Наемането на чужденци извън ЕС - все по-лесно

МС реши: От бизнеса вече ще се искат по-малко документи
18
Наемането на чужденци извън ЕС - все по-лесно
Снимка: архив, БулФото

Достъпът до пазара на труда на работници от държави извън ЕС ще се облекчи за работодателите, без да се засягат правата на българските работници.

Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, които бяха приети от правителството.

Още по темата
Според новите разпоредби от работодателите ще се изискват по-малко документи, когато искат разрешение да наемат чужденци.

За тях отпада задължението да представят в Агенцията по заетостта документи за регистрация на фирмата, единен идентификационен код и удостоверение за актуално състояние.

Необходимата информация ще се набавя по служебен път.

Промените ще намалят административната тежест за работодателите при наемането на работници от трети държави.

Наскоро управляващите обявиха и друго готвено облекчение - Синя карта да могат да получават всякаква категория висококвалифицирани специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
IDVAT DA NI CISTYAT TOALETNITE,NO SAS SINYA KARTA.
15
0
 
2
 
! Отговори
Нов Българин преди 6 години
Жива да не бях.....
14
0
 
6
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Турски хотел вика на работа 100 феса имами и джихадисти, легално и официално
13
2
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 6Бе ти недей да ми сравняваш България с Германия.Да ми сравняваш България с Германия е все едно да ми сравняваш Москвич с Мерцедес-Бенц. Приликата всъщност е само в първата буквичка - и при двете коли са еднакви.
12
1
 
12
 
! Отговори
R.I.P. преди 6 години
Това само ще допринесе за окончателното загробване на България и на българската икономика въобще, доколкото все още я има!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никой с акъла си от европа няма да се върне или да търси работа тук, затова и са тези промени, белкем някой северно кореец е решил да бяга, ще го приемем тука, веднага синя карта, че и гражданство ще му дадем
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таман нямахме индиици, нямахме достатъчно африканци! елате повече! и без това малко останаха заблудените българи, които остават в българия. и не се лъжете по рекламите на тв-то, никой не би се върнал тук за да работи.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робовладелците вместо да плащат на някой българин ще плащат на чужденци които ще работи малко и ще избяга в европа и нашите робовладелци пак ще бъдат с пръст в устата.
8
0
 
25
 
! Отговори
Чужденец преди 6 години
Ако плащат нормални заплати, много български висококвалифицирани специалисти ще се приберат в България с опита си, който са придобили в западна Европа. Това, обаче няма как да стане, докато хора като оня зализания Домусчиев и крадеца Прокопиев се представят за "работодатели и индустриалци" в България.
7
0
 
9
 
! Отговори
До коментар 6 преди 6 години
Напълно си ПРАВ !!!!!Тично моето мнение !!!Поздрави от София
6
0
 
17
 
! Отговори
и те така преди 6 години
Това е узаконяванена трафика на хора към ЕС от държавите извън Европа. Поемат го българските "бизнесмени" ...законно.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Синя карта да могат да получават всякаква категория висококвалифицирани специалисти."===============================Ама как да не! Ние се водим от Шенгенския опит, а най-вече от опита на Фрау Геносе Меркел! Тя за две седмици напълни Германия до козирката със всякакви категории 'високо-квалифицирани' специалисти - юристи, неврохирурзи, офталмолози, ендодонтисти, и тук-таме по някой ядрен физик и астронавт! Синя карта на всеки, който има сини венци и изповядва "религията" на мира и любовта!
4
6
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Както нашенци подбиват цената на работният труд в Западна Европа така и у нас ще става!
3
0
 
21
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Значи за да не риват работодателите тук че заплатите били високи сега ще внесат маймуни за да изгонят още българи. Едно условия да сложат да не са мюсюлмани!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да очакваме еритрейски ИТ специалисти и хирурзи от Сирия?
1
0
 
27
 
! Отговори
транзит преди 6 години
Тези "промени" в Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност,предоставят ЕДИНСТВЕНО на "работниците" извън ЕС да преминават по-лесно през България към Западна Европа.Гумени глави са българските робовладелци и тези в парламента.

Спонсорирани публикации