Никола Стоянов: Отказваме се от дългосрочните доставки от Газпром

Водят се преговори за бартер
Обновена: 20 сеп 2022 14:35 | 20 сеп 2022 14:35, Росен Стойчев
45
Никола Стоянов: Отказваме се от дългосрочните доставки от Газпром
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се отказва от доставки на природен газ от "Газпром", съобщи БНР.

Още по темата


Според министъра на икономиката целта на служебния кабинет е да получи количествата по вече съществуващия договор с руската компания:

"Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с тях. Договорът свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по договор тази зима да сме още по-спокойни и най-вече цената ни да е по-добра".

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
Стига сте лъгали и то най нагло, че американската газ е по скъпа от руската. Напротив щатската при дългосрочен договор е по евтина. България трябва да прекрати руските зависимости, защото са много скъпи за хазната. Все още някой не са разбрали, че наглеците от Газпром спряха да изпълняват договора за доставки на газ за България. Въпреки, че ние плащаме най скъпата руска газ от целия Ес, благодарение на агентурата на Русия в България. Много платени предатели в България има Русия.Петолъчките им л
38
0
 
1
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Все още има български чебурашки които не са разбрали, че най голямата злина за България и българите е Русия. Която винаги ни е източната хазната и е искала да сме слаба, разпокъсана държава. Най много помагат на Русия това да се случи и да сме зависими от тях са. Бсп, Дс, Дпс,Абв Румен Петков, Атака, Възраждане, Вмро, президента Радев Решетников, Стефан Янев, Мая Манолова, Итн на Слави. Тези партии и лица са руските протежета на Русия в България. Тези другари са готови да продадат родината си
37
2
 
6
 
! Отговори
Български син преди 1 година
Аз се отказвам от държавната администрация. НС е просто подпалка за огъня които предстои. Избори ли!? Гответе се за гражданска война!
36
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ги пита някой тия. Колко и да им се кланят на русняците, все ще ги обладават. По жалко създание от българския комунист, не съществува. Мекотело до мекотело.
35
4
 
4
 
! Отговори
Абе Гошо ... преди 1 година
....искаш руска газ ---ама може да ядеш ГЗ на ЕС...ха,ха,хааа..като унгарците и Орбан.
34
4
 
5
 
! Отговори
Ами национализирайте преди 1 година
ГАЗПРОМ!!!!!....У Германия вече им духнаха под опашката.... и са АУТ!
33
4
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Всички до един сте смешнищи ще купувате скъпата газ от САЩ за да неви се карат пълни нещастници не мислите за народа и бизнеса които ви плащаме ващите заплати
32
2
 
7
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 1 година
А , руския газ - гдето го нема ...по ли е евтин от Щатския...ха,ха,хааааааааа...??!!!
31
8
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
" Козяк ..не Козяк"...Айде надупете се на Русия и Путин ако ви стиска....ама да не ревете пак , като вдовици "ОТ ПОГРЕБЕНИЕТО НА СОЦ-а" на 10.11.89г с лафовете "мили хора"....ха,ха,хаааааа
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме много малък народ, но много глупав.
29
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма намерение да ползва скъп американски газ. Да не е луд. Той е по скъп от електричеството. Бизнесът ще затвори, домакинствата ще преминат на ток, дърва и въглища. Единствено Софийска Топлофикация ще ползва скъпия американски газ, който ще се заплаща (дотира)от републиканския бюджет. Това е схемата.
28
4
 
22
 
! Отговори
33 години стигат преди 1 година
Стигат! Времето е наше! Наше
27
5
 
14
 
! Отговори
?!? преди 1 година
А от риските посредници на руският газ отказваме ли се, че не става ясно. Защото досега ни излязоха през носа. Тоя ако снята да подписва с тях жълтите павета няма да ни стигнат.
26
6
 
18
 
! Отговори
Едно ми чедо Никола преди 1 година
Облюдок европейски. Жълтата книжка ти е готова. Трябва само да отидеш да си я вземеш. Тръгнал Никола да плаши гаргите. Дребно човече си ти Никола. Русия е велика сила. Къде се пъхаш ти и се репчиш на приятелски настроена държава към Република България. Като има като теб такива политици ще страда целия български народ. Поне се замисли за твоите колеги от Унгария. Как постигнаха всичко за собствения си народ.
25
16
 
9
 
! Отговори
Сензация преди 1 година
Невероятно откритие в България. Страната откри газови находища. Русофилите започнаха да пикаят ГАЗ.
24
8
 
10
 
! Отговори
От как свят светува преди 1 година
От де е минал комунист трева не никне. Червената пандемия не прощава, засяга предимно мозъка и носи необратими последици.
23
8
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Гледай го и този,абе тебе другаря Радев защо те сложи бе ,нали да изпълняваш заръките на партията. Газпром и толкова,какъв завой бе никакво отделяне от орбитата иначе на Румката ще му отупат пушека
22
3
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Правилно те е уволнила Нинова по непригодност , за нищо не ставаш !Така ли се водят преговори за които си лазил месеци наред?
21
6
 
23
 
! Отговори
В превод: преди 1 година
отново се наведохме по заповед от Козяк! Така ни е заповядано - йес,сър!
20
2
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Анонимен/15"Тоз като какъв се изказва в дългосрочен план..." - като мюре на Козяк. Защото не се знае какво ще бъде след изборите.