Децата, които станаха милионери заради YouTube

Влад, Ники, Даяна и Настя са известни и богати, а публиката им не може да се насити
31
Децата, които станаха милионери заради YouTube
Снимка: БГНЕС

Преди 3 години създатели на съдържание в YouTube, които се наричат Влад, Ники, Даяна и Настя, са приятели, обикалящи из Маями с 30-метрова яхта, празнувайки рожден ден. Днес те са вплетени в ожесточена конкуренция за надмощие в YouTube, пише в свой материал Investor.bg.

А дори нямат 10 години, констатира Wall Street Journal.

Децата са звезди от три канала в YouTube – „Vlad and Niki”, „Like Nastya” и „Kids Diana Show”. Това са трите най-популярни детски канала в YouTube с близо 300 млн. абонати. Сега те разширяват дейността си, насочвайки се към какво ли не – от стрийминг на предавания за маркови играчки до лицензионни сделки, всички на стойност десетки милиони долари.

"Тези деца, дошли от нищото, имат по-голямо влияние от Мики Маус", коментира Еял Баумел, дългогодишен стратег, занимаващ се с развитието на личности в YouTube, включително на "Like Nastya".

В трите канала видеоклиповете показват как децата се обличат като супергерои, пълзят по гигантски зеленчуци и се движат с моторизирани коли играчки. Майките и бащите им пък са помощници.

Колкото по-голям успех постигат децата, толкова по-луксозни стават играчките и средата в клиповете. В едно видео Влад и Ники пренебрегват майка си и Range Rover-а, който тя е украсила с розови елементи, за да се повозят на червеното Ferrari на баща си. В друго видео от тази година „Kids Diana Show” поема на път, за да видим децата и родителите им на курорт на Малдивите, където те се качват на борда на жълта подводница.

Видеата включват много възклицания, аплодисменти и минимални диалози, което улеснява популяризирането им в YouTube.

"Децата чувстват, че Влад и Ники са техни приятели", казва майка им Виктория Вашкетов. Влад и Ники са съответно на 9 и 7 години.

Производители на играчки плащат на младите звезди да играят с техните продукти. Хонорарите може да варират от 75 хил. долара до над 300 хил. долара, твърди източник, запознат с подобни сделки. Освен това някои от популярните в YouTube деца имат ексклузивни линии играчки, брандирани с техните имена и подобни. Така например има екшън фигурка на Влад с пелерина и малки фигури на цялото семейство на Даяна, които могат да бъдат закупени от магазините на големи американски търговци на дребно като Walmart и Targeт, както и в страни като Швеция и Монголия, казват представители на каналите.

Базираната в Шънджън, Китай, Zuru Toys е произвела специална линия играчки "Vlad and Niki", след като е сключила партньорство със семейството през 2020 г. Съоснователят на компанията Ник Моубрей твърди, че е започнал бизнес с момчетата, защото те се харесват по целия свят.

Големи стрийминг услуги пускат видеата им в платформите си, включително HBO Max и Amazon.

"Можете да създадете глобален франчайз без голямо студио", твърди Дан Уайнстийн, който представлява „Vlad and Niki” със своята компания Underscore Talent и е помогнал на други интернет сензации да преминат към традиционни медийни канали. "Наистина е невероятно".

Да уцелиш точния момент

По времето, когато Влад, Ники, Даяна и Настя са малки, iPad-ите се превръщат в новите детегледачки, а видеоклиповете, показващи малки деца, които разопаковат нови играчки пред камера, завладяват детското съдържание в YouTube.

Сред младите хора, които започват да влияят на потребителското поведение, е Евън от EvanTubeHD, който създава клипове за играчки и игри, започва да пуска видеа с играчки Angry Birds, когато е петгодишен. Той се превръща в едно от първите деца в YouTube, които стават звезди в платформата.

