Красимир Дачев: Ще има фалити, но ситуацията няма да е страшна

По думите на бизнесмена - рецесията е била очаквана
15 мар 2020 22:50, Нели Христова
53

"Ще има фалити на фирми, но ситуацията няма да е толкова страшна. Ще мине и ще забравим. Няма да е нулева година за българския туризъм, хотелите ще са пълни за летния сезон", коментира Красимир Дачев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него тази криза няма да е с по-големи мащаби от кризата през 2009 г.

"Рецесията беше очаквана, коронавирусът е катализаторът. Трябва спокойно да спазваме мерките на държавата, без паника. БТПП е изготвила  екшън план за бизнеса в кризисната ситуация", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
борислав преди 4 години
Това е негова гледна точка.Възрастен е и губи връзката с реалността.
45
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Като има фалити,че одиш да бачкаш за 500 лева ! Да не си богопомазан.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A спрете да разказвате умопомрачителните изказвания на този "бизнесмен"... 2 години една от умрелите му фирми не можа да намери 1200 кинта да плати услуга
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ще погине сал една "Свилоза"ще цъфти,да ама що ми се струва,че утре гладните ще ти вземат и гащите от дирника!
42
3
 
6
 
! Отговори
дърт преди 4 години
За едрият "бизнес" не знам как ще е, но за редовия гражданин е направо ужасна с развих рилото се спекулативно повишаване на цените на почти всички стоки!
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКато няма кой да ти плати пенсията ще ти задреме за бизнеса.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не ми дреме за Бг бизнеса
39
2
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
Тоя има основно леарни .Продукцията е изцяло от комунизма. Никакви нови продукти не е въвел.Части за мотокари .Отдавна се използват по малки електрокари до тон и половина. Влакчетата ги заменят с роботи които вървят по едни нарисувани на земята магнитни ленти.Тоя няма да инвестира в нови продукти ,щото го интересува само до края на неговия живот.А след това потоп. Затова хитлер създаде фолксваген като държавно ,но после го лисна на борсата.Така трябваше да направим и ние .Сега чорбаджии нямаше д
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този луд ли е, Китай след 4 месеца борба още имат локални огнища, а мерките им бяха нечовешки. Всички почивки по принцип се правят месеци по-рано. Никой няма да мисли за почивки лятото, в Западна Европа вече има хиляди уволнени служители в авиокомпаниите и хотелските вериги.Едни такива експерти предричаха огромен ръст на борсите след добрите отчети преди месец.
37
0
 
11
 
! Отговори
Един Pk преди 4 години
До Митьо хотелиерНе се притеснявай-банките и тези с парите отзад чакат.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90% Бизнесите са дребни и средни.Всички плащат наеми щото държавата не им предостави възможност да имат собствени помещения и пр.Доста имат кредити към банките вкл. и работниците.Сега затварят търговската мрежа и вноса на материали и суровини щото и си продадохме и основни суровинни предприятия .Щели да дават по 60 %на работниците но не се знае как и къде.Маски за народа няма да не говорим за друго-спали .Сега ги шият.Апарати нямат.И отгоре пускат е такива назначени капиталисти да ни дават акъл.
35
0
 
21
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 4 години
Не е прав Красю Дачев. Големи фалити ша има. То туризам, строителство и транспорт ша тръгнат ряско надолу. 2 хотела имам по Созопол ако няма туристи нъл няма да взема никой да ми работи лятото. Сезона е близо ей го Дей май месец. Иначе сички дет са подиграват да са сетят, че губят обикновенните българи. Аз съм заделил за черни дни, и в чужбина имот си имам. Ама тва дето ми бачкат за по 1000 лева нямат заделено месец а да искарат
34
0
 
9
 
! Отговори
До 35 от 31 преди 4 години
И аз това казвам - егати живота. Да, до известна степен ние сме си виновни
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При блокирано производство,търговия и движение в световен мащаб от порядъка на три-четири месеца,това ама хич не е "лошо"това е тотален Колапс! "Другаря"Дачев,все още си мисли,че"пачката"му го прави Недосегаем!
32
0
 
23
 
! Отговори
Кръчмаря преди 4 години
Усещате ли как новите опашки ще са пред Бюрото по труда.
31
0
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Тоя ли ще ми казва на мен бе?!
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще лапнат 890 милиона евра от ЕС за вируса. Как да е страшно?
29
3
 
18
 
! Отговори
да 31 преди 4 години
А ти какво очакваш ? Животински видове изчезват постоянно, океаните се напълниха с ***, на антарктида започнаха да валят пластмасови частици, преди няколко месеца изгоряха хиляди декари гори и животните в тях. Хората унищожават природата, нормално е и тя да иска да унищожи тях. А повярвайте ми - природата има много начини да ни унищожи. Тоя вирус е най най малкото нещо. Просто ей така, да се замислим върху живота си
28
3
 
34
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Само да ви припомня, че Стефан Шарлопов почина за 1 седмица след грип, който му е предаден от детето. Като умреш няма значение колко милиона си имал - фалираш за винаги. Така че не ми говорете за измислени фалити на измислени фирми с измислени пари. Малко се осъзнайте, че парите нямат никакво значение. Ако природата е срещу нас парите са просто хартийки.
27
1
 
41
 
! Отговори
истина е преди 4 години
В България никога е нямало бизнесмени ,а банда крадци и мушингери-назначени !!

Спонсорирани публикации