Цигарите поскъпват отново, но от 2017-а

Пушачите ще плащат повече от първи януари
Обновена: 17 сеп 2016 13:42 | 17 сеп 2016 13:42, Петя Славова
20
Цигарите поскъпват отново, но от 2017-а
Снимка: архив, Булфото

По-скъпи цигари ще плащат пушачите от първи януари. Това стана ясно от публикуваните снощи от Министерството на финансите проекти на данъчни закони, съобщи Нова тв.

С тях се предвижда по-висок акциз през 2017-а. Увеличението на налога не е изненада, защото до 2018-а година страната ни трябва да изпълни минималните европейски изисквания за ниво на акцизите.

Още при миналогодишното поскъпване се заложи по-голям скок в цените на по-високия клас цигари, за да се направи отстъпка за пушачите на най-масовите марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: цигарипушачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
36
 
! Отговори
пешо преди 7 години
пушачът от храна ще пести, но от цигари не. наркоманията не прощава.
18
1
 
37
 
! Отговори
kotara22 преди 7 години
Бактън от европеиски дериктиви , да живе контрабадата
17
3
 
36
 
! Отговори
Fox преди 7 години
Е този път ги отказвам во веки.
16
3
 
48
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Един познат белодробен хирург ми каза, че разлика между дробовете на софиянец пушач и непушач практически няма - това дето го дишаме си ни разказва играта. Че цигарите са гадни спор няма, ама и трудно се спират...
15
3
 
53
 
! Отговори
jhh преди 7 години
До MenВсеки има право да прави каквото иска, стига да не пречи на останалите. Хората вече не пушат в закрити помещения (дискотеките са изключение) и се съобразяват. Това твърдение, че били егоисти е несериозно. Нима шофьорите, които могат да си хванат автобус, не са егоисти като тровят планетата и правят задръствания?Фактът е, че се налагат данъци на различни групи от обществото и се настройват едни против други, за да мине закон. Дали са пушачи, таксиджии, учители, полицаи и др. няма значение
14
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавам два случая - на човек, пушач от 50 години, който е здрав като бик, и човек, недокоснал цигара през живота си с рак на белите дробове. Всичко е строго индивидуално, а и всеки е свободен да прави избор сам за себе си!
13
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MenДа, правя разлика. И разликата е тази, че хората опират по-често до доктора заради болести, причинени от затлъстяване отколкото от пушене. И фантасмагориите относно фазите на луната са просто празни приказки на човек, който по друг начин не може да опровергае моята теза, съответно да защити своята. Плюс това тенденциите са, че пушачите намаляват за разлика от проблемите, свързани със затлъстяването и вредното хранене. Кой сега е по-опасен за обществото?!
12
14
 
37
 
! Отговори
Men преди 7 години
До АнонименНай-обичам пристрастени пушачи, които се опитват да оправдят болестта си вредните храни, газовете от автомобилите, фазата на луната и подреждането на планетите. Правил ли разлика между храна и пушек?
11
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MenНай- обичам такива лицемерни изказвания относно злото, което представляват пушачите за цялото общество! Никой не споменава обаче, че масово хората се хранят НЕздравословно с вредни полуфабрикати, от веригите за бързи закуски, мазнотии и пр., при което и не слизат от колите си, т.е. не се движат. Да не би това да е в полза на обществото и да помага на здр. система. Разбира се че цигарите са вредни, но ако се използват такива доводи срещу тях, те важат и за много други хора! Лицемерие!
10
20
 
41
 
! Отговори
Men преди 7 години
Крайно време е да се направи като в Канада - магазина за алкохол отделен от всичко и там да се влиза само ако си 18+. Ултра скъпи цигари и алкохол. Обществото няма нужда от пристрастени и болни хора.
9
0
 
43
 
! Отговори
М?! преди 7 години
Европата иска и да въведете европейска директива относно своеволията за парното. И кво?! Писахте я в държавен вестник преди две години да измиете ръцете, и пак не я въведохте. Защо така? Европа трябва да глоби България за неспазване на евродирективите, но да бъдат платени от правителството! Става ли? Барабар с лихвите.
8
8
 
35
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Емисиите вредни газове намалява, заради метрото, ако изобщо го ползвате, но пушачите не, дори се увеличават, особено придошлите от страната са все такива. Приятен ден.
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво петачка!
6
5
 
56
 
! Отговори
do 5 преди 7 години
До АнонименНикой не те кара да се събираш компания с пушачи. И аз не ща да ми димят автомобили, щото трябва да показваме класа, но търпя. И за разлика от теб не мога да ги избегна
5
37
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По 20 лв. кутията я направете, непушачите не искаме да ни осмърдяват и разболяват тези егоисти с фасове, за нас не им пука, затова и на нас за цената също.
4
1
 
45
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До SDТой тези ги внася :)
3
2
 
70
 
! Отговори
оффх преди 7 години
А заплатите ще ги направят ли по европейски изисквания .Ние народа не взимаме управленски заплати и прочие .
2
3
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме кефи вечното оправдание "Европа така каза, Рвропа изисква'. Еми и ние искаме по високи заплати "Искайте си тя европа нищо не е казала за това"
1
1
 
69
 
! Отговори
SD преди 7 години
Бат боко да познае какви цигари ще пуша .