215 000 яйца с фипронил са открити в Пловдив

БАБХ: Заразата е от животно, третирано с препарата
19 сеп 2017 14:45, Анисия Иванова
32
215 000 яйца с фипронил са открити в Пловдив
Снимка: Reuters, архив

215 000 яйца с опасното вещество фипронил са открити в склад и в магазинната мрежа в Пловдив, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив д-р Камен Янков. Яйцата са иззети, предстои да бъдат загробени.

Още по темата

"Търговецът не подлежи на санкции, тъй като няма как да знае, че яйцата съдържат фипронил”, каза д-р Янков за "Фокус".

Санкциите ще са за производителя, тъй като фипронилът е забранен за употреба в продуктивни животни. Работата на инспекторите от Областната дирекция продължава за установяване на още такива яйца.

По думите на д-р Янков количеството фипронил, което е открито, е далеч от токсичната доза, въпреки че е над нормата.

Според него едно яйце няма да нанесе щета на организма, трябва да са консумирани около 2 кг яйца на месец. Заразата е дошла през животно, което е било третирано с фипронил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 1Може, ако е било пъстърва, например :-)
6
0
 
21
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
" 215 000 яйца с фипронил са открити в ПловдивБАБХ: Заразата е от животно, третирано с препарата"БАБХ: Заразата е от животно, третирано с препарата!БАБХ: Заразата е от животно, третирано с препарата И ЗА 3 / ТРЕТИ / ПЪТБАБХ: Заразата е от ЖИВОТНО, третирано с препарата! Госпоице или Г-жо Анисия Иванова,бихте ли били така добра да ОБЯСНИТЕ по-подробно аджеба, какво е това животно / ЖИВОТНО-в единствено число/ или КОКОШКА което е снесло 215 000 яйца.През пръсти я подкараха еййййй!
5
1
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Да ви е сладко, олум! Особено тези дето презират шкембе чорбата, чесъна, карантиите и бахура!
4
0
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
Производителите на яйца ще бъдат санкционирани.А производителите на това,с което са хранени кокошчиците?
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако знаете колко тонове от тези яйца а и не само яйца а и месо сте изяли не е истина! От 20 години нищо не купувам от магазин. Всичко сам си произвеждам от доматите до месото млякото и яйцата. По същият начин живееше и баща ми. Не е спирал да се труди до 88 години. Копаше садеше поливаше и береше а това е тежък селскостопански труд който го държа жив и здрав до 90 години. Консумирам това което си произведа и издоя!
2
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
всяка вечер пискаха по тв че цената на яицата трябва да се вдигне защото щелида фалират и какво стана 6 бр за 2 лв сега доволни ли сте няма да ядем и дакупуваме яица хаиде сега фалираите хич не ми е зор
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Заразата е дошла през животно, което е било третирано с фипронил."Само едно "животно" ли е снесло всичките 215 000 заразени яйца? Пак се опитвате да оправдаете производителя. Май е имало масово инжектиране на всички кокошки в големи ферми.

Спонсорирани публикации