Летище "Варна" чака 12% ръст на полетите през 2017-а

Най-многобройни ще са германските туристи
6 юни 2017 14:10, Анисия Иванова
2
Летище "Варна" чака 12% ръст на полетите през 2017-а
Архив: Булфото

Сезонът започна много добре, очакваме ръст на полетите с 12 процента спрямо миналата година, което е много добре за летището. Това съобщи днес при откриването на новата редовна линия Лондон-Варна-Лондон на една от нискотарифните авиокомпания главният изпълнителен директор на концесионера на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Улрих Хеппе.

Той уточни, че за бургаското летище очаквания ръст е 2 процента, а общо за двете летища за цялата година между 6 и 7 на сто.

През 2017 г. от и за летище "Варна" ще бъдат разкрити полети до 11 нови дестинации, които ще се осъществяват от 8 авиокомпании, съобщи още Хеппе. Новите дестинации ще са до Германия, Литва, Финландия, Чехия, Италия, Кипър, Гърция, Нидерландия и Хърватия.

Изпълнителният директор на летището във Варна Димитър Костадинов допълни, че през тази година на летището отново най-многобройни ще са германските туристи. През годината голям ръст ще има на туристите от Полша и за поредна година той ще е двуцифрен, пише БТА.

По думите му летището във Варна очаква тази година да има 1.9 милиона пътника трафик и 16 000 полета. Костадинов обясни, че 2017 година се очертава да е най-добрата от историческа гледна точка за летището. Планираните инвестиции на летището във Варна през тази година са 6 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Имиджов преди 6 години
Все по-често рекламират по-малкото морско летище. Всеки разбира как му лъскат имиджа.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз чакам ръст 12% минимум в психиатричната си практика спрямо предходната десетдневка