Все повече внос на плодове и зеленчуци, произвеждаме по-малко

Какво показват данните на Министерството на земеделието и храните?
23 юни 2021 07:45, Петя Славова
32

Площите със засадени плодове и зеленчуци у нас непрекъснато намаляват. Това показват оперативни данни на Министерството на земеделието и храните, предаде Bulgaria ON AIR.

Така страната ни произвежда все по-малко, а вносът от други страни расте.

Само за първото тримесечие на годината България е внесла 88 хил. тона пресни зеленчуци и близо 95 хил. тона пресни плодове, показва статистиката на Националния статистически институт.

Основният проблем е в разпределянето на парите за производителите, категорична е Мариана Милтенова от Националния съюз на градинарите в България.

В предаването "Директно" тя коментира и притеснителната тенденция на ръст на цените на плодовете и зеленчуците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
14
 
! Отговори
Трудовакъ преди 2 години
Това е резултат от безумната политика на разпределение отпускане и плащане на евросубсидии, унищожаването на напоителната система от преди 30 години и борбата с градушките. Правилното разпределение за България означава - за зърнени култури - 0%, останалото отива за ТРАДИЦИОННИТЕ земеделски култури - рози и др. етерично маслени, плодове, зеленчуци, пчеларство и всичко останало с преобладаващ ръчен труд. Абсурдно е да няма кой да обере розите, черешите, ягодите, а берачите ни да се намират навън.
3
2
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Служителите на това министерство трябва да бъдат арестувани и осъдени за Държавна Измяна!
2
1
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Да раниш "зърнари" като Илчовски.Не е зле доста да го проучите,не само да го цитирате.А животновъди и градинари ,да изнемогват...За 12 години разрушихте всичко земеделско!!!И няма да говоря за парите.Съсипахте язовири и гори,за да ги направите ниви за субсидии.Екологията унищожихте!!!До утре мога да говоря за последствията от "зърнарите"!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбърана политика, провеждана от сбъркани политици.