"Газпром" ни продавала газ на по-високи цени!?

Според Трайчо Трайков трябва да искаме отсъпка от компанията
21 апр 2017 11:15,
186

Европейската комисия каза, че е установила в резултат на доминиращото положение на "Газпром" в 8 страни, сред които и ние, че тези страни са плащали значително по-високи цени за газа.

Ние трябва да искаме тези надплатени цени да бъдат включени като отстъпка от това, което ще плащаме оттук нататък.

Това заяви Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Второто нещо, което трябва да изискаме в преговорите с "Газпром"е механизмът за реферирането на тези цени към западноевропейските да даде шанс на нашите индустриални предприятия да бъдат конкурентни на западните, посочи Трайков.

"Формулата за приравняване на цените изобщо не е засегната в предложенията на "Газпром". Те не казват, че ще отворят договора за предоговаряне, защото знаят, че ако това стане ще участва и Европейската комисия", посочи Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента имаме уникален шанс да не преговаряме лично с "Газпром", а преговорите да преминат през Европейската комисия. Той допълни, че за да се направи ясна преценка за изискванията към енергийния доставчик, трябва позицията на Служебното правителство да стане достатъчно публична и да достигне бизнеса.

"При едно добро договаряне и изготвяне на ясни изисквания има реален шанс за намаляване на цената на газа", обясни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
eddim преди 6 години
Абе няма ли някакви конкретни цифри за цените на този толкова скъп руски газ. Щото след кратко ровене в нета аз открих следното:Средна цена за България за 2016-та $157 при ... $167 средно за ЕС.Данните са от 3e-news.net.Някой да разполага с някакви други конкретни данни (цифри). Щот това, което научих от нета е в разрез с доминиращата теза за скъпия руски газ.
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едеотизъмът гази б***лгЪрина и не се вижда края му!Все някой му е виновен!Газпром му продавал по-скъп газ.А га плюехте срещу Русия,га си късахте в угога га *** и господарите му всякакви икономически връзки и мащабни проекти,"невинните агъзънца,си треха и гледаха всичко това,сякаш не ги засяга!Е,сега разбраха,че ги засяга,ОБАЧЕ ПАК НЕ ПРОУМЯХА УЧАСТИЕТО СИ В ТОЗИ ПРОЦЕС и пак си блеят както преди!!!Не разбраха,че ЕС ги е превърнал в жертвено агне,за интересите на господарите!Стадо-о!
144
1
 
0
 
! Отговори
путинки преди 6 години
Като типичен българин, аз предпочитам Русия да печели, България да плаща. да се тупам по рамото, че съм Патриот / без значение, обединен или националист/, да псувам ЕС, а да разчитам да крада от него.....Извод: докато такива ни управляват - Русия може да бъде спокойна...ще си плащаме най-скъпата газ, ще си пазим съветските паметници и ще тачим паметта на загиналите съветски войни по времето на ВСВ в България / има много разстреляни заради - изнасилвания, кражби, пиянство/...
143
1
 
2
 
! Отговори
napcetata преди 6 години
До Да намалят ценитенамахе да я има лубимата ти хамерика!
142
4
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Не! Ние не искаме колонизаторския европейски съюз да преговаря вместо нас! Ние държава ли сме или роби на гейропа и толерастите? Държим да си плащаме скъпо, чакаме Путин да ни освободи от робството и да ни закрепости при братушките, които са ни освободили от турско и затова трябва хилядолетия наред да им се кланяме, но безродниците непатриоти русофоби не щат!
141
0
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Хамелеони много, Време е да Изринем ***! 04.05.2017 г. - Ти Решаваш!
140
1
 
3
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ТРАЍЧО ИЗВАДИ СИ ГЛАВАТА ОТ ПЯСЪКА И ДАЍ ИДЕЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ СЛЕД 2019 ГОДИНА КОГАТО РУСИЯ СПИРА ГАЗТА ЗА УКРАЍНА Т Е И НА НАС МЕРКЕЛ ДОГОВОРИ ;СЕВЕР 2 А НИЕ--- ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЩЕ НОСИТЕ ВИЕ--ГЕРБЕРИТЕ ПОСЛУШКОВЦИТЕ НА ЕС И НАТО
139
1
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
НС да възложи на Радев да води преговорите и да смъкне цената на газта.Дано свърше нещо полезно.
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така високи цени нали лични бацето договори цените преди няколко години. По БТВ го даваха цяла седмица във всички емисии.
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да паднат цените махнете центурията "посредници"!
136
3
 
6
 
! Отговори
BEDNI STE I ZATOVA преди 7 години
POMOLETE EU- BRUXEL DA SUBSIDIRA 20% OT CENATA NA GAZTA ......RUSSIA E VRAG ZA VAS, NALI TAKA VI KAZVAT ....
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Още Един конкретно за Южен поток 1 НА НАС НЕ НИ ТРЯБВА 2 на руската КО4ина и ТРЯБВА 3 На никой не му дреме за БГ пазара Целта е Италианския 3 Русия не ще да ПЛАЩА НА БГ за да и стигнат тръбите до Италия ПО ЛОШО иска да ВЗИМА 4 НЯМАМЕ никаква изгода от Южния поток 4акай да ядеш от пани4ката на гладна ме4ка ако си ***
134
4
 
6
 
! Отговори
gadev преди 7 години
До Анонименот коментарите става ясно единствено колко са рубладжииските *** - едва ли има нормален българин който не иска да плаща по малко за газ
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите става ясно, че който иска по-ниска цена на руския газ е "русофоб", а който е за висока - русофил !
132
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
газпром трябва да бъде ма4кан както подобава на всяка крадлива руска гни.да
131
7
 
6
 
! Отговори
Още Един преди 7 години
Трайчо обясняваше, че не ни трябва АЕЦ Белене, не ни трябва Южен поток, не ни трябва тръбопровода Бургас-Алескандропулис. Сега нова песен - газта скъпа. Докато пускаме да ни управляват такива кратуни като него ще страдаме всички вкупом. Ако имахме Южен поток, нямаше да има никакви проблеми с газта и транзитни такси щяха да текат в хазната. Трайчо да ходи да гледа картофи, за друго не става.
130
5
 
9
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
Русофилите искат и се борят за скъп газ...Това е нормално, те си обичат Русия - за България не ги е еня - важното е ония в кремъл да си напълнят гушите...
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ц.ензу..рир..ана.та дума е.Б...ок..о
128
4
 
9
 
! Отговори
Един преди 7 години
Самовлюбения Трайчо винаги говори негативно за Русия. Сега иска по-ниска цена на газа. Идеите на русофоби като него ще бъдат отклонени. Да иска газ на ниски цени от тези, които възхвалява.
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е неприлично дама да се нарича с обидни квалификации. Ти, мързеливецо пръдлив, който "работиш", да се подиграваш на един военен-генерал, не всеки има дупе за тази професия!Виж твоя идол - *** със съмнително образование, просташки речник, прочел една книга, доказана МУТРА и с професия охранител, на когото всички българи дължим унизителната мизерия.Не можело да не бъде министър-председател - търсели го! Мутра!Не искам да ме уравляват простаци!

Спонсорирани публикации