Нашият застъпник Тони Блеър печели 140 млн. долара годишно

Бившият британски премиер дава съвети в още 40 държави
20 яну 2024 10:20, Петър Бойчев
58
Нашият застъпник Тони Блеър печели 140 млн. долара годишно
Снимка БГНЕС

България се нареди сред около 40 държави, които разчитат на експертна помощ от Института за глобална промяна на бившия британски министър-председател Тони Блеър.Договорка за застъпническата роля на един от най-известните политици на Великобритания към страната ни бе постигната на международния форум в Давос, където Блеър разговаря с премиера акад. Николай Денков.

Конкретни параметри за нея все още не са съобщени, освен че България ще се възползва от експертизата на неговия институт по въпроси като борба с корупцията, специални служби и въвеждането на изкуствен интелект в управлението на държавата.

Изглежда обаче, че ангажиментите към страната ни са част от по-голям план на ръководената от Блеър организация за навлизане в Европа, след като в продължение на години работеше предимно с държави от Африка и Близкия изток. Преди време тя откри свой офис в Брюксел и започна да наема за консултанти добре познати на европейските институции имена като бившия финландски премиер Сана Марин например. В навечерието на отварянето на подразделението ѝ в белгийската столица Блеър имаше среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, но източници тогава разкриха, че двамата са говорили за войните в Украйна и Близкия изток, а не за приоритети на правителства, които са или могат да станат клиенти на института му.

“Едно от първите неща, които казвам на всеки премиер или президент, е: “Имате ли план?”. Защото която и да е държава има нужда от посока, в която да се движи”, казва Блеър пред “Файненшъл таймс”. Авторитетният финансов вестник се опита в края на миналата година да хвърли светлина върху разрастващата се дейност на ръководения от бившия министър-председател институт.

Според изданието приходите на организацията за миналата година са достигнали до 140 млн. долара, като значителна част от тях идват от съветване на чужди правителства, пише "24 часа". Обикновено Блеър осъществявал първия контакт с техен лидер, след което изпращал представители на института си да работят в съответната държава, които често оставали на терен и ако въпросната власт се смени. Подобни проекти вече имало на почти всички континенти. В Африка например консултират 16 държави, сред които Кения, Сенегал, Гана, Руанда и Малави. Вече имаме списък с чакащи правителства, които искат да се включат в програмата, казва 70-годишният бивш премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Блеър, Колин Пауъл и Джорд Буш са олицетворението на военни престъпници, избили стотици хиляди цивилни в Ирак!!! Да се дава трибуна на такива доказани военни престъпници е тотално морално падение на западния свят!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Остава още мъничко и всички Келти,каквито сме Българите и Викинги ще се обединим в една Световна Държава" - Баш националиситте, дето сте и социални, ако видите някой, с пра-пра дядо турчин, решавате, че е нечист, ама въртите теории за 2000 годишни връзки ...А и още нещо - викинг е професия, а не народност, така че дори и на сбърканата ти "агнгло" граматика, не е изписано правилно.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви съвети дава? Как се избиват стотици хиляди души заради изфабрикувани причини?
9
0
 
22
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
Хихихи, това ли е законната схема за даване на подкупи :). Тук си купуваме-продаваме апартаменти.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този човек, трябваше да е в затвора преди 20 години ...
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не бих дал и пет стотинки. Както и за информацията!
6
19
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Тони е велик ! Това колко печели не ме тревожи,защото този честен мъж сине заслужил заплатата. За мен е изключителна чест,че един от последните спасители на Европа и Света се намира на Българска територия. Остава още мъничко и всички Келти,каквито сме Българите и Викинги ще се обединим в една Световна Държава със Столица Сердика,СЕЛТИКА,Келтика! Добре дошъл в България ЗАЕИНАГИ, ТОНИ БЛЕЪР !
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Акадимика на е продал на едро
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя прислужник психопат изби милиони иракчани
3
0
 
14
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 месеца
Какъв план имат Тиквата, Шиши, Кокорчо и Кирчо освен да грабят и да събират данъци от обеднелия народ ?!!
2
1
 
18
 
! Отговори
Честито преди 3 месеца
Евроатлантическа корупция ...
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прай пари без да прай нищо. Добре се е уредил. А къде ше ни застъпва ?