Българинът развърза кесията, ръст на оборота на магазините с 24%

Вече три поредни месеца продажбите на дребно скачат
61
Българинът развърза кесията, ръст на оборота на магазините с 24%

Оборотът в търговията на дребно в България през месец май е с близо 24% по-голям спрямо същия месец на 2020 г., обявиха от Евростат. Вече три поредни месеца има голям ръст в продажбите на дребно, което се дължи на по-малките обороти заради пандемията през миналата година.

Още по темата


По този показател сме доста по-добре от повечето страни от ЕС - средно за общността ръстът в търговията на дребно на годишна база е с 9,2%. Но това се дължи на факта, че в много страни от ЕС спадът на продажбите през 2020 г. беше по-малък отколкото у нас, допълва „Труд“.

Спрямо предходния месец, търговията на дребно у нас през май нараства с 1,4%. Средно за страните от ЕС увеличението на продажбите е с 4,6%. Най-голям ръст на месечна база е отчетен във Франция (+9,9%), Нидерландия (+9,3%) и Естония (+8,1%).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
10
 
! Отговори
До хората охулили 24 преди 2 години
Емпатия му се вика на това, да влезеш в положението на другия, а не всичко да пречупваш през твоето положение и живот. Развивай се ти, като имаш на главата си болни хора, за които да се грижиш денонощно, пък и на работа каквато ще да е да ходиш ... Ами и капацитет трябва да има човек, не може всички да сме умни и красиви професори. Човека толкова може, такъв му бил живота. Ама човек като не е видял и горното и долното гледа само отгоре.
32
3
 
18
 
! Отговори
24 преди 2 години
Наложи ми се няколко пъти да се преквалифицирам! Но, вие не четете, че ми остават още 3 г. до пенсия, не мога да се преместя в друг град, в семейството ми има възрастен човек! Иначе съм с добро образование, там където работя не може да работи чистачка или нискоквалифициран човек! В провинцията сме в робовладелски строй, няма измъкване! И така .е в целия град!
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чревоугодници пълно. Така ще е докато Радевата зима не попари джобовете.
30
3
 
8
 
! Отговори
Ники М. преди 2 години
При положение, че всички цени са се вдигнали, не е ли логично да се вдигнат оборотите?
29
2
 
5
 
! Отговори
Блажеш ли,блажеш ли преди 2 години
дедо Попе?!
28
2
 
5
 
! Отговори
ПРЕБРОЯВАНЕ 2021` преди 2 години
Всичко ще опишат материално.После - високи данъци, но от сърце.
27
1
 
9
 
! Отговори
рентиер преди 2 години
Я елате пиленца при батко, джобчето да пълня сладко.
26
9
 
13
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Много хора стоят и си бачкат за 1000лв. и са се примирили с това. Нормално е за неквалифицирани или такива с квалификация, които са тотално ненужни и заменими от всяка машина. Баща ми е физик. Има базови познания по програмиране. Доцент в СУ. Сещай се как едвам крета с 2000лв.. На стари години започна да прави сайтове и да се занимава с какво ли не, което да му носи доход. Така че и пенсионер може да се развива и да учи нови неща. Майка ми е подобна.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От една мутра та на друга мутра това, е България задкулисно Божков ще управлява с така наречените нови партий стадото ще си блее ще го доят и стрижат затова едни наши съседи са ни владеели 5 века
24
4
 
5
 
! Отговори
след нЕколко годинь преди 2 години
"След 10 години ще има разпад на социалноосигурителната система."--А.Семов.
23
5
 
3
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ? преди 2 години
Стискай докато приемат Эврото, тогава ще е евтино.
22
19
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Как аз в Бургас взимам 6000лв., би ли ми обяснил?! Еми, квалифицирах се, драги ми смехурко. Никой около мен не взима под 2000лв. и това в Бургас!
21
10
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Ъъъ, и кой е виновен, че ти нищо не можеш и взимаш половин заплата на чистачка?! Бори се, бе страхливец! Развивай се. Недей вика неволята...
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ми прилича за приказката за въвеждане на еврото всеки ден изкарват по няколко чички да пропагандират колко хубаво щяло да бъде ни уви никой не им вярва що не направят референдум тогава защо ги е шубе
19
2
 
14
 
! Отговори
За едни хитреци преди 2 години
пачки, за дечицата събираме капачки!
18
2
 
3
 
! Отговори
ранътъ праи борбътъ преди 2 години
Торбата с пари бая голяма развързаха, за да отделят Обзор в отделна община.
17
10
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Как да си развържа кесията, като от три години заплатата не ми е увеличавана! На книга съм на 650 лв, от тях получавам чисто 500 лв, без нищо друго допълнително! И така е в цяла България, без София! Икономистите много обичат да говорят за сива икономика, но не навсякъде я има! А сега пандемията им дойде добре на робовладелците, да не плащат! Ще кажете, кой ви кара да стоите на МРЗ? Когато ти остават 3 г. до пенсия, не можеш да пътуваш, защото в семейството ти има стари хора, се свиваш и траеш!
16
4
 
11
 
! Отговори
Съборят ли Валутния преди 2 години
борд, ще ходи българчето с една торба банкноти за хляб.
15
3
 
9
 
! Отговори
Бойко Банкянски преди 2 години
Ако полицията не биеше през пръстите дилърите ни на гласове, щяхте да развържете още кесиите покрай изборите, ама нейсе оставате на сухо.
14
2
 
6
 
! Отговори
Ден година храни! преди 2 години
Ама защо не купуват от мен?!

Спонсорирани публикации