Това е новото Peugeot 301

Французите променят и обозначението на моделите си
29 май 2012 12:45,
4
Това е новото Peugeot 301
Снимка: Peugeot

Автомобил, предназначен за най-различни пазари. Това определение дава Peugeot за новия си модел 301, който официално представи. Машината е създадена за широк кръг клиенти, като според производители й е напълно подходяща за използване във всякакви пътни условия.

Новото Peugeot 301 може да се похвали с разстояние между двете оси от 2.65 м., както и рекордно голям за класа си обем на багажника – 506 л. В базовата версия на автомобила са включени системи за безопасност като ESP, ABS, до 4 въздушни възглавници, помощ при внезапно спиране, ISOFIХ и др.

Гамата бензинови и дизелови двигатели последно поколение е адаптирана за различните пазари. Моделът 301 ще бъде вторият автомобил в гамата на Peugeot, който ще се предлага с новата гама 3-цилиндрови агрегати с обем 1.2 л. Моторът VTi е с мощност от 71 к.с., който може да се комбинира с механична или пилотирана скоростна кутия.

Следват 1.6 HDi с мощност 92 к.с., който се предлага с механична скоростна кутия, както и 1.6 VTi с мощност 115 к.с. и възможност за избор между механична или автоматична трансмисия.

В оборудването на новото 301 присъстват климатроник, радио MP3 с функция Bluetooth и USB връзка, електроуправляем капак на багажника, заден парктроник и др.

Автомобилът, който ще се произвежда в завода във Виго (Исп), ще бъде представен за първи път в по време на Автомобилния салон в Париж през септември. Той ще бъде лансиран първо в Турция на 1 ноември 2012, след което и в много други страни от Централна и Източна Европа, Русия, Украйна, Гърция, Северна Африка, Близкия изток, Страните от Персийския залив и Африка, както и на някои пазари в Латинска Америка.

Освен 301 френският производител разкри и още една новост. Peugeot променя политиката за наименования на модели си. Така всеки нов модел, който ще бъде включен в статегията на компанията за международно развитие, ще има 1 в името си. Останалите пък ще получат цифрата 8.

Това означава, че първата цифра от модела ще се запази, за да покаже сегмента, в който то е включен. След него идва 0, което показва принадлежността на автомобила към френската марка и се завършва с 1 или 8 в зависимост от неговото значение.

Според Peugeot този начин на именуване ще опрости разпознаването на моделите и ще увеличи тяхната популярност. Всички модели, които вече имат номер с „8“, като 308 и 3008, запазват името при обновяването си, докато моделите от следващото поколение ще получат цифрата „8“ след обновяването си.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Peugeot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Валтер преди 11 години
Като и закриеш задницата с ръка така отстрани прилича адски на BMW 3
3
0
 
2
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 11 години
Това е ДАЧИЯ!П-добре Грейт Уол!
2
2
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Грозно е първата дума, която ми идва на акъла....
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tova e parvoto pejo koeto ima totalnata totalnost.