България все още чакала отговор от "Газпром" за доставките

Въпреки това ще има достатъчно количества природен газ
20
България все още чакала отговор от "Газпром" за доставките
Снимка: БГНЕС

Нямаме отговор от „Газпром“. Ще осигурим достатъчно природен газ, така че ако нямаме руски газ, да не изпадаме в недостиг. Ще осигурим повече от необходимото, коментира   изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева пред bTV.

Още по темата

„Вчера обявихме стартирането на четири търга за доставка на втечнен газ – два краткосрочни за ноември и декември, един средносрочен, с който ще покрием цялата 2023 г. и един изключително стратегически 10-годишен търг, в изпълнение на решението на служебното правителство за увеличаване на капацитета на бъдещия терминал в Александруполис“, заяви Златева.

По думите ѝ предишният подход да се пускат търгове месец за месец е поставило

„Булгаргаз“ в ситуация да осигурява количества и за тази година.

„Има интерес към търговете. Търгът за ноември трябва да приключи на 4 октомври, търгът за декември на 18 октомври, годишният на 4 ноември. Очакваме цената на газа за октомври да бъде под 240 лв.“, каза изпълнителният директор на
„Булгаргаз“.

„Булгаргаз“ все още има действащ договор с „Газпром“ до края на 2022 г., ние, като изрядна страна по договора, продължаваме да го изпълняваме. Пращаме всеки ден заявки за договорените дневни количества, получаваме потвърждения, че нула количества ще бъдат доставени. Предприели сме действия да получим остатъчното количество природен газ по договора, но за нас е изключително важно да осигурим сигурни и надеждни доставки“, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: газБулгаргазГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговор от Газпром няма да има. Просто Киро такава гадна попара надроби с отказа от заплащането с рубли и най-вече с изгонването на 70-те дипломати, че някой нормален човек щеше да се скрие в ъгъла и поне половин година да не се показва. Но Кирчо си е перде и дори се готви отново да става премиер! Г-н президент, къде ги намерихте тези авантюристи и пишман управляващи на България? Вчера дори ББ се ядоса и ги назова с несъвсем ласкави думи!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, бе! Всичко минава на ток и твърдо гориво.
13
0
 
0
 
! Отговори
123456 преди 1 година
Ооооо неееее
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано и не дойде.
11
0
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Дългосрочните договори на България за газ при сегашните свръх високи цени на газта са предумишлено самоубийство на страната ни.Но в това няма нищо чудно - комунистите в България са фалирали държавата ни няколко пъти и още един фалит изглежда няма да им дойде в повече.Да му мислим ние-обикновените българи.
10
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 Ами като терористите от Краваристан не ни носят газ / а пък уж сме дружки/ , кво да правим . Хлопаме по разните врати
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До къде го докараха тези Радеви недоразумения да се молят на терористи за газ!!!! Псхаря днес обяви мобилизация тази чакала руски гаZ????
8
10
 
8
 
! Отговори
Приамбюл преди 1 година
Русия не може да загуби !Тя просто от началото на операцията пропусна да влезе в ритъм.Съмнявам се да има повече подобни грешки. Всичко вече зависи от нас.В противен случай ще бъдем унищожени от Запада,ще бъдем разделени на няколко нови самостоятелни държави,безкрайно враждебни една на друга и порядъчно бедни.Водещите западни държави няма да посмеят да рискуват отновои да ни предоставят за в бъдеще . . .шанс за оцеляване :https://disk.yandex.ru/i/2tsYvsiK9
7
1
 
10
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Късно е моме. Чакай си отговор. Те на Германия го спряха, дето даже им плащат в рубли. Ама Германия хитри, поне няколко месеца си дръпнаха газ. Сега и да искаш няма.
6
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Наведете се повече и може да получите отговор от "Газпром".А дано,ама надали.И Путин не обича робите и мижитурките.
5
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На каква цена ще го осигурите е въпроса? Защото заплатите не се вдигат, а всичко поскъпва. Европа ще ни компенсира ли за загубите? В това положение сме заради политиката на Брюксел.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са пълни неадекватници. Видя се, че по-долни от българските комунистически плъхове, няма. До последно ще се кланят, без капчица достойнство.
3
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Пращаме всеки ден заявки за договорените дневни количества, получаваме потвърждения, че нула количества ще бъдат доставени :)))
2
3
 
8
 
! Отговори
Терор в Бобов дол преди 1 година
Полицията в Бобов дол пак унизяват Българи пред очите на пуло диви Роми!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чакайте, смешници, чакайте