Българското вино - все по-добро и ароматно

Страната ни е на 8 място сред най-големите производители в ЕС
15 окт 2017 17:33, Анисия Иванова
30

С наближаването на зимата все повече домакинства избират виното като напитка, която да поставят на трапезата си.

Очакванията на производителите тази година е реколтата от грозде да е по-добра от миналогодишната, а това неминуемо ще доведе до по-добри и ароматни вина, които ще се появят на пазара, съобщава Bulgaria ON AIR.

Началото на лозарството и винарството по българските земи е поставено още преди 5 хил. години по времето на траките. В момента България произвежда богата палитра от напитката на боговете.

Качеството на виното у нас се повишава, наблюдава се и ръст в износа. Макар и не много разпространен, винен туризъм в България все пак има. А страната ни се нарежда на осмо място сред най-големите производители на вина в ЕС.

По традиция най-добрият приятел на виното е сиренето. А когато към него се добавят и трюфели, експлозията от вкусове става неповторима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските "легенди" за най-хубавите храни където ги нямало никъде по света са отдавна изчерпани! Българското бяло сирене например не е нищо друго освен кокосово масло и мляко на прах. Английското бяло сирене (от векове а уж нямали) wensleydale си се прави от истинско мляко и ако го оставиш в саламура след 30 дена си става прекрасно българско сирене като беше по времето на тоталитаризма! Пъл съм доста българско вино и не мога да кажа че е на нивото на френското! Но фишеците за недостигаемост...
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Деси 18С огромно удоволствие и гордост го скъсах! Хапьо аз да се наричам, първа гадост е за мене! :)))))
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво вино в гадните супер маркети няма.До 23 - 20 евро за бутилка не е "висок клас", а истината е, че ако знаеш от къде и как, може да си намериш хубаво вино и на половината от тази цена. Ако ще се фукаш с това, колко пари си дал, за бутилка вино, то ти не си запален по-вината, а си запален по собствената си суетност.
24
4
 
0
 
! Отговори
До Редовно пия вино преди 6 години
Я си гледай работата! Разбираш от вино, колкото от Риманово пространство! Има прекрасни български вина, но на теб трябва да ги вливат само с иригатор! Такава селяндурщина лъха от твоето "..плащам за бутилка средно около 20 евро (по цени онлайн и с отстъпка като за редовен клиент). Опитвам вина от цял свят...". Разчиташ на завистливостта на нашенеца. Да, ама не! Познавам хора, на които чупят кръст келнерите в световни ресторанти. Аз съм пил какво ли не от целия винарски свят, но не се фукам!
23
1
 
2
 
! Отговори
Редовно пия вино преди 6 години
и плащам за бутилка средно около 20 евро (по цени онлайн и с отстъпка като за редовен клиент). Опитвам вина от цял свят, при сгода си купувам и български - по евтини са, но качеството им е отвратително, без значение на избата производител. Въпреки снизходителността която проявявам към родното не мога да не призная, че вината ни са под всякаква критика.Някои от вас го удрят на патриотизъм, но не се заблуждвайте, вие само укривате крадливите монополистите БКП и семействата им ново-'демократи'.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френско вино, шотландско уиски, руска водка, немска бира, американска кока кола, българска боза - това са истинските питиета.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виното е за пияниците и алкохолиците.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимене 3Hitn: Хубаво вино, в големите вериги не се продава.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Абе ей ! За това, ще си бедна *** цял живот. Хората произвеждат прекрасни вина и ги представят пред света и да, реализират печалби. Това, че ТИ си свикнал да "минаваш метър", че си мързелив и непостоянен, не означава, че останалата част от света, е като теб.
18
2
 
3
 
! Отговори
Деси преди 6 години
До Анонимен11Ей, Убавецо, 1) В Англия валутата е паунди, не евро; 2) 1 кен "долнопробна" бира на острова е около 1паунд, не 2-3 евро. 3)българско вино не се продава във всеки магазин;4) цената му започва от 6 паунда и нагоре;5) Фани си скъсай българския паспорт, щото явно мразиш прекалено всичко българско.
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българското вино си го купувам за оцет.За пиене си купувам френски, италиански и чилийски. Има и добри гръцки вина. Македонските също не са лоши.
16
2
 
4
 
! Отговори
Стар преди 6 години
Българските ИСТИНСКИ вина са прекрасни.Има ги по цял свят мили ми смехурко.Проблема е с търговци и пласьори които след като завоюват пазар с качествена партида ,следващата е съвсем друго качество със същия етикетВ Копенхаген преди години българи бяха успели да отворят магази за наши /и други/ вина.В началото бяха го харесали много и бяха поръчали доста голяма партида но.......новото вино със същата марка се оказа че било молдавско с същият етикет.И естественно се чудеха какво да го правят-МУТРИ
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3"...но тук в Германия в големите вериги не можеш да видиш Българско вино..."---Ела при нас в Стокхолм и ще видиш поне 6 вида български вина, на цени като испански, италиянски, френски, кипърски и т.н. В Швеция продажбата на алкохол е държавен монопол, продава се само в специализирани магазини, така, че и дума не може да става за менте вина.
14
6
 
4
 
! Отговори
. До eвроатлантик преди 6 години
Така правеха виното едно врепе при бай Тошо, в момента се съмнявам че има производител който да го прави така, отделноче захарта и спирта са доста пп скъпи от гроздето
13
2
 
5
 
! Отговори
eвроатлантик преди 6 години
качествено вино се прави от есенция,стабилизатори ,спирт и захар и ето 2литра туба върви 2 лева,какво му плащаш,качествено и ефтено.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми хвалете вона, които са дошли от оня край на света та да се продават в Европа, те ако са били хибави там са щели да бъдат изпити
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубави вина са чилийското, южноафриканското и калифорнийското.Българското вино се продава само в България и в евтините магазинчета на Англия.Но и там не го купуват, въпреки че по 2-3 евро, което е по-евтино от кен най-долнопробна бира.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За качествено вино се иска интелигентност, както и за всяко добро качество.
9
2
 
2
 
! Отговори
PD преди 6 години
Едно от местата, където е родината на виното, винаги се е правило хубаво вино. Това е основната причина целия свят да знае, що е то вино. Процеса по превръщането му в устойчива търговска стока, и промишленото му производство, са друг случай. Просто производителите ни, са се настроили да произвеждат това, което западния консуматор очаква.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Холандия има македонско вино по веригите, но българско не съм видял.Не зная на какво се дължи. Между друго македонското е доста добро, но е и скъпичко. Тук бутилката върви по 8-12 евро.

Спонсорирани публикации