Райън Каджи, често наричан малкия крал на YouTube, снима отзиви за популярни играчки като Thomas the Tank Engine и печели милиони. Те създават формула за видовете видеоклипове, които могат да съберат милиони гледания: дайте на сладко дете желана играчка от известна марка, заснемете го как си играе с нея и след това публикувайте.

Трите семейства разчитат именно на тази формула.

Целият анализ прочетете тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: YouTubeдеца милионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
буба преди 1 година
Ще си сложа камери за стриим в youtube в тоалетната, най- млко ще си избия безплатно хартията и водата, като за начало, пък после ще видим. Винаги съм бил креативен когато седна на чинията за 20 минути. Що политика съм обсъждал, що филми съм съченил, но само за себе си и на глас към мен. Какъв егоист съм бил.
19
0
 
0
 
! Отговори
ьаьаьа преди 1 година
Кофти за децата, няма да имат ценностна система, а наркотиците не прощават никому. Знам много добре, кой каде ще свърщи. Добре , че имах късмета да си купя всичките играчки с работа сам. Когато не съм имал пари, съм си ги правил сам. И родителите ми са купувал играчки, но рядко, а и качествени. Сега 90-95% от играчките на пазара са ***.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пет годишно не продуцира видеа, а родителите му, и парите отиват точно в техните сметки. Колкото до лицето с комплекс за малоценност долу, което си говори само - няма нищо общо с произхода, много българи правят много пари в Ютюб, често по далеч по-честни начини от ползването на децата си за касички.
17
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Чичо Путин да им пуска руския фет бой и да се свършва този извратен свят.
16
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Така е в живота, едни правят цирк и прибират парите, другите, зяпaт и лaпат мyxите! Ама най добре са тия дето дърпат конците.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Както и долу е написано- дори дечицата на запад са по-кадърни и умни от функционално негрямотния слугинаж ***. Много знае и може, държавата му виновна, че не успял, ама на запад таван шофьор или бачкатор в кланница.
14
0
 
0
 
! Отговори
Asdff преди 1 година
Здравейте, мога ли и аз?
13
0
 
0
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Дори пеленачетата на Запад са милиони пъти по успешни от *** - най - бедния и корумпиран в Европа.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 Братовчед ми изкарва милиони от честно изкарана продажба на лекарства за онкоболни, който са поне 35 пъти над производствената си цена, но не чувам че е честен ...
11
0
 
0
 
! Отговори
фсцедрт грхжхгбйг преди 1 година
Не е като да са политици, журналисти, социолози, убийци, крадци и други подобни престъпници.
10
0
 
1
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
От гледане на такива клипчета мозъка става гладък като тепсия.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня, и аз не ги разбирам. Все някой им е виновен. Направо се чудя тея хора защо не се самоприключт щом им е толкова тежко?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България си имаме boho soulz или така наречените модерни просяци от Ютюб. Докато има баламурници , ще има и тарикати.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ларавел, много точо! Право в десятката. Писна ми от нищоставащи и нищоправещи мрънкачи! Никой не е длъжен на никого. Или ставаш, или бачкаш за 800 лв. и мълчиш!
6
0
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Тва са малки eвpeйчeта, эа които парити са забавление. Само спиране на тока ще балансира света, другото е гaвpa с човешките ценности.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са умело използвани(експлоатирани) деца от родителите.
4
0
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Райън моите го гледаха като съвсем малки. По-късно дъщеря ми буквално израсна с Настя. Много неща научи от клипчетата, затвърди хигиенни навици, сутрешна рутина...отделно и аз използвах различни идеи оттам - за украса, за празници.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на тях. Това са честно изкарани пари. Не са крали и грабили като политици. Не са били на хранилка към чужди държави, НПОта и посолства като журналисти
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е старо като онова за децата индиго, където клубът Индиго се срина, сега говорят-пишат подобни на стриймърките, защото, Индиго ,incident is comming и астралните теории напират
1
0
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Докато има шарани ,ще има и рибари..

Спонсорирани публикации