Нашият застъпник Тони Блеър печели 140 млн. долара годишно

Бившият британски премиер дава съвети в още 40 държави
20 яну 2024 10:20, Петър Бойчев
58
Нашият застъпник Тони Блеър печели 140 млн. долара годишно
Снимка БГНЕС

България се нареди сред около 40 държави, които разчитат на експертна помощ от Института за глобална промяна на бившия британски министър-председател Тони Блеър.Договорка за застъпническата роля на един от най-известните политици на Великобритания към страната ни бе постигната на международния форум в Давос, където Блеър разговаря с премиера акад. Николай Денков.

Конкретни параметри за нея все още не са съобщени, освен че България ще се възползва от експертизата на неговия институт по въпроси като борба с корупцията, специални служби и въвеждането на изкуствен интелект в управлението на държавата.

Изглежда обаче, че ангажиментите към страната ни са част от по-голям план на ръководената от Блеър организация за навлизане в Европа, след като в продължение на години работеше предимно с държави от Африка и Близкия изток. Преди време тя откри свой офис в Брюксел и започна да наема за консултанти добре познати на европейските институции имена като бившия финландски премиер Сана Марин например. В навечерието на отварянето на подразделението ѝ в белгийската столица Блеър имаше среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, но източници тогава разкриха, че двамата са говорили за войните в Украйна и Близкия изток, а не за приоритети на правителства, които са или могат да станат клиенти на института му.

“Едно от първите неща, които казвам на всеки премиер или президент, е: “Имате ли план?”. Защото която и да е държава има нужда от посока, в която да се движи”, казва Блеър пред “Файненшъл таймс”. Авторитетният финансов вестник се опита в края на миналата година да хвърли светлина върху разрастващата се дейност на ръководения от бившия министър-председател институт.

Според изданието приходите на организацията за миналата година са достигнали до 140 млн. долара, като значителна част от тях идват от съветване на чужди правителства, пише "24 часа". Обикновено Блеър осъществявал първия контакт с техен лидер, след което изпращал представители на института си да работят в съответната държава, които често оставали на терен и ако въпросната власт се смени. Подобни проекти вече имало на почти всички континенти. В Африка например консултират 16 държави, сред които Кения, Сенегал, Гана, Руанда и Малави. Вече имаме списък с чакащи правителства, които искат да се включат в програмата, казва 70-годишният бивш премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тоя трябва да е на бесилото, виновен за войната в Ирак- излъга и поведе 42 държави в коалиция срещу напълно невинната държава в близкия изток, вината му е доказана, кога ще бъде осъден, кога
31
1
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 3 месеца
Като се има предвид, че Англия напусна ЕС, Денков да не готви и България да напусне съюза? За това ли наема провалени политици от държава, която вече не е член на ЕС?
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ и Великобритания излъгаха, че Ирак има оръжия за масово поразяване, нападнаха ги и им разрушиха държавата, вземайки им петрола. Този човек е толкова недолюбван във Великобритания, че няма как да се опише с думи.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха ха ха.... разиграва се Мисия Лондон, втора част. След като в първата запалиха посолството, сега е ред на държавата....
28
0
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Едно време слушахме какво ще ни наредят юдеите от Москва. Сега слушкаме какво искат юдеите от Великобритания. Катастрофално...
27
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
Браво на Денков, нареди ни до Руанда, Малави и т.н. Сигурно защото и те са в Шенген. Както се казва, имал - дал. Само да не дава от парите на данъкоплатците, да си бръсне в неговия джоб. Показва пълна некомпетентност да върши работата си и наема друг...за какво е премиер? За какво ни е правителство, което плаща на други да му вършат работата? А Блеър понеже оправи Англия като премиер, тръгнал на други да дава акъл. А той от кого е зависим и какви политики ще прокарва,в чий интерес?
26
0
 
6
 
! Отговори
аферим преди 3 месеца
С тая карупционна " инвестиция " Сапункин май се готви да става поданик на Чарли III при определено развитие на обстоятелствата по територията. Там корумпето Тони може да му е напълно от полза , има влияние , па било то и престъпно .
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тони Блеър щял да ни помага в борбата с корупцията!Ха,ха,ха!С коя корупция,като вие се съешихте с най-корумпираните?!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да бе,да!
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страхотно! Още една черна дупка,която гълта пари в замяна на едно голямо нищо
22
0
 
2
 
! Отговори
Куин Мери преди 3 месеца
Печели! Няма лошо! Нима няма 140 000 джигани, турци и помаци по полетата на Англия да му ги заработят?.!.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пералня с фондове на глобалната държава. Парите, с които е финансирал някоя партия на промяната се връщат по поръчка от правителството на тази партия.
20
0
 
22
 
! Отговори
смърди яко преди 3 месеца
А обяснете ми тоя " избор " академичен , тоя индивид понастоящем не е от държава членка на ЕС , какво общо има със Шенгени и легени , та Денков му набута едни пари , наши пари , да бил бил лобирал по вапроси на ЕС , тоя Денков луд ли е , или на луди ни прави да прахосва парите ни очевидно лични интереси , плащане такса за лично влизане в средите на т.н. " елит " .
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЧуренскиИма дела , но не могат го бутна , корупцията го държи
18
0
 
15
 
! Отговори
нама а го оставим та преди 3 месеца
Беден тоя бе , за това нащо Денков го закачи на социално помощ " лобизъм " да не умре от глад . Както се казваше някога , корумпета ат вси страни обединявайте се .
17
0
 
29
 
! Отговори
Чуренски преди 3 месеца
Чудя се кога хората ще спрат да блеят и да потърсят Тони Блеър да бъде наказан за безпрецедентната война в Ирак. Ама няма да стане, нали¿¡
16
0
 
12
 
! Отговори
Корекция: преди 3 месеца
Платения наглобритански лобист на ППЛГДБТИ+ и33вратеняците не е "Нашият"!Тези умновресливи недоразумения нямат нищо общо с българския народ.Те са марионетки на Посолството.Също като останалите Греб-СаДиСт-ДъПъСъ майцепродавци.Бог да пази България от родните алчни национални предатели!
15
0
 
15
 
! Отговори
нема лошо преди 3 месеца
Са Сапуня ще увеличи с някой и друг милион от нашите пари печалбите на тоя алчен военнопрестъпник .
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаха Мноо на обичат у Англистан затуй избягаа от Еуропейстанския съюз заради българи.,ромънци,поляци хахаха
13
0
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
колко ще му се плаща българия или пп ще плаща аз съм против такива извращенияда се плаща за лобизъм още повече на убии-ци по генезис