България загуби славата си на индустриална държава

Има развита икономика там, където има добри дружества
10 апр 2017 13:45, Екип на Bloomberg
94
България загуби славата си на индустриална държава
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента България не е индустриална държава., тя загуби тези си позиции, заяви по Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис.

"Ние трябва да си изясним сами за себе си каква икономика искаме да направим", каза той и обясни, че трябва да поставим нещата на картата, да спазваме приоритети и да гоним интереси, защото се нуждаем от яснота не само пред българското общество, но и пред предприемачите.

Партениотис отбеляза няколко сектора, които са проблемни според него. Такъв е ВиК, който е и монопол.

"Имаме над 30 и няколко водни компании, които в момента действат. Повечето от тях, с изключение на Софийска вода, са публични компании. Едно от нещата, на които залагаме, а това е световна тенденция, е запазването и възстановяването на публичната собственост на този актив, т.е. ВиК системата да не бъде концесионирана", коментира вицепрезидентът.

По думите му има развита икономика там, където има добри дружества. Той наблегна на един друг основен проблем в сектора – социалното подпомагане на хора, които не могат да си позволят услугата. Според него държавата би трябвало да осигури средства и хората да получават водни помощи.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България загуби позицията си на индустриална държава, казва човек с византийско име. С0росоиди и либер***сти отговорете! Може ли държава да губи нещо, което според вас не е притежавала по времето на Тато?
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето търсете от къде смърди. Там е заровено. Назначените некадърни капиталисти. Управляващитият ни втори ешалон, мечтал по татово да живее в охолство, като на запад холивудските звезди. Скъпи коли, скъпи жени, яхти,чалга....Вие си говорете, то няма никакво значение.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37имахме корабостроителница във Варна- какво стана, корабите нискотехнологично производство ли са? Разрушиха корабостроителница, за да построят цех за капачки за кисело мляко. Закриха всичко, което може да им бъде конкуренция и ни взеха печелившите отрасли без пари.
36
8
 
6
 
! Отговори
инжинер преди 7 години
Бях към тази....,,Подкрепа".....,но тя отдавна е нищо....в нищото.Индустриална държава.....Я посмали , ***!Бълвахме некачествена инд. продукция за СССР-то. Или....една машинка за ГФР .....1000бр. за Лениград, Москва, Тбилиси, Баку......Да. И за Куба....., Витнам....Това е.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина няма как с такава крадлива политическа и елитарна класа, с такъв с*лско-с*ински манталитет нещо смислено да се случи в България, на всички вече ви е ясно, че дълговете постоянно се увеличават, от 2009 досега тройно, а с тези пари нищо смислено не се направи, санират с 4 млрд блокове с изтекъл срок на годност, които не се ползват от всички. Можеше с тия пари да оправят цялата пътна инфраструктура, която пак казва, на 80% в страната е трагична в момента!
34
10
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Проблемите в България отдавна се знаят къде са. IT сферата е нещо съвсем ново която беше тъмна Индия за крадливите комунисти и сега се превръща в основен отрасъл на БГ икономиката. А индустрията която пипнаха комунистите след '89....
33
2
 
14
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
България може да си издържа и да е богата със висок стандарт, ако първо изпозастреляме цялата политическа олигархия, управлявала страната от 1945 година до сега. И ако развиваме качествено :1. Селско стопанство2. Туризъм3. ИТ сектор4. Услуги5. Лека промишленостТези сектори са напълно достатъчни да издържат малка България и да увеличат стандарта ни на живот поне 5 пъти. Но за да се случи нещо, първо трябва да е изпълнено първото условие.
32
3
 
3
 
! Отговори
God преди 7 години
У нас точно държавните и общински ВиК-дружества са най-зле. Те са с най-големи загуби, най-проблемни мрежи и обикновено държат абонатите си на воден режим. За кражбите от дружествата да не говорим, защото по правило там са само партийни кадри на местните дерибеи. Софийската Вик-компания се управлява от международен лидер в тази област и в София сме с една от най-евтините води в България и практически режим на водата е вече непознато нещо от Янчулев насам.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже! България и Слава!?!?!Слава е имала единствено че е лакейска страна с полу-нормални люде! И ако някога е имала такава слава то сега сме единствено със смъкнати *** и мания за величие! Произвеждаме през соца някои прилично некачествени стоки и плезехме езици пред корекомите и въздишахме за това че сме силно развита черешова република!
30
1
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Искаш да кажеш че Германия, Италия, Франция не са индустриални държави ?Иначе си прав икономиката не ми е силната страна, ама съм инж. и е достатъчно да знам коя държава каква индустрия има.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами за разлика от вас, някои хора се опитват да правят бизнес и когато развозват продукцията си и три часа заобикалят някакви дупки по пътя или минат през няколко от тях и си амортизират техниката, при положение, че са си платили всички такси и данъци не е мн забавно, затова свестните отиват в чужбина да хранят чуждите икономики.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАМАН ОТ УМНИЦИ. НИЩО НЕ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ, НО ДА ЛИКВИДИРАТ И РАЗРУШАТ - ИМАТ ОГРОМНА ДАРБА.
27
3
 
5
 
! Отговори
от 22 преди 7 години
До до 22Икономиката гледам не ти е от силните страни. Няма такъв показател "производство на глава от населението" това е някаква измислица. а и не е зле да прочетеш разликата между индустрия и производство. Най големия актив на силните икономики отдавна не е индустрията - това се изнася като дейност в страни като Китай и Виетнам.
26
3
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Като казваш че руснаците са давали, кажи поне и какво са взимали. Защото и двете неща са верни.
25
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
За да имаш индустрия трябва инфраструктура. Ама не само магистрали, а и ЖП транспорт. Работеща администрация и добра данъчна политика и правосъдие. В България законите се сменят през година, кой луд ще се наеме да инвестира при такива условия.
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Аман от смешници. Никой нищо не ти е закрил както и никой нищо няма да ти построи. Много ме натоварват хора които чакат някой нещо да им даде или построи. Ако можеш построи, ако не спри да се оплакваш. Ей това комунизма верно проми мозъка на хората, само си търсят някой виновен за собственото си бездарие.
23
2
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
А в същото време Германия е страната с най-голямо производство на глава от населението.Говориш пълни глупости.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До този за какви ни взена какво, на високотехнологични *** ли?
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси смешника. Цяла Европа отдавна се деиндустриализира. Във Великобритания тоя процес започна още при Маргарет Тачър. Само тука празните глави не разбраха че вренето на индустиализацията приключи миналия век.
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен никой не ни пречи?!? Ама ти сериозно ли? Закриха ни предприятията, 4 блока на АЕЦ-а, спряха ни евтиния газ от Русия, за да не сме им конкуренция и ти питаш.Нещо да са построили? Наливат милиарди в ненужни проекти, опазване на дивите гъски и банкети за чиновници, но в никакъв случай няма да построят тук нещо, това да не са ти руснаците, които даваха, сегашните само взимат

Спонсорирани публикации