Apple ще произвежда електромобили с Fiat

Китайския пазар ще е фокуса на новото съвместно дружество
17 яну 2020 21:27, Ния Христова
13
Apple ще произвежда електромобили с Fiat
Снимка: БГНЕС

Главният производител и доставчик на iPhone устройствата на Apple Hon Hai Precision Industry (бел. р. по-известна под името Foxconn) ще започне съвместно дружество с автомобилната компания Fiat Chrysler, пише Bloomberg TV Bulgaria. Целта на новото партньорство е разработването и производството на електромобили в Китай.

50% от акциите на съвместното дружество ще принадлежат на Hon Hai и подразделенията й. Fiat Chrysler ще контролира останалата част от акциите. Това обявиха и двете компании в отделни официални изявления. Най- рано до края на първото тримесечие на тази година се очаква да се подпише формалното споразумение. Китайския пазар ще е основния фокус на новата компания. Очаква се излизането на външни пазари да се случи на по- късен етап, посочват от Fiat Chrysler в позицията си.

В петък с 2.7% покачиха стойността си акциите на Hon Hai по време на борсовата сесия в Тайпе. Това е най-високият ръст в рамките на търговията от средата на ноември.

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Лъжливо заглавие ! преди 4 години
Не Apple а Foxconn ще произвежда Ел. коли !Защо лъжете ?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате ГойкоРазбира се че Apple няма нищо общо с цялата тая работа. Освен че китайците от Фокскон са произвели и айфончето на Нийчето. Та затуй пърха.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето няма да е епъл. Не били компютри ми компоти.
8
0
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Само не стана ясно, какво общо има Apple с цялата тая работа.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Може ама фалираха.Фиат 500 се конкурира с Трабант и Запорожец.Един приятел караше новият 500 известно време.Набързо го продаде с проклятия.Купи подобен клозет -ситроен с4 и твърдеше че е 5 пъти по читав от тва.Да ти кажа честно покрай кризата с италианският *** в бг още повече намразих всичко италианско.Много са ми черни и гнусни тия хора.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6брееееееейййй. Москвич, Лада, Застава, Трабант, Волга. Това са само няколко примера за четириколесни боклучарници.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха ясно Фиат.Тва са най-големите черириколесни боклучарници на четири колела които някога са съществували на планетата Земя.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2Елеквича ще се продава с манивела, нали?!?!?
3
2
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Путин докато язди дива мечка чисто гол, и може да измисли най-великата батерия за електромобили, която издържа по 10000км, абсолютно безопасна и екологично чиста е, и се зарежда за три минути с газ от Потоците!
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се правят на интересни бе! Не е решил Путин, не е започнал да произвежда електрически Москвичи. Реши ли го, мигом спира кранчето на целия свят и започва да продава. Русия има ресурси, това е положението!
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не щем да сядаме връз един тон батерии. Ако да наливате милиарди да ги направите самоуправляеми. Гърмят и се самозапалват, а вместо да хвърлят десетки милиарди за разработване на нова технология те хвърлят десетки милиарди да ги направят автономни, уж по-безопасни. У лево.

Спонсорирани публикации