В Китай производството и продажбата на коли надхвърли 6,6 млн. бройки

Автомобилната индустрия е един от стълбовете в икономиката
10 апр 2024 17:22, Инна Ангелова
9
В Китай производството и продажбата на коли надхвърли 6,6 млн. бройки
Снимка: Leslin_Liu от Pixabay

Китайската автомобилна индустрия се развива силно и при добър старт от началото на годината. Производството и продажбите на автомобили достига съответно 6,606 милиона и 6,72 милиона бройки, като съответно нараства с 6,4% и 10,6% на годишна база.

През март производството и продажбите на автомобили надхвърля 2,6 милиона бройки, постигайки двойно увеличение спрямо същия период на миналата година.

Производството на енергийи автомобили също продължава да расте бързо. През първото тримесечие на тази година производството и продажбите на нови енергийни превозни средства достига съответно 2,115 милиона и 2,09 милиона, като се увеличава съответно с 28,2% и 31,8% на годишна база, а пазарният дял достигна 31,1%.

От тях 307 хиляди превозни средства са изнесени, което на годишна база е увеличение с 23,8%. Експертите отбелязват, че автомобилната индустрия е основен отрасъл на националната икономика и играе важна роля за осигуряване на стабилен растеж и заетост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Коли
Десетки премиери на последно поколение кемпери, каравани, автомобили и оборудване на Къмпинг и караванинг експо 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как ще ги стигнем китайците?И да попитам, как се дефинират тези енергийни превозни средства?
7
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Китай произвежда 3 пъти повече коли от втория по големина производител САЩ!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дори Китай не е социалистическа дупка още като България.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въпреки всичките спънки и огромният протекционизъм,плановата икономика на Китай произвежда и продава около половината произведени автобомили в света за година?Защо така бре либерасти????
4
3
 
7
 
! Отговори
Според Риши Сунак преди 2 седмици
Китай бил заплаха. Ето как се пътува с влак стрела в Китай, бизнес класа. https://youtu.be/FgthWgZGb-w Бизнес класата е най-луксозната в Китай! Това ли е заплахата? Влакове, самолети, мостове, пътища, язовири и ел. централи, 5джи, 6 джи антени, смартфони и компютри, ел. автомобили,у космически изследвания и космическа станция. И какво ли още не. Това ли е заплахата? Докато МАЛОБРИТАНИЯ единственото което можа да измисли е обеднен уран в Украйна! Тия са срам за човешкия род!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еднопартийна система е формално на хартия! В действителност така наречената партия е една огромна структура от около 90 милиона души, сред които най-способните се изкачват до върха и им се дават управленски лостове на държавно ниво. Вътре в партията има идейни течения и сериозно противопоставяне и дискурс. Това е причината да са толкова добре икономически.
2
3
 
4
 
! Отговори
Шах преди 2 седмици
Енергийни коли. Кока Коли
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бъдещето е на Азия, понеже европейците са глупави и се самоубиха.