Родната салата - по-скъпа от вносната поне с 30 ст.

Пада цената на плодовете: ягоди, череши, ябълки...
Обновена: 28 май 2017 16:57 | 28 май 2017 11:17, Камелия Цветанова
58
Родната салата - по-скъпа от вносната поне с 30 ст.
Снимка: Булфото, архив

Българските оранжерийни домати поевтиняват с 9,7 на сто и се продават през тази седмица по 1,86 лева за килограм, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Вносните оранжерийни домати се търгуват по 1,55 лева за килограм, с 1,9 процента по-евтино.

Българските оранжерийни краставици поевтиняват с 0,5 на сто, до 1,82 лева средно за килограм,а вносните се търгуват по 1,26 лв./кг.

Картофите поевтиняват със 7,4 на сто и се търгуват по 0,75 лева за килограм на едро. Цената на пресните картофи се понижава с 22,4 процента до 0,90 лева за килограм. Морковите се продават по 1,00 лева за килограм. Зелето поевтинява с 13,2 процента и се търгува по 0,59 лв./кг на едро.

Цената на зелената салата се задържа 0,45 лева за брой. Репичките поскъпват с 3,9 на сто до 0,53 лева за брой.

Черешите поевтиняват с 30,9 на сто до 2,66 лева за килограм на едро.Цената на ягодите пада с 13,9 на сто до 2,75 лева за килограм на едро.Ябълките поевтиняват с 2,2 на сто до 1,36 лв./кг, а цената на лимоните се повишава с 3,1 на сто до 2,30 лева.

Кравето сирене поскъпва с 1,2 на сто и се продава средно по 5,80 лв./кг. Кашкавалът, тип "Витоша" се търгува по 10,13 лв./кг. Олиото се купува по 2,10 лева за литър.

Каймата се търгува по 4,65 лева за килограм.Пилешкото замразено месо поскъпва с 0,3 на сто и се продава по 3,66 лева за килограм на едро. Захарта поскъпва с 1,3 на сто и се купува по 1,60 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се понижава с 2,5 на сто до 0,77 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,51 лв./кг. Яйцата се продават по 0,17 лева за брой на едро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До до 28Чужд зарзават не купувам и директно го подминавам. Писнало ми е от вносни наторени до пръсване заленчуци или с пластмасов вкус. Купувам само българско производство от проверени източнициТИ НЕ СИ КУПУВАЧ , А СИ ДРЕБЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЗЕЛЕНЧУЦИ ! НАРОЧНО ПИШЕШ ТАКА ЗА ДА ПОДВЕДЕШ ХОРАТА ДА КУПУВАТ СКЪПОТО БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО ! СТРАХУВАШ СЕ ХОРАТА ДА НЕ СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ И ДА НЕ ПРЕДПОЧЕТАТ ЧУЖДАТАТ СТОКА ,КОЯТО Е ПО ДЖОБА ИМ !
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската нитрати са по-здравословни и вкусни от вносните !
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е при пазарнат икономика и капитализма по конкурентите стоки да се продават по-добре. Капитализмът е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра и винаги ще има капитализъм. Чуждите производители разполагат с модерна техника която им позволява да произвеждат по-евтино при същите качества. Родните проузводители могат да инвестират също в такава техника или да фалират и да работят като чистачи и миячи на запад - всеки има избор, всеки е свободен.
22
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
пазарната икономика в бьлгария е подчинена на девиза ДЕН ГОДИНА ХРАНИтака и не се наядоха и не се напиха 28 години вече
21
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 7Получаяа се така защото нашите производители не могат да гарантират постоянни големи количества което пък отблъсква големите търговски вериги.Именно тези магазини са играчите които определят цените на дребно.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯв Германия няма как да произвдеш розов домат, даже се съмнява че там въобще някой успява да достави и продава истински розов домат, просто е, розовия домат е малкотраен и поради тази причина винаги ще е по-скъп
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе по това време все още няма хубави домати, хубавите домати са след 15 юни, аз лично не купувам домати по това време, предпочитам да ям консервирани от миналото лято отколкото буклуците които се продават по това време, независимо къде са произведени
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече три десетилетия българите така и не разбраха какво е това "пазарна икономика" !
17
2
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До До ГурбетчияНЕ ГОВОРЯ ЗА РОДИНАТА ,А ГОВОРЯ ЗА РОДНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ,КОИТО БЪРКАТ ДЪЛБОКО В ДЖОБА НА БЪЛГАРИТЕ ! ЩОМ НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА ,ПРОБЛЕМЪТ Е ТВОЙ ! ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ДОМАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ТЕЗИ В ГЕРМАНИЯ ! БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ ИМА ПО-ГОЛЕМИ РАЗХОДИ ОТ ГЕРМАНСКИЯ ЛИ ?!
16
3
 
2
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 6 години
Така като те слушам как говориш за родината си ти си просто един от много ***. Нито германец, нито българин
15
2
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ ,ЧЕ СТОКАТА Е КАЧЕСТВЕНА ЩОМ Е РОДНА И СКЪПА !БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЗА РАЗБРАЛИ ,ЧЕ СТЕ НАИВНИ И ЗАТОВА ВИ ПРОБУТВАТ РОДНАТА СТОКА ПО-СКЪПА ОТ ВНОСНАТА ! ВИЕ КАТО ВИДИТЕ ЧЕ СТОКАТА Е ПО-СКЪПА ВЕДНАГА ПРАВИТЕ ГРЕШНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ,ЧЕ СТОКАТА Е ПО-КАЧЕСТВЕНА !
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е целенасочен удар срещу българското производство от "родните" ни политици, които не са нищо друго освен колониален елит на територията.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"патриот": Купувайте български домати, дошли от "македонските земи" !
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Да :)
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Ти ако си мислиш, че ядеш нещо по-качествено щот е български значи си крайно наивен.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте си и наште, яжте си и вноснуту. Нищу ми не требвъ ..
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Niama nujda da si ikonomist za da razberesh che obrazuvaneto na cenite na hranite e s pechalba nad 100% i ot proizvoditeli i ot turgovcite prekupvachi i che e reglamentirano,ako niakoi napravi dumping i da postavi realna cena ili shte mu izgoryat kushtata i magazina ili po losho niakoi shte postrada i zaradi tova sa tezi ASOCIACII za da se kontrolirat vsichki po mrejata za cenite i da si plashtat reketa...offfStrada naroda...Vun e po dobre naistina
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 7. тука работата е че нашите стоки ги изкупуват пак наши прекупвачи. и тези прекупвачи са алчни и търсят бързата печалба и надуват цените
7
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Кой плаща бе мен купуваш нещо от Египет и Африка даже ако щеш- 2 етикета отсам отттам и айде идва от ЕС всичко е измама. Aко имаше мито както си беше то накланя везните в полза на родното.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм иконосмист и съм ***, за това моля някой да ми обясни. Производителите в чужбина плащат по-голями заплати на работниците си, плащат и за логистиката-как така продуктите им са по-евтини? Предполагам, че чуждите производители получават субсидии, но и българите получават.