Нашият застъпник Тони Блеър печели 140 млн. долара годишно

Бившият британски премиер дава съвети в още 40 държави
20 яну 2024 10:20, Петър Бойчев
58
Нашият застъпник Тони Блеър печели 140 млн. долара годишно
Снимка БГНЕС

България се нареди сред около 40 държави, които разчитат на експертна помощ от Института за глобална промяна на бившия британски министър-председател Тони Блеър.Договорка за застъпническата роля на един от най-известните политици на Великобритания към страната ни бе постигната на международния форум в Давос, където Блеър разговаря с премиера акад. Николай Денков.

Конкретни параметри за нея все още не са съобщени, освен че България ще се възползва от експертизата на неговия институт по въпроси като борба с корупцията, специални служби и въвеждането на изкуствен интелект в управлението на държавата.

Изглежда обаче, че ангажиментите към страната ни са част от по-голям план на ръководената от Блеър организация за навлизане в Европа, след като в продължение на години работеше предимно с държави от Африка и Близкия изток. Преди време тя откри свой офис в Брюксел и започна да наема за консултанти добре познати на европейските институции имена като бившия финландски премиер Сана Марин например. В навечерието на отварянето на подразделението ѝ в белгийската столица Блеър имаше среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, но източници тогава разкриха, че двамата са говорили за войните в Украйна и Близкия изток, а не за приоритети на правителства, които са или могат да станат клиенти на института му.

“Едно от първите неща, които казвам на всеки премиер или президент, е: “Имате ли план?”. Защото която и да е държава има нужда от посока, в която да се движи”, казва Блеър пред “Файненшъл таймс”. Авторитетният финансов вестник се опита в края на миналата година да хвърли светлина върху разрастващата се дейност на ръководения от бившия министър-председател институт.

Според изданието приходите на организацията за миналата година са достигнали до 140 млн. долара, като значителна част от тях идват от съветване на чужди правителства, пише "24 часа". Обикновено Блеър осъществявал първия контакт с техен лидер, след което изпращал представители на института си да работят в съответната държава, които често оставали на терен и ако въпросната власт се смени. Подобни проекти вече имало на почти всички континенти. В Африка например консултират 16 държави, сред които Кения, Сенегал, Гана, Руанда и Малави. Вече имаме списък с чакащи правителства, които искат да се включат в програмата, казва 70-годишният бивш премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сглобката подкупва западни лидери с пари. Плащат си, за да извършват необезпокоявани престъпленията си в България.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кения, Сенегал, Гана, Руанда и Малави - сапунисани!
50
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 49 "... печели на гърба на такива като насшите управници- баламурници, " - ц. Баламурниците са про'с'таците дет гласуват за тези управници и евроценностите им.
49
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Корупция на глобално ниво.
48
1
 
6
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Нашият "застъпник" (по-скоро, престъпник) печели на гърба на такива като насшите управници- баламурници, които нямат яко ду_пе да си опекат сами работите.
47
2
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 месеца
Ударихме джакпота, а батенца?
46
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
"България се нареди сред около 40 държави, които разчитат на експертна помощ от Института за глобална промяна на бившия британски министър-председател Тони Блеър.Договорка за застъпническата роля на един от най-известните политици на Великобритания към страната ни бе постигната на международния форум в Давос"Сега вече ще се оправим!
45
3
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
Нашият застъпник Тони Блеър печели 140 млн. долара годишно ... от такива замаяни баллъци като нас.
44
3
 
14
 
! Отговори
Само питам .... преди 3 месеца
Това не е ли същия Тони Блеър дето се извиняваше че е излъгал европейската и английска общественост с ФАЛШИВИ доклади за Либия и заедно с американските си приятелчета разрушиха с бомбандировки цяла северна Африка за да могат от там сега да нахлуват ордите африкански мигранти ? Всъщнст либийските петролни кладенци "неочаквано" бяха поделени между английски и американски компании ... ТОЯ ли ни консултира ?
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къв застъпник бря ,вярваме на Денков много )
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А от Бг колко.:)) Бг е бедна, но явно човекът си има тарифа и той трябва да живее.:))
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къв застъпник бря ,вярваме на Денков много )
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите ще плащат на Блеър за консултации милиони долари. Нещастници, а за пенсионерите и болните нямало пари.
39
1
 
9
 
! Отговори
ДежавуЙ преди 3 месеца
Ей, не мога да не се сетя за Агентите на Короната. Един такъв мил спомен. Но все пак е похвално нашето присъединяване към елитни клуб на Малави, Сенегал и Руанда. Все пак едни и същи проблеми имаме.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква е мечтата на един корумпиран мафиот от Даркнета?Да си краде на воля,а изкуствения интелект да открива кой му пречи.Някакви дрогирани,които се занимават с търговия на оръжия искат да въвеждат модерен фашизъм с изкуствен интелект за фюрер...Ей затова сега дъвчат комунизма и нацизма,за да свикваме с идеята за идващата диктатура.На протестите не им обръщат внимание,вече има цензура,избират управляващите с ала бала...
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аааа,това не е ли Соломон Паси?Вие ли сте объркали снимката,или аз се припознах?А иначе,мерси за подкрепата,ама нема нужда.Ние можем и сами са се излагаме.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това прочетохте ли го?"въвеждането на изкуствен интелект в управлението на държавата."Искат да ни слагат за фюрер изкуствен интелект.Някаква бъгава програмка да ни решава съдбата...чавка им е изпила мозъка на тея щом нямат естествен интелект и им трябва изкуствен!
35
2
 
9
 
! Отговори
Ционизъм преди 3 месеца
Рокфелеровият клан (САЩ) се бие срещу този на Ротшилдови (Русия). България я местят от трън на глог!
34
2
 
8
 
! Отговори
цицкото пп е на пица преди 3 месеца
Бунащината от народното сборище да вземе да се усети да привика Сапуня да обясни публично " параметрите " на договореното ей така , шматкайки се по Давоси и тропинки , лобиране от случайно засечен мошеник , нямащ нищо общо в административните среди на ЕС , освен корупционни обвързаности .
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само наивници могат да се обърнат че и срещу заплащанне към тоа.те британците в политическа криза от години вместо да помага а своите той тругнал по света. Фарс