама на бисквитки ОРЕО с вампира, гробовете и труповете. Няма по-глупава реклама. Не знам как някой се решеил да я пусне.
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутренски реклами на вживяли се като италиански мафиоти бг мутри и мислейки че като кръстят някое кулинарно изделие с италианско име и с италианска реклама българите ще пощуреят за него. В началото имаше испех с брускети марети, но после всичко лъсна още повече ,че за няколко сухара ви земат пари колкото за 2 хляба :) Тъжно, смешно, крадливо и лъжливо.
12
4
 
24
 
! Отговори
Веге преди 8 години
няма честен снакс, - това са еди от най -вредните продикти заедно с Кремвершите Пони :))) който не мисли за себе си, да се стяга за болницата
11
4
 
36
 
! Отговори
Брускети и пицети преди 8 години
Ахахахахаха, КЗК са големи майтапчии.Само да им кажа, че оригиналните италиански брускети "Марети", дето ги пече майстор Джузепе или там както се казваше...са произведени в Шумен, в завода на Итал Фуудс, една от фирмите на братята Кюркчиеви(Фикосота). Брандът е техен, въобще, там няма нищо италианско.А, дали КЗК не изпълнява поръчка?
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То защото всяка пицария прави пица по оригинална рецепта. Пиците на парче са минали порез Иран и Египет като ги гледам какви мургавели ги правят. Забранете пицариите! И ракията - защото това в тия бутилки е всичко друга, ама не е ракия.
9
4
 
19
 
! Отговори
God преди 8 години
До ха хаНапротив, преди години ги глобиха за "Брускети Марети" със същите доводи - заблуждават, че продукта е италиански, а не роден (не че е задължително да е *** щом е наш).
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами спрете рекламите и на Брускети Марети, те също оставят впечатлението, че са италиански продукт, (изпечени с майсторството на поколения италиански хлебари...) а компанията, която ги произвежда K&L Foods е американска.
7
2
 
26
 
! Отговори
подведен преди 8 години
Тези не са толкова подвеждащи, по-подвеждаща е рекламата на някакви брускети Марети с италиански вкус и т.н. дето ги рекламират, а реално са си сухари с подправки, made in Shumen, и няма нищо италианско в тях. Вярно, че май ги глобяваха преди години, ама тия пак пускат подвеждащи реклами и май е време пак за санкция.
6
4
 
21
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Май не са си платили вноската този месец. Те и старите реклами им бяха подвеждащи, ама тогава санкции нямаше. Чудна работа....
5
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най после .
4
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително *** реклама
3
20
 
10
 
! Отговори
Bandit преди 8 години
Пълна тъпотия и издиотщина относно решението на КЗК
2
30
 
29
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Рекламата е много готина.
1
3
 
60
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Купих си от страх да не ми сложат бетонни блокчета на краката