Алибегов: Ще фалира икономиката, ако се въведе сертификат

Няма как да проработи при 20% ваксинирани, заяви той
Обновена: 18 окт 2021 22:46 | 18 окт 2021 22:16, Веселина Йорданова
145

"Ние сме твърдо против да наложат да се работи със сертификати само в ресторантьорския бранш. Каквото е за всички, това трябва да е и за нас", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

"Днес синдикатите и работодателите опитаха всичко да се разберат с правителството, имаха много хубави идеи, предложиха ги. Както казаха на пресконференцията: Да, видяхме се, поговорихме си. Намерения много, решения - никакви", добави още той в "Денят ON AIR".

"Зеленият сертификат", който се опитва в момента да въведе Министерството на здравеопазването, няма как да проработи, тъй като ние се опитваме да го въведем при 20% ваксинирани, а в другите държави е било въведено при 60% ваксинирани", посочи Алибегов.

Според него в тази ситуация ще фалира икономиката и това е абсолютна абдикация на държавата. Утре ще се проведе поредният протест на ресторантьорите.

"Това е формата на недоволство, която трябва да изкажеш, когато ти си пробвал всичко, а отсрещната страна няма нищо. Очаквам да си изкажем нашето недоволство. Очаквам синдикатите да бъдат поканени на среща отново", подчерта Алибегов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Ричард Алибегов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Буля: Това, че ние ти дават да пушиш в заведение с други хора е добро. Не съм длъжен да ти дишам пушеците и да си вмирисвам дрехите с твоята воня.
44
7
 
24
 
! Отговори
Буля преди 2 години
Незнам вече кой ходи по заведения освен комплексарите ограничават ме да пуша сертификат ще ми искат че и пари да им давам хоум парти 5 пъти по ефтино хубава компания музика по твой избор и най важно без ограничения
43
5
 
7
 
! Отговори
Киро преди 2 години
България накратко:Али бегов: "мрън мрън мрън ковид мерките!"Недоразумението радев: "мрън мрън мрън санкциите срещу русия!"Клоуна трифонов "мрън мрън мрън суверена!"Позан Лайнов: "мрън мрън мрън съдебната реформа!"Арменеца хам пар цу мян "като няма хляб, яжте пасти!"
42
3
 
25
 
! Отговори
без принуда преди 2 години
30-те и 40-те години на 20-и век в европа мнозинството смяташе, че е редно хората да бъдат обгазявани и горени. Тогава само българите смятаха, че това е зло и бяха прави.И сега е така в европа може масово да прилагат дискриминационни практики ( в противоречие със законите и международните норми ). Ние българите прилагаме законите.
41
4
 
4
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
До Stiling: "ЛОШ МАТЕРИАЛ НАЙ БЕДЕН В ЕВРОПА ЗАЩО ЛИ?" Ами защото е пълен с ей такива *** мрънкащи оплаквачки като тебе бе!
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алито е прав, ние сме мингали и не може мерките на западните държави да се прилагат при нас, защото нямаме дисциплина, което означава да слушаш и да изпълняваш без много да се разправяш. При нас това не върви. Ц
39
19
 
11
 
! Отговори
Stiling преди 2 години
Хората Ви казват , че да се ограничи заразата трябва да се ограничат събиранията на хора на едно място. Нещете да се ваксината добре. Но тогава не можете да се събирате безконтролно на големи групи по ресторанти и дискотеки. Просто е или ваксина или локдаун. Няма как хем без ваксина хем свобода. Като претоварите болниците до седмица две ще ревете че държавата е виновна а не ВИЕ. ЛОШ МАТЕРИАЛ НАЙ БЕДЕН В ЕВРОПА ЗАЩО ЛИ?
38
0
 
3
 
! Отговори
anonym преди 2 години
До край загинахмиА от какво се състои? Доктори и адвокати ли??? :D
37
12
 
23
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Единствената работеща мярка е отмяна на извънредното положение и преминаване към нормален режим на работа на всичко. Ние ще се нагодим към ситуацията индивидуално. Който се небол - набол. Кой го изкарал - изкарал. Който ще мре - да мре - дошло му е времето и толкоз! Всичко друго е мизерия и агония.
36
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват ти кога да излизаш на улицата, кой да посещава заведенията, как да пътуваш, да носиш маска... Ние още ли живеем в демокрация???!
35
4
 
9
 
! Отговори
Герджоникой преди 2 години
Тези нескопосници които Радев сложи в правителството ще му изядат хляба.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди беше комунизъм, фашизъм, диктатура а сега е най новият строй : Covid-19.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В следващото правителство на Борисов ,Алибегов ще е здравен министър.
32
0
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Още миналата година в началото на пандемията Кантара направи прогноза, че поколо 20% ще се ваксинират. Просто сравниха броя на ваксините против грип в бегето и ги умножиха по 10. За инфо - в Германия около 40% се ваксинират всяка година против грип. В бегето 2%.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44: Кажи бързо къде точно ги раздават. Аз от две години точно троля против лъжата. Заслужавам си ги
30
6
 
7
 
! Отговори
Тахомир преди 2 години
На тия тюфлеци всичко им пречи, ако може никакви данъци да не плащат, никакви осигуровки, никакъв контрол, пушене навсякъде, никакви, маски, ваксини, само фалшив алкохол без бандерол ... Иначе щели да фалират. Ами, айде де!
29
1
 
10
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Тоя по-рано днес друго говореше.
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако хората на Радев продължават така като пате в калчища ни напред, ни назад, само как да угодиме на Урсулата.... виждам Луна президент.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34,Браво, чел си нещо, ама я дай цифри колко са със странични ефекти от ваксини и колко са умрели от тях. След това дай и бройките на умрелите от ковид и на тези с усложнения.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички правителства са антихуманни и ламтят за пари, политика в 2021-а е много *** дума. Време е да се обединим!

Спонсорирани публикации