Докъде ще стигне КЗК с картела и контрабандата?

Ще се открие нещо, ако се работи с ДАНС, смята Трайчо Трайков
1 мар 2016 12:44,
19
Докъде ще стигне КЗК с картела и контрабандата?
Снимка: Архив Reuters

Държавата може да регулира пазара на горивата у нас по два начина – като регулатор с КЗК и с данъчните складове, където постъпват горивата, обяви пред Bulgaria ON AIR бившият енергиен министър в кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков.

По думите му правата на КЗК в този случай не са никак малко.

"Стига обаче да работят с прокуратура и ДАНС, те могат да стигнат до дълбочина и да открият нещо", настоя той.

"През 2009 КЗК не откри нищо нередно – нямало картел, през 2012-а - пак нямаше. Сега е третият път, сега ще трябва да докажат дали има картел, след като обявиха, че такъв е имало", настоя той.

Припомняме ви, че миналата седмица КЗК обяви, че започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

"Проблемът е надълбоко пуснал корени, но трябва да бъде решен, защото това са загуби за държавата", настоя на свой ред левият депутат Таско Ерменков.

"Факт е, че има ведомствени бензиностанции, които не е ясно как определят цените, пък и не се знае кой и как зарежда там, пък и държавата удари земеделските производители, като им оряза ваучерите", припомни той.

Ерменков коментира и слуховете, че до България стигат горива от "Ислямска държава" и се продават по наши бензиностанции.

"Ако има положителен отговор за гориво от ИД, трябваше вече да знаем, да има задържани хора. Това са спекулации – може да има, може и да няма. Факт е обаче, че има контрабанда на горива", категоричен бе той.

По думите му борбата с корупцията у нас се превръща в PR на това правителство.

"PR или не PR, щом нещо се прави в тази посока, то трябва да бъде подкрепено", опонира му Трайчо Трайков.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Глад и мизерия преди 8 години
Аз виждам по-големи проблеми от картела, например че хората нямат какво да ядът и същевременно мафията в лицето ББ ЦЦ ДП и т.н. няма къде да си похарчат парите...
10
0
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
" Ще се открие нещо, ако се работи с ДАНС, смята Трайчо Трайков " !Ще се открие нещо....? *** моля ви се, как тъй: Ще се открие нещо?Та дори и Той / с главно Т /, човека вожд, непобедимият Бойко Борисов отсече: Има картел.Как така ще се съмнявате в думите му? Или според Вас Той лъже? А, лъжец ли ще изкарвате Бойко?
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само че горивата са най ефтини в България
8
0
 
8
 
! Отговори
Анионимен преди 8 години
Пишете нещата с истинските им имена - КЗК - Комисия за Защита на Картелите
7
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До сега по проблема с корупцията единствено е ГОВОРЕНО! "Правенето" изобщо не е започвалоПравитлеството си е абсолютен закрилник на корупцията, като всички преди него.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще стигнат до извода че от това повече няма как да свалят горивата че даже са на загуба,а Марешки продавал вода вместо гориво.
5
0
 
18
 
! Отговори
Желание няма преди 8 години
Една шепа народ сме на един хвърлей земя, а имаме осем пристанища за внос на петрол и там куче влачи, диря няма, с други думи липсват измерителни уреди. Проблемът не е голям, но някои овластени бенефициенти прибират големи пари и 26 "демократични" години поддържат и налагат беззаконието.
4
3
 
12
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Демокрация и пазарна икономика. Не мога да разбера какво се напъвате. Имате пари купувате, нямате гледате.Нали затова повечето реваха като магарета пред НС и пяха песни 45 години стигат, времето е ваше.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е една държавичка отвлечена от мафията
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези риторични въпроси?Ще стигнат точно, до където им кажат да стигнат!Предполагам, никой не си прави илюзии, че може да има някакво реално разследване....
1
1
 
10
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ЩЕ СЕ ОТКРИЕ ЕДНА ГОЛЯМАААА-----ООООООООО---НУЛА С МНОГО НУЛИ ТАКАВА Е И ДАНС И КЗК И НС И ВСС ----ИМИТАЦИЯ НА РАБОТА