Българинът развърза кесията, ръст на оборота на магазините с 24%

Вече три поредни месеца продажбите на дребно скачат
61
Българинът развърза кесията, ръст на оборота на магазините с 24%

Оборотът в търговията на дребно в България през месец май е с близо 24% по-голям спрямо същия месец на 2020 г., обявиха от Евростат. Вече три поредни месеца има голям ръст в продажбите на дребно, което се дължи на по-малките обороти заради пандемията през миналата година.

Още по темата


По този показател сме доста по-добре от повечето страни от ЕС - средно за общността ръстът в търговията на дребно на годишна база е с 9,2%. Но това се дължи на факта, че в много страни от ЕС спадът на продажбите през 2020 г. беше по-малък отколкото у нас, допълва „Труд“.

Спрямо предходния месец, търговията на дребно у нас през май нараства с 1,4%. Средно за страните от ЕС увеличението на продажбите е с 4,6%. Най-голям ръст на месечна база е отчетен във Франция (+9,9%), Нидерландия (+9,3%) и Естония (+8,1%).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В последните 20 години всички правителства натрупаха рекорден дълг.Поради тази причина в момента банките държат лихвите 0.Тоест парите ни нямат цена,стойност.Труда на всеки един човек,няма стойност,той е равен на 0.От там идва инфлация,нарочно счупиха веригите на доставки,имате ограничено предлагане.Проблема са банките,Централните банки,и никой не им търси сметка.
12
4
 
5
 
! Отговори
БЧК преди 2 години
На сираче ще купи колело бай ***, ама друг път...
11
5
 
18
 
! Отговори
пецата преди 2 години
Дойдоха малко туристи и затова се поразмърдаха оборотите , трябва да благодарим на руснаците защото от ес всички които идват са шушляци , но след 1 месец летния сезон приключва и започва глада и нов локдаун тогава вече ще броим пилците
10
7
 
13
 
! Отговори
злобар преди 2 години
Българина бил развързал кесията си .....няма по голяма глупост от тази драсканица , а може би ще трябва и уточнение, като софиянци си развързали кесиите. Така звучи по правдоподобно.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръста както написа някой по долу идва от увеличението на цените,а не на ръст от повече продажби.Големия проблем е инфлацията и факта,че Централните банки чакат и не вдигат лихвите.Извратената им политика да държат ниски лихвите,по кредитите,до нулеви и отрицателни удря всеки аспект от живота ни.Сметката ще я платим всички.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента има намаления с около 50%.Купува се евтиното. Аз си взех чанта намалена с 40%.Просто нямам. Това е не мога да ходя с найлонова торбичка. Ръстът се дължи на промоциите на залежала стока от миналата година.Че има които се фукат във фейсбук и ютюб има. Винаги ще има въпреки кризата и всякакви сътресения. За някоо дори това е бизнес да покажеш какво ти е подарил спонсора на видеото.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупо сти са това, първо - всички търговци крият обороти и това е ясно като бял ден - съответно няма как да се направи подобна статистика с реална информация, и второ кризата с наемите на търговски обекти неслучайно се задълбочава - няма хора, няма потребление, отварят и затварят след месец бизнесмени. Разходете се по централните улици на една София или пък Бургас. Няма ги хората, не им се дават пари, търсят най-евтиното.
6
19
 
14
 
! Отговори
всичко е комунисти!! преди 2 години
Докато има паметници на съветската армия и Альоща бди над Пловдив кремал е тук!
5
2
 
28
 
! Отговори
мимоходом преди 2 години
По-гплямата печалба не се дължи на по-голям оборот, а на непрекъснатото увеличаване на цените.Но не е изгодно това да се отчита, нали?Дребни и елементарни хитринки!
4
11
 
19
 
! Отговори
Браво бе преди 2 години
Мдааа, Бойко падна, няма корупция и народа Рязко забогатя. Сериозно ли вярвате в "Дядо Коледа"?
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ми се скъсаха гащите от лежане вкъщи една година. Ходих да си купя нови.
2
11
 
12
 
! Отговори
Те това е! преди 2 години
Падна Бойко Борисов, хората се видяха с пари и почнаха да харчат!
1
2
 
21
 
! Отговори
Ясно е... преди 2 години
...работата отива на изуй ***...

Спонсорирани публикации