55 000 българи и румънци поеха към Англия за година

224 000 граждани на ЕС нови на Острова за последните 365 дни
Обновена: 19 май 2016 06:54 | 18 май 2016 21:41, Екип на Investor.bg
77
55 000 българи и румънци поеха към Англия за година
Снимка: Reuters

За една година броят на европейските граждани, работещи във Великобритания, се е увеличил с 224 хил. души до рекордните 2,15 млн. души към март тази година, пише британският вестник Guardian.

Като прибавим и мигрантите, идващи от страни извън Европейския съюз (ЕС), общият брой на новопристигналите до март в страната се е увеличил с 229 000 души.  Същевременно броят на работещите британци на трудовия пазар в страната се е увеличил със 185 000 души., показват данните на Службата за национална статистика на Острова.

По-голямата част от всички новопристигнали – 131 000 души, са граждани на страни от Западна Европа, като Франция, Италия и Испания. По-малко е увеличението на мигрантите от България и Румъния, посочва изданието.

Статистиката показва, че докато заетостта на европейски нации се е увеличила с 224 000 души до 2,15 млн. през 12-те месеца до март 2016 г., то броят на мигрантите извън ЕС, работещи в страната, отбелязва лека промяна –1,19 млн. души.

Данните през последното тримесечие показват, че безработицата е 5,1% - същата както и през последните три месеца на 2015 г.

Броят на заетите британци достига 28,15 млн. души спрямо 3,34 млн. граждани на страни извън Великобритания. Това означава, че работещите имигранти във Великобритания представляват 10,6% от цялата работна сила на страната, което представлява увеличение само с 3,5% от 1997 г., когато започва воденето на статистиката.

Данните сочат още, че увеличението на броя на работещите имигранти от страни от ЕС частично се обяснява с премахването на ограниченията пред българи и румънци. Техният брой се е увеличил от 173 000 на 228 000 души - т.е. с 55 хил. души, между март 2015 и март 2016 г. , като британската статистика не предоставя разбивка за броя по отделните националности.

Данните показват още, че европейските имигранти са платили 3,1 млрд. паунда данък общ доход и осигуровки през данъчната година до април 2014 г. Данните на британските митници от миналата седмица показват, че приносът на имигрантите от ЕС към британската икономика се изчислява на 2,5 млрд. паунда.

Още икономически новини от Европа и света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм един от тях. Хора бягайте от този ***. В чужбина всеки можещ, с желание за работа ще успее. За 15 год. в БГ неможах нищо да постигна. Само работа, работа, работа... а накрая живееш под наем, жилищата скъпи, банките кредит недават, караш 17год. кола... В UK за една година постигнах това което за 15год. в БГ неможах. Бягайте от БГ докато все още можете
32
5
 
12
 
! Отговори
Leeds преди 8 години
Избягахме от ***, ще си сменяме имената цялото семейство. Децата ще имат британски имена и никога няма да говорим на български при тях. Ето така ще изкореним ганьовския ни корен
31
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасно потискащо място, пълно с надути местни и всякаква дрогирана нечистоплътна сбирщина ... ходя там само по работа, не повече от 3-4 дни.************май бъркаш Лондон с ж.к.Младост
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво да правя, например, в град като Бургас!? Тук в автобуса за работа се чувствам като в клуба на пенсионера. Само в София има по-нормално заплащане и ме викат всички приятели, които са там. Проблемът е, че скоро и София ще стане пенсионерски клуб. Нормално е, защо работникът да прави подаръци на "бедния" си работодател след като може да си намери такъв работодател, който иска да плаща в пъти повече зад граница?
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След месец и аз се изнасям в чужбина.
28
3
 
7
 
! Отговори
Боен кон преди 8 години
За Сибир другари ,кога??!? Всичките *** и политици да ви натиримтам да работите да изкарвате рублата!
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали чакаха милиони Българи да отидат там.... бяха се притеснили,че ще окупираме мрачната им държава . Ужасно потискащо място, пълно с надути местни и всякаква дрогирана нечистоплътна сбирщина ... ходя там само по работа, не повече от 3-4 дни. едно от последните места на които бих живял
26
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е като знаеш че такова количество отре пки се изнасят от България. Това радва душата. Още повече че отиват в омразната Англия. Жалко че между тях има и малко умни, способни, и интелигентни хора. Всъщност всички те са предатели! От самото начало на преврата през 89-та всички които си потърсиха препитание в чужбина са предатели! Вместо да си оправиш "двора и градинката", да подредиш бъдещето на децата си Тук, те предпочетоха унижението да робуват някъде, там, в "демократична европа!"
25
4
 
