Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.