VP Brands International мина на денонощен режим за производство на спирт

Най-голямата компания за производство на спирт ни спасява от кризата с дезинфектантите
Препоръчан материал | Обновена: 26 мар 2020 15:49 | 26 мар 2020 15:49, Мартин Иванов
VP Brands International мина на денонощен режим за производство на спирт
Източникк: ВП Брандс Интернешънъл

Кризата с дезинфектанти, до която се стигна през последните дни в България заради разпространението на коронавируса, ще бъде овладяна. Хората могат да бъдат спокойни, тъй като най-голямата фабрика за производство на спирт в страната мина на денонощен режим, за да задоволи нуждите на българския пазар.

По повод осигуряването на спирт за производство на дезинфектанти от "ВП Брандс Интернешънъл" АД излязоха с официално становище, което гласи:

"Във връзка с предприетите мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 и драстичното увеличение в търсенето на дезинфектанти, "ВП Брандс Интернешънъл" АД заявява, че притежаваната от компанията фабрика за производство на спирт от земеделски произход  "Essentica" работи на пълен капацитет и в денонощен режим на работа.

„Essentica” е най-голямата в страната високотехнологична модерна фабрика за етанол и суровини, получени при производството му. Произведеният спирт е с алкохолно съдържание минимум 96% и отговаря на европейските стандарти за качество.

С цел да задоволи в максимална степен нуждата от тази суровина, компанията доставя приоритетно продуктите си на български предприятия, специализирани в производството на медицински спирт и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други публични администрации. Тези доставки се осъществяват за сметка на силно намалени експортни продажби към чуждестранни клиенти.

За да гарантираме непрекъснатост на производствения процес, подхождаме партньорски към българските селскостопански производители и плащаме авансово тяхната земеделска продукция, необходима за производството на етанол.

В ситуация, в която голяма част от фирмите са принудени да свиват дейността си и да съкращават персонал, ние успяваме да задържим нашите работници и да ги мотивираме да дадат всичко от себе си, за да помогнем за преодоляване на кризата.

Като националноотговорна компания "ВП Брандс Интернешънъл" ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID-19.  

 

Имиджова публикация

Още от Общество
КЕВР предлага по-ниски цени на парното, а на тока?