И Сирия подкрепи споразумението за климата. Само САЩ остават отвън!

America first може би вече означава America alone?
7 ное 2017 18:57, Мартин Иванов
13
И Сирия подкрепи споразумението за климата. Само САЩ остават отвън!

Сирийското правителство днес е потвърдило пред дипломатите, намиращи се в Бон по повод преговорите на ООН във връзка с промените в климата, че в крайна сметка ще подпише Парижкото споразумение. Така САЩ остава единствената страна в света, която не го подкрепя, съобщава Bloomberg.

Това си е съществена новина. В момента Сирия се намира в ужасяваща гражданска война, в която има много играчи и не се вижда скорошен край, но все пак обяви решението си. Макар да не е сериозно "петно" на световната карта на въглеродните емисии, в сравнение с други страни, присъединяването на страната към Парижкото споразумение по климата дава ясен знак към администрацията в Белия дом, че позицията ѝ по промените в климата граничи с абсурда.

В края на 2015 г. почти 200 държави обещаха в Париж, че ще следват национални политики, които да предотвратят все по-опасните климатични промени. Общата цел е да се поддържа затоплянето под 2 градуса по Целзий. Условията по споразумението дават възможност на САЩ да се оттеглят през 2020 г. - заявка, която Доналд Тръмп вече направи.

Решението на американския президент от юни тази година да оттегли САЩ от Парижкото споразумение по климата най-вероятно е вляло разум в останалите държави и още повече е засилило подкрепата им към общата цел за намаляване на емисиите, смята Глен Питърс от Центъра за международни изследвания на климата в Осло.

За 49 страни вече се предполага, че са достигнали максимума в емисиите си на парникови газове. Проблемът идва с това, че страните нямат много време преди процесът да стане необратим - смята се, че това може да се окаже факт през следващите 15 или 20 години.

А за да бъде ситуацията още по-странна, Тръмп праща свои делегати на срещата в Бон, които ще се опитат да популяризират идеята си, че едно от решенията на климатичните промени е използването на изкопаеми горива и ядрена енергия.

Говорители на най-голямата в света частна компания за добив на въглища - Peabody Energy, ще направят презентация, чрез която да подчертаят ролята, която въглищата и други изкопаеми горива могат да имат за ограничаване въздействията от покачващите се температури.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
система преди 1 година
Много ми е интересно как Сирия ще спазва квоти за замъсяване - може би ще имат лимит за изстреляни снаряди за ден?
Тук не става въпрос за реална екология, а за политика.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и САЩ подкрепят споразумението за климата, само жълтата перука не го подкрепя... играе против интереса на народа си
7
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от убиици преди 1 година
ПОлицайте принуждаващи водачите да увреждат земята и климата с холограмни оръжия и включени скенери и фарове денем се следят като особенно опасни терористи/teroristi масови убиици..
6
0
 
0
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 1 година
Всички водачи увреждащи земята и климата с включени скенери и фарове денем се следят обемно проникващо като им се записва какви жестоко в редни увреждания причиняват с ползваните от тях нагло престъпни тежко терористични превозни средства..
МНого тежки вреди нанасят освен със скенерите и с винетки ,застрахователни стикери и стикери за тех прегледи/холограмни оръжия за масово поразяване
5
0
 
0
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 1 година
Пidirasti управляват ООН за климата..Милиард автомобили увреждат вс епо зверски земята въздушния океан и климата с включени висок овредни режещи скенери вкл лед,xenon halogen,lazer монтирани вместо доказано безвредни фарове -жълти/
Водачите са принудени от полицейската мафия д а увреждат земята ДЕНЕМ И НОЩЕМ..
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ да се изселва на Луната, нали вече са я посещавали и да престанат да пречат на нормалното развитие на човечеството!
3
0
 
7
 
! Отговори
Долен Тръмп преди 1 година
Заради краварите където не подписват договора за климатичните промени, целия свят трябва да им направи бойкот. Дори и послушниците им в НАТО. Техният президент се опитва да подражава на Хитлер. Но и съюзниците на каубоите се дистанцират от тях. Защото всяко начало има и край.
2
14
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 1 година
До Су-57

Тръмп не знам дали е американския БайГаньо, но Путин със сигурност е руския БайГовньо.
1
0
 
10
 
! Отговори
Су-57 преди 1 година
Тръмп е американския бай Ганьо, вие си плащайте сметкител Бай Тръмп ще размахва оръжия под носа на Ким докато Южна Корея и Япония му изсипят милиарди долари в кесията, а той ще им даде оръжия да се пазят от ''лошия'' Ким. Зaщо краварите не плащат визи на света или премахнете визите на всички или краварите да си плащат и визите.