Царски особи оцениха потенциала на българското вино

New Bloom Winery се включи с бялото си вино от серията New Bloom за рождения ден на Симеон II
Препоръчан материал | Обновена: 21 юни 2017 16:43 | 21 юни 2017 16:37, Мартин Иванов
Царски особи оцениха потенциала на българското вино

Пет български изби се включиха със свои емблематични вина на официалния прием по случай 80-тата годишнина на Симеон II. Събитието събра в петък вечерта близо 400 отбрани гости в двореца „Врана”. Общото впечатление  на високопоставените гости за българските вина беше много добро. Те бяха приятно изненадани от сортовото многообразие, модерните технологични практики и потенциала на родните продукти.

Една от избраните изби е New Bloom Winery от гр. Съединение. Тя представи бяло вино от най-новата си серия New Bloom. То е висококачествен купаж от сортовете Совиньон блан и Шардоне. Виното е в стил „Нов свят”. New Bloom включва и купажно розе от три сорта Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира.

От червените вина специалните гости пробваха екзотичния за България сорт Дорнфелдер, който избата единствена у нас предлага в серията F2F.

New Bloom Winery прави модерни вина за модерни хора. С новите продукти от серията New Bloom, екипът на винарната се стреми да отговори на вкуса на новото поколение потребители. С тези продукти се обръща специално внимание на модерните, градски хора и те са израз на новите ценности, зад които застава бранда NBW – високо качество, иновация, експериментаторски дух.

Още по темата

New Bloom Winery се наложи като една от най-модерните и напреднали в технологично отношение винопроизводители у нас. Производителят притежава 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина и работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко).

Царски особи оцениха потенциала на българското вино

В последните пет години винарната е напълно реконструирана, като към нея е изградена нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси. Екипът енолози разполага и с иновативната технология за микровинификация, която позволява да се бутилират и бутикови серии висококачествени вина. Освен сериите New Bloom и F2F, избата е позната на пазара с марките Pixels и Verano Azur.
 

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание