Ќ—»: ¬ ѕловдив вдигат най-много палати, Ѕургас е първи по жилища

—офи€ е втора и по двата показател€
30 май 2024 16:51, ѕетър Ѕойчев
10
Ќ—»: ¬ ѕловдив вдигат най-много палати, Ѕургас е първи по жилища
—нимка Ѕ√Ќ≈—

ѕловдив вече е първи в страната по брой изградени нови големи къщи и апартаменти. ѕрез третото тримесечие на годината в града под тепетата са въведени в експлоатаци€ 67 жилища с 5 и повече стаи, което праща на второ м€сто —офи€ (63 жилища), сочат данните на Ќационални€ статистически институт.

“оп 5 по показател€ за нови баровски имоти се допълва от —офи€-област (48 нови жилища), Ѕлагоевград (45) и ¬арна (42).

Ѕургас пък е лидер по общи€ брой на нови жилища, излезли на пазара през тримесечието. ¬ града на ’ристо ‘отев от €нуари до март са въведени 597 апартаменти и къщи. Ќа второ м€сто с много близък резултат е столицата с 548 жилища. » в тази класаци€ ѕловдив заема достойното трето м€сто с 581 жилища. “ретото м€сто е за област ¬арна, където са завършени 394 жилища.

Ѕро€т на въведените в експлоатаци€ жилищни сгради през тримесечието е общо 1026, а новопостроените жилища в т€х са 3475.  

ќт въведените в експлоатаци€ новопостроени жилищни сгради през тримесечието със стоманобетонна конструкци€ са 78,5%, с тухлена ​- 16%, с панелна ​- 1,2%, а с друга - 4,3%. Ќай-гол€м е делът на новопостроените къщи (79,1%), следвани от жилищните кооперации (12,9%).

“ова напълно отговар€ и на интереса на кандидат-купувачите. “е отчитат засилено търсене на луксозни къщи в крайните квартали на ѕловдив, съобщава ћарица.  ƒоскоро апетитен имот от 470 кв.м в "ќстромила" се предлагаше срещу сумата от 550 000 евро.  ъщата разполага с три спални, двор с басейн, беседка и л€тна кухн€ с барбекю.  ухн€та е с остров и складово помещение за продукти, с охлаждане, трапезари€, просторен хол с камина и излаз към верандата, четем още в об€вата.

„ќсобено силно търсене за подобен тип имоти започна по време на пандеми€та, когато хората разбраха, че имат нужда от повече пространство и по-големи домове. «апочнаха да търс€т къщи в близост до града. “ази тенденци€ се запазва, като забел€зваме, че докато доскоро двустайните апартаменти б€ха най-търсени, вече хората се насочват към все по-големи жилища, както и към тристайните апартаменти, които също постепенно стават все по-привлекателни“, твърд€т експертите от имотните агенции.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


10
ќще от ¬ойната в ”крайна
–уси€ произвежда снар€ди три пъти по-бързо от Ќј“ќ и четири пъти по-евтино
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
8
0
 
1
 
! ќтговори
Ќаблюдател преди 3 седмици
ћного открадната пара се обръща в тухли и не само в ѕловдив
7
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо јнонимен 3 - 50000? ѕробвйа с 4000. “о не са един и двама ;)
6
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо јнонимен 4- ћ» халаууу да муй на чуейка е завиждааааач!
5
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 ато погледна към такива сгради и направо ми се повръща!
4
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 раде се като за последно. ƒо нас съседа купи 4 апартамента за да ги обедени в 1, 450 кв.м общо но този ц€л град го знае че е мафиот. » така. Ѕедните и честни хора живе€т в 50 кв.м 4 човека. „естита пром€на.
3
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
¬ ѕловдив се продават нови апартаменти на јкт 14 за 15 000 евро пред нотариуса на договора и 50 000 под масата.
2
1
 
2
 
! ќтговори
ћечо ѕух преди 3 седмици
»мам за продаване. јпартамент и вила.  олкото повече, толкова повече!
1
2
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ѕългарина му дай апартамент , това вече се превръща в психично забол€ване . »зобщо не се учудвам , че цените са високи , като гледам колко народ тегли огромни кредити за бетон и тухли . Ќ€мат иде€ как ще ги изплащат , обаче важното е да се снимат у фейса с две стаи и кухн€ .