"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Авиокомпанията ще бъде разследвана
6 яну 2021 14:45, Нели Христова
166
"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Агенцията по рекламата във Великобритания ще разследва Ryanair след като авиокомпанията реши да рекламира евтините си полети за лятото със слогана "ваксинирай се и тръгвай". Близо 1600 души са подали оплакване срещу рекламата.

Банерът на на уебсайта на авиокомпанията съдържа изображение на спринцовка и бутилка с надпис "ваксина", заедно с лозунгите "резервирай лятото", "ваксините идват" и "jab&go", придружени от промоции за бюджетни полети.

Говорител на ASA заяви пред CNN, че жалбоподателите възразяват, че рекламата "подвеждащо предполага, че ваксината ще бъде успешно разпространена сред населението до пролетта/лятото и че дотогава ограниченията за пътуване няма да се прилагат". Те също така намират рекламата за "обидна и безотговорна": "Според тях тя банализира ефекта на пандемията върху индивидите и обществото", добавя той.

ASA започна официално разследване на авиокомпанията и ще публикува констатациите "след време", заяви говорителят.

От Ryanair все още не са коментирали обвиненията.

Ваксинацията вече започна в Европа и в САЩ, но вероятно е по-голямата част от населението да трябва да чака месеци, преди да получи своята доза от ваксината. За гражданите на други страни чакането може да бъде още по-дълго.

Авиационната индустрия е силно засегната от пандемията, като авиокомпаниите се опитват да примамят клиентите да пътуват на фона на законовите ограничения за пътуване и нежеланието на хората да летят.

Много авиокомпании вече са фалирали, а отчетите за печалбите и загубите за третото тримесечие на 2020 г. разкриват степента, до която останалите авиокомпании са осакатени от пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да фалирате и вие заедно с тия ваксини долни убийци в затвора никой не ви иска вашите убийствени ваксини забрана за всички ваксини и нека всичко ваше се провали и бог да ви накаже
89
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро всичките компании ще изискват ваксина.Убеден съм,че няма нищо страшно в нея.Единствено тя е начина да бъде преодоляно всичко това и когато медицина получи достатъчно практически аргументи за безопасността й,политиците и големите частни компании ще я наложат като задължителна за някои групови услуги и мероприятия.Нов световен ред ?Не ! Победа над К19 ! А вие си бойкотирайте колкото искате ! Ваш е проблема ,не е техен ! Ще се уверите ;)
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 88Че ти кога си летял че ще се откажеш от услугите им ахахахаха.
87
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз смятам точно като в рекламата да направя...
86
34
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Автогол на Райънеър. Полираните мозъци, които са против ваксината, са същите тези, които си плащат на гейта за свръхбагаж, щото, видиш ли, не разбрали нещо в условията за ръчен багаж. А това не са малко пари...Но предполагам, че Райънеър ще успеят да правят пари и само с интелигентни пътници като мен. Няма лошо :)
85
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се откажем от услугите и се приземят отново, май ще имат друга реклама. Желая ви здраве и хубава вечер!
84
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авиокомпаниятасе изживява на някаква световна институция или правителство, което да определя условията за ползване на услугата и. Къде са аргументите и? Въз основа на какво при положение че има законодателство за защита на.личните данни, закони за дискриминация ...?
83
24
 
5
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"едно време преди 30 години се следваше линията на партията без право на мнение и собствено мислене"Не бе, имаш право на собствено мислене, както и лудите в болницата имат право на собствено мислене. Просто трябва да ви ограничат свободното движение и достъпа до другите, нормални хора. Също както и на лудите. И да сравняваш "линията на партията" с 28-те европейски правителства и европейската комисия по лекарства е меко казано налудничево.
82
5
 
40
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Неадекватното лечение на вируса е пагубно за вашето здраве!!! ПРЕДИ ваксината - 80% го карат леко. СЛЕД ваксинацията - цели 80% го карат леко ЗАРАДИ ваксината!!!! Истината е, че много лекари не знаят и не могат да лекуват вирусна инфекция дори и с грипен вирус!!!/ от личен опит/.
81
41
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече се говори че от април ще е задължителна ваксината и в България,няма да можеш да бачкаш без да са те боцнали..
80
24
 
5
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"паля дизеларката и пак ще пътувам без чипове, без наноботи, без ваксини."Ще пътуваш, ще пътуваш, от едното село до другото. Не се притеснявай.
79
15
 
1
 
! Отговори
Боц преди 3 години
Това е Истината и Пътя и Живота! Ново Нормално! Велик Рестарт и Нов Световен Ред!!
78
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пич ти пък си мислиш че твоето мнение е меродавно понеже следваш учените, едно време преди 30 години се следваше линията на партията без право на мнение и собствено мислене
77
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е всички сатанисти да се унищожат!
76
39
 
5
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"И да се ваксинираш, няма да бъдеш повече от един от стадото дето ако му кажат да скочи и ще скочи и ще се пребие доброволно"А ти защо няма да се ваксинираш? Защото така ти казват, а ти искаш да си наопаки?! Нали се сещаш, че това е логиката на *** - "Щом всички учени ми казват да направя нещо, аз пък няма да го направя защото си имам мнение". Нито "си имаш мнение", нито имаш мозък. Просто си *** с инат, каквито са и повечето българи.
75
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2020 година за "грижа" на хората: затваряха, отваряха, плашиха народите, ограничаваха и към момента продължават, докато не изкараха на сцената панацеята "ваксина". Сега второ действие на театъра: доброволно, но всекидневно напомняне и четене на некролози, докато не наложат принудително чрез положителна дискриминация. Трето действие...зависи от нас колко можем да понесем без да се противим
74
31
 
3
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Който не иска спасение и ваксина, няма да работи, да пътува,без болница, административни услуги и тн.
73
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото ако противогрипните ваксини спираха грипа, нямаше да ги произвеждат след като са си свършили работата. Келепир има тук. С ковид е същото.
72
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо досега ваксините не са спрели нито един грип?
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооо Пич-ко, паля дизеларката и пак ще пътувам без чипове, без наноботи, без ваксини.