Доверието на потребителите расте през юли

Населението в градовете по-песимистично настроено
Обновена: 7 авг 2020 16:14 | 7 авг 2020 16:12, Веселина Йорданова
2
Доверието на потребителите расте през юли
Снимка: БГНЕС

Общият показател на доверие на потребителите се покачва с 3.3 пункта през юли в сравнение с април, като при населението в градовете увеличението е 2.7 пункта, а при населението в селата - 4.5 пункта.

Според оценките на потребителите има известна положителна промяна в развитието на общата икономическа ситуация в страната през последните дванадесет месеца.

Очакванията на живеещите в селата са тя да продължи и през следващите дванадесет месеца за разлика от населението в градовете, което е малко по-песимистично настроено в сравнение с три месеца по-рано, по данни на НСИ.

По отношение на финансовото състояние на домакинствата оценките на населението в селата леко се подобряват, докато мненията на живеещите в градовете са по-резервирани.

Същевременно обаче прогнозите за следващите дванадесет месеца и на градското, и на селското население са по-неблагоприятни, в резултат на което общият балансов показател намалява с 1.8 пункта.

Потребителите считат, че през последните дванадесет месеца има леко понижение на потребителските цени, като и инфлационните им очаквания за следващите дванадесет месеца са по-слабо изразени.

По отношение на безработицата в страната през следващите дванадесет месеца прогнозите се изместват към по-умерените мнения, вследствие на което балансовият показател се понижава с 10.9 пункта.

Последната анкета регистрира малко по-позитивна нагласа в намеренията на потребителите да извършват разходи за "покупка на кола" през следващите дванадесет месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зависи за кои продукти става въпрос. Аз имам доверие само на неща произведени в Русия като Лада и ЗИЛ.

Спонсорирани публикации