Загубите за хазната от хазарт - над половин милиард лева

Втората проверка на АДФИ е за период от шест години
62
Загубите за хазната от хазарт - над половин милиард лева
Снимка: БГНЕС

Над половин милиард лева загуби за бюджета е установила втората проверка в бившата Държавна агенция по хазарта, съобщиха от Министерството на финансите.

От изложените по време на финансовата инспекция факти и обстоятелства е установено, че държавният бюджет е ощетен с 556 872 283 лв.

Още по темата
Проверката е извършена от Агенцията за държавна финансова инспекция за периода от началото на 2014 г. до края на 2019 г. Тя обхваща плащането на държавни такси от компаниите „Ню Геймс“, „Национална лотария“, „Еврофутбол“ и „Евробет“.

Направените констатации потвърждават наличието на нарушения при прилагането на Закона за хазарта, изразяващо се в това, че за поддържане на лиценз за организиране на едни и същи хазартни игри се заплащат формирани по различен начин държавни такси. Това потвърждава и направените заключения в предходния доклад на АДФИ от януари 2020 г. за липсата на контрол от страна на Държавната комисия по хазарта, която не е приела общи правила и методология, в които да се регламентират начините на облагане на хазартните игри по разновидности, посочват от МФ.

Докладът е предоставен на прокуратурата.

Заради казуса Комисията по хазарта беше закрита, а функциите ѝ бяха поети от Националната агенция за приходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Зарайко Зарайтанов?? преди 2 години
За 5 години кажи речи по100 мильона, демек 2Мил на месец,500 000 на седмица,70 000/ден. че то стотинки участи е се иска сутрин обед и вечер да направиш загуба по 70 000 на ден от 5-6 мильона комаржиращи пенсионери и ученици.по 2-3 лева на три пъти на ден същите да мятът за да формира що годе някаква печалба.Пенсионер с 300 кинта пенсия обаче може да си позволи само аспирин една пачка,10 самуна хляб и борч за ток, вода и данъци. Учениците? Мигрантите? не не са те.кой залага 10^6 и връща 10^4
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За този данък който се плаща към държавата била ощенеа А ХАЗАРТА колко е генерирал за да плати този данък и колко българи са си загубили заплати, наеми спестявания и кредити
46
0
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
От хазарта най много спечелиха чекмеджан и влади с дупката на челото
45
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахахаха....Там играят яко пачки бе, момчета и момичета млади без зъби :)))) Мен като ме хванаха в Перу куките ме отведоха в участъка на Мирафлорес. Там седнахме и си поговорихме. Казаха ми в прав текст: Даваш сега 50 000$ и те пускаме. После всеки месец се отчиташ там с някакви 5 000$ и ще си работите спокойно, даже ще ви пазим, но няма да излизате от квартала, че е друг район, с други колеги :)))
44
0
 
5
 
! Отговори
А ПРОСТИТЕ ХОРА преди 2 години
Плащат си всички данъци и си дават парите по хазарат, алкохол и лекарства и каквото остане за други жизнено важни неща като екскурзии и почивки на кредити и също гъързаарско скъпарско айфон-че смартфонче на изплащане със заеми. ПРОСТИ ХОРА и ПРОСТА ДЪРЖАВА СМЕ.
43
2
 
12
 
! Отговори
чекмедже-политик преди 2 години
След като Бойко бе изгонен с червен картон като мръсно коТЕ от САЩ , той отиде в прегръдките на Ердоган .Излагацията на ГЕРБ ---продължава !
42
2
 
9
 
! Отговори
КОФТИ преди 2 години
Наследството от ГЕРБ , корупция и рекет , до Марс !
41
0
 
9
 
! Отговори
Авраам Бакалина преди 2 години
И после се чудя откъде са всички тези нови возила по улиците (С класи, 7-ци, Панамери и т.н.). Та то от две схеми потънаха 5 МИЛИЯРДА (КТБ 4.5, Черепа 0.5) в нечии джобове.
40
0
 
15
 
! Отговори
a преди 2 години
В държава в която минималната работна заплата е 600 лева, някой е откраднал от 500 000 000. Трябваше поне 100 разстрела да има и 1000 човека в затвора за поне 10 години.
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Скоро Спокойно, само се успокой ! След Президентски избори ще настане както казват "живота е песен". Ще има свобода, ама много свобода, никой няма да краде, никой няма даже да псува, тока пак ще е три стотинки, ама и заплатата ти е 265 лв.. Слави ще пее, президента ще марширува, абе рай.
38
2
 
13
 
! Отговори
Aha преди 2 години
Личи си че е имало ред в хаоса
37
4
 
17
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Ужас само грабежи, грабежи, грабежи време е цялата шайка от герб до стената и.....!
36
1
 
16
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Ега я у перверзната държава щом иска да печели от хазарта....вместо да бъде забранен!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До az Много сте си повярвали, 20 години е ссамо за умишлено убийство. Най много с покоя условна присъда. За имущество само ако се докаже, че са организирана престъпна група, но някой спешно иска закриване на Специализираните съдилища - Коя партия казваш е това ? Хайде да не ви отчайвам.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ama mnogo e prosto qne qnev go kaza na 4ti 6i6i si e kupil 10 deputatski meata ot gerb. Glasuvaite za bace i oligarsite, skoro 6te zapo4nat i vav forbs da gi redqt v nai bogatite hora v sveta, vse pak cqla darjava rabotime za tqx.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Милен Еми кой както го нареди батка ! Те като ги правят тия работи са наясно какво рискуват, не ги мисли за толкова прости. Ще изчегъркат изчегъркат и като стигнат до своите ще спрат, защото всички са се оплели.
32
1
 
9
 
! Отговори
az преди 2 години
айде сега всички държавни чиновници в комисията , плюс министъра и всички по веригата за 20на година в затвора и допълнително запориране на имущество и активи до стойността на загубата . Като се приложи това на достатъчно брой лакоми чиновниците , следващите ще се замислят преди да въртят шашми.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МиленТочени пари от хазарта, е израз в пълно противоречие на описаната по горе схема. Създал условия, някой да не внася данък в държавата, или не проследил умишлено, че не се внася точния данък, защото Божков първо твърдеше, че всичко си е платил, е точния състав на престъплението. Липса на контрол с което е ощетил Държавата. Но там ще го отнесат Бушоните от Комисията.
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и коя партия беше на власт по това време?май беше герб,ааааа?
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието "кърти"но е скрито признание ,кое движи "възходо" на икономиката ни- няма и ред за инвестиции като в Словакия например- КИЯ , скандинавските фирми за бяла и черна техника , немските фирми за машиностроене и лека промишленост..за това там имат добри доходи и не се притесняват- евро или крони,сега ще почнат "адвокатите" на властта да пишат за чужди инвеститори тук- Цехове ,не стабилно производство, и как не може от раз да станат работите ,но лека- полека "светло бъдеще" от 1944г насам