9
 
! Отговори
G. Morning преди 8 години
Аз отивам в Русия, пък вие се бутайте вгнилата Англия.-------------------------------------------------------------....от Франция, Германия, дори САЩ и др.традиционно добре уредени страни -изводите сами се налагат. И да излезе от ЕС, Великобритания си остава Великобритания - само ще спре потока емигранти и ще съхрани ресурсите си. Това ще я направи недостижима не само икономически! Тя определя тона -в музиката, модата, културата, всичко.прогресивно идва от там и става класика ....Чакайте да фалира!: ))
24
5
 
8
 
! Отговори
goog morning преди 8 години
Аз отивам в Русия, пък вие се бутайте вгнилата Англия.-------------------------------------------------------------Аха, гнила е в сънищата ти: )То целият елит на Русия се изнесе в UK и превзе Лондон! Не се връзвай на евтината проруска пропаганда а гледай фактите! И аз бях много проруски настроена още от дете, но сама се убедих че политиката на Русия е много лицемерна и го казвам без злорадство!. Великобритания е просто центърът на Европа и дава надежда на много хора от цял свят. Еврофобията е разбираема при толкова силен наплив на емигранти от ЕС , но забележи -в Англия пристигат и
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това пък ме най гадната държава и нация в света!
22
2
 
9
 
! Отговори
Warning преди 8 години
25 Милиона БЪЛГАРИ се отправят към Обединеното Кралство!!!!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не 55 000, цяла турция да се изнесе към тях, малко ще е. Заради англичаните в момента съществува единствената етническа партия в България - ДПС. Всичката африка да ходи при тях! И Азия и тя да отива!ДПС е един от най - малките им грехове по отношение на България! И само за него заслужават да спрат да съществуват!
20
0
 
2
 
! Отговори
are be преди 8 години
razpravqite kolegi kak e po angliqta, britaniqta kato cqlo, germaniqta e bita karta, trq se smenq koraba
19
1
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
*** налазиха Лондон :( добре ни беше с пакитата
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mnogo pove4e sa neoficialno sigorno sa polovin milion da ne kaje pove4e
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де що умрял от глад провинциалист има Бг си е бил камшика за Англия.Вчера чето за един ди селски гЪ*з от "майна си райна" как купил 5 декара земя в Шотландия и се самонарекъл ЛОРД. След което си отишъл на село да се "големее" пред простите съселяни.Е нема такъв цирк.КЛОУНИ та дрънкат са в Бг провинцията.От отрепан по-отрепан.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, клонираните (провинциалистите) АТАКУВАТ!
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБедни сме, защото коминистите и агентите на Путин пречат на капитализма да се развие в България при демокрацията. Капитализмът е най-бързата ракета, но комунистите и агентите на Путин вече 27 години и пречат да лети, затова не може дори да отлепи, камо ли да полети.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, ДА ДОБРЕ ИМ БЕШЕ КОГАТО НА ИЗТОК БЕШЕ КОМУНИЗЪМ. НА ЗАПАД БОГАТИ, НА ИЗТОК БЕДНИ. ПОСЛЕ ПАДНА СТЕНАТА И МНОЗИНА ЕМИГРИРАХА ДА БАЧКАТ ЗА СТОТИНКИ. НО СВЪРШИ СХЕМАТА И ВЕЧЕ ВСИЧКИ СА РАВНИ И ТРЯБВА ДА РАБОТАТ НАРАВНО. А ЗАПАДА НЕ Е СВИКНАЛ ТАКА.Българите вършат най-черната и най-нископлатена работа на запад. Ако всички бяха равни останалите 6 милиона отдавна да са се изнесли от евроатлантическата kочина България.