Рекордно ниски лихви, парите в банка губят стойност

Който иска да пести да интестира във фондове, злато, имоти...
59
Рекордно ниски лихви, парите в банка губят стойност
Снимка: Dnes.bg

Тенденцията за спад в лихвите по депозити и кредити продължава до рекордно ниски нива. В същото време спестяванията ни в банките ни се увеличават, съобщава Нова тв.

"Това може да се обясни с два фактора – политиката на Европейската централна банка, която следва курс на непрекъснато понижаване на основния лихвен процент. Вторият фактор е високата ликвидност на българските банки”, коментира финансистът Стоян Панчев.

"В момента е трудно за хората, които се опитват да спестяват”, каза експертът, но призна, че парите в банка губят стойност сега.

Той посъветва хората, които имат някаква сума пари, да потърсят и други форми да спестяват – дялове във фондове, инвестиции в злато, имоти и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: банкапарилихви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платена публикация?
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 ДзъПрав си ! Не е за всеки. Ако имаш доходи от по 5000 лева, да. Инвестирай бавно и разумни. Но ако имаш по 700 лева ... Познавам такива, който заделят по 300 лева всеки месец. Планът е след 40 години, да имат пари. Това щеше да е добре, ако хората живееха по 200 години, но за съжаление не е така.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
55 - Май те хвана няква злоба, а ?
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лихвата е ***.Така,че свърши времето в което да не правиш нищо и някой да ти дава пари.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фалит ще има , една банка се готви да се оттегли от борика , защо ли ?
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя е следващата пирамида, в която да инвестират хората? Пирамидата КТБ фалира, следват пак имотни пирамиди и разни други инвестиционни балони. Дайте съвет на стадото овце.
49
0
 
1
 
! Отговори
практика преди 6 години
До Земеделецнеоблагаема до едно време
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво , че този SHOP ли е , или шоп , припяващ на обирджиите , го слагате на мястото му , ей такива "кадърни" като него търси държавната машина да работят за нея
47
1
 
27
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Живейте си живота бе хора... купете си основните материални неща и спрете да "инвестирате" за децата и за внуците....само да напомня за хилядите неизмазани триетажни къщи по селата - по етаж за дъщерята и сина, които в най- лошия случай са се преселили в София, а в по-добрия са на запад, а "Инвеститорите" цял живот съществуват, като с к о т о в е.... Светът е голям и инвестирането не за всеки
46
1
 
15
 
! Отговори
До Shop преди 6 години
Да говоришче сега е момента да се купува жилище са пълни глупости.Ти си брокер на недвижими имоти със сигурност.Финансисти официално предупреждават че пазара е балонизиран от лихвената политика на банкерите,така че това са пълни глупости.Парите на хората са изкуствено обезценени но това няма да е вечно.При покачване на лихвите жилищата поевтиняват и обратно.Сега е най неизгодно да се купува жилище,заплатите са неустойчиви като растеж особено в България.
45
1
 
19
 
! Отговори
До Shopp преди 6 години
Ти брокер ли си или ДА?Кое е адекватното на цените на имотите спрямо заплатите? Колко е средната заплата в София-град за първото тримесечие - 1372лв бруто.Точно колкото ПОЛОВИН квадратен метър панелка.И така колко трябва да работиш,за да си купиш с кеш едно малко жилище от 60 кв?Точно 10 години,в който не трябва да си похарчил и стотинка.Да,това не е нормално, ДА това е БАЛОН и ДА,когато се спука ще трябва да се преквалифицираш.
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
даа ,теглиш кредит уж изгоден ,набалбукваш се ,нябалбукват се и други ,когато станат много рибитеи хоп лихвите рязко нагоре.тоя филм съм го играл.помпата работи и точи ли точи сиромашка кръв.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земята нито може да фалира, нито остарява, нито може да ви я откраднат-------Бият ти два шамара и един шут в ГЗ в най-добрия случай и оставаш с една празна торбица на рамо. Вече 4 хил. години земята си сменя собственика по най-баналния начин -война и грабеж. Питай собствениците на земя в Крим.
42
16
 
3
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Всъщност сега е момента за взимане на кредит и купуване на жилище. Разбира за този, който може да си го позволи.
41
17
 
5
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Цените на жилищата вече са преминали прага на нормалност от гледна точка на заплатите и икономическия растеж--------Нищо общо няма с 2008 г и цените са съвсем адекватни на заплатите и растежа.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не случайно банките ви са на печалба с десетки милиони. Моите 200 000 еврака са в буркан банк. Една част са в злато другата инвенстирани в сигурен и печеливш бизнес но не там при вас а тук в бялата държава. И тук в бялата държава лихвите по депозитите са ниски но пък са ниски и по кредитите. Докато при вас лихвите по депозитите са ниски а по кредитите надминават 5 пъти европейските. Страшна държава си имате да си я носите на оная работа да не оди пеша.
39
2
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Наред със всички лъжливи статии ,за това как трябвало да се инвестира в недвижими имоти,току що във investor пуснаха коментар на финансист за това как банките с лихвената си политика надуват нов балон при недвижимите имоти.Цените са нереални,изкуствено завишени.Статията е от днес във сайта на Инвестор.
38
1
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Казва се пазарна икономика. Никой не те кара на сила да купуваш.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8-9% лихва за потребилски кредит ниско ли е ?
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*епохата на златото се крепеше на доверието, на вярата на масите в него*епохата на фиатните, *** пари се крепеше на силовото налагане на приемането им (посмей да не искаш зелено и 5 ескадрили ф16 ти чукат на вратата). кадафи се опита да въведе "златен динар" и го убиха като куче *сега идва епохата на виртуалните пари, която може да се крепи само на доверие (както златото). след като се изгради "доверието" ще се премине към силовият етап -чипирането ... и всичко приключва ... за офцете!