Свръхпредлагане - основният проблем в модната индустрия

Разговор с дизайнера и предприемач Алберто Веделаго
3 яну 2020 18:34, Анисия Иванова
5
Свръхпредлагане - основният проблем в модната индустрия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнесът с облекла се развиваше невероятно в годините около 1985 г. Купуваха се всякакви дрехи и аксесоари. През 2003 г. обаче този бизнес се сви значително заради прекаленото предлагане, особено от страна на Китай и Русия.

Появиха се много търговски центрове. Онлайн продажбите също увеличиха предложенията и на пазара настана объркване, коментира Алберто Веделаго, дизайнер и предприемач, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria

"Индустрията от Италия и Европа изнесе производството си в Азия. Повечето стоки се произвеждат в Китай", обясни той

Гостът коментира и проблема с качеството на дрехите и отношението на потребителя към него. "Милениалите се променят бързо. Идващите поколения ще четат все повече етикетите, за да не бъдат мамени", смята Веделаго.

По думите му големите марки ще трябва да внимават - те продължават да се разрастват и придобиват по-малки.

В работата си предприемачът се концентрира върху личността на човека. "Мисията ми е да помагам на хората да изглеждат по-добре", твърди той.

"Една от основните грешки в обличането при мъжете е, че се страхуват да пазаруват и правят грешни комбинации", обясни той.

По повод празниците дизайнерът отбеляза, че в Италия, например, голяма част от коледните подаръци, които се правят, са хубава дреха или аксесоар.

Целият разговор гледайте по Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
оохохох преди 4 години
Ами вече свършват будалите, които да дават стотици евро за парчета плат, ушити от пиян китаец под известна марка.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
модата е най *** нещо-да носиш нещо щото някой друг го носел,ха,модно било,пълни простотии,всеки има собствен вкус и индивидуалност ,търси се удобство и подсилване на индивидуалността а не еднаквост,глупаво е да следваш нещо различно от собствения вкус.Разбира се качеството е задължително,но пък един *** да струва колкото кола е смешно
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро алчност и драпане за оцеляване на новите.Всичко стана бизнес и няма значение вече за повечето хора кой го произвежда, а на каква цена е и дали е удобно. Хората вече нямат пари за каквото и да е.Преди 40-50 години, когато обувките се правиха от естествена кожа се носиха по няколко години, а сега повечето се разпадат на първата. Дрехите като цяло имаха по-голям живот и по-рядко се сменяха.
1
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И как точно бихме могли да помогнем на господин Ведалаго?