Конкурентът на Tesla излезе на сцената

Моделът на Faraday Future разполага с 1000 конски сили
Обновена: 7 яну 2016 16:40 | 7 яну 2016 16:14,
23
Конкурентът на Tesla излезе на сцената
Снимка: Ройтерс

Автомобилният свят ще се промени. В това са убедени и хората зад новата марка Faraday Future, която представи първия си продукт на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, САЩ. Той е напълно електрически има за цел да подскаже за бъдещата гама на производителя.

Въпросният модел е само концепт, като носи името FFZero1. Той вероятно никога няма да се появи в серийно производство, но пък определено успя да привлече вниманието на автомобилния свят, доказвайки високата амбиция на новоизлюпения производител.

Машината използва изцяло карбонови шаси и купе, които ще се използват и за бъдещите серийни модели на компанията. Те ще представляват масови машини от сегмента на седаните, кросовърите и хечбеците. Въпросните автомобили на Faraday Future ще се появят на пазара като конкуренти на Tesla.

Именно от Tesla е зает и екипът на Faraday Future - Ник Самсън, Даг Рекхорн, Алън Чери, Том Весър, които са заемали ръководни постове в базирания в Калифорния производител на електромобили.

Към момента няма конкретна информация за бъдещата гама на Faraday Future. Компанията обаче обяви, че стартира строеж на завод в Невада, в който ще бъдат инвестирани 1 млрд. долара.

Колкото до спортната машина, която се появи на изложението в Лас Вегас и бързо си спечели прякора "Електрически Батмобил", тя използва четири електрически двигателя, разположени в главините на четирите колела. Общата им мощност е 1000 к.с., което позволява спринт от място до 100 км/час за около 3 сек. Максималната скорост на движение достига 320 км/час.

FFZero1 е оборудван и със система за автономно придвижване, която може да работи както в трафика, така и на писта, разкриват от компанията.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това само по самолетни писти ли ще върви.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименTesla S p90d е 569KW и се продава и се кара в момента. Ама чугунените тикви цял живот лада нива боготворят.
15
0
 
0
 
! Отговори
GMC преди 8 години
General Motors Corporation
14
0
 
0
 
! Отговори
Джим Джон Кери преди 8 години
До РумбоНе беше ли GM...
13
1
 
0
 
! Отговори
Horse rider преди 8 години
От много иновации само да не стигнете до мен...
12
2
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тая година се навършват 20г от пускането в производство на първия сериен използваем от потребителите автомобил от JM.Каква е равносметката?Все още масов и сравнително евтин електрически автомобил НЯМА!Пълно е с луксозни модели,но такива под 30 000$ са рядкост,а под 20 000$ и да издържат поне 200км-нямаКак да станат масови!?Ами при петрол до 50-60$ кой ще даде двойни пари за тоя дето духа?Кога ще се избие голямата цена с икономия от 5лв/100 км?5 лева на ток-10 на газ,40 000 срещу 20 000?
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо осмия почитател на Ной скъпия руски петрол за България, осми анонимен, петрола е толкова незаменим че днес падна до 32 долара за барел но днес.ру не са написали за тази новина я смени колко пъти падна петрола незаменимия ти скъп петрол
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските *** солдати на дежурство са се разбеснели отново че САЩ дават благи ни на света а техните работодатели освен калашници и ядрени оръжия друго не им стига акъла да измислят, не е само тесла *** солдати, електрически коли вече има всички, нисан, тойота, форд, шевролет, бмв...Само руското машиностроене все още върви на гориво от умрели динозаври :-)
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Просто САЩ е страната на сбъднатите мечти, докато СССР-Русия е страната на провалените мечти. Те това е и основната разлика между тях.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До plasticТи гледай теб да не те подгони Русия щото тогава други ще ги плещиш за братушките си.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петрола се използва повече за промишлеността отколкото като енергоносител. И там е незаменим, всичко се прави от пластмаса вече.
6
2
 
8
 
! Отговори
plastic преди 8 години
До 4Абе к'ва Русия те гони бе? Скрий се некъде, най-добре не влизай повече в интернет. Толкова ли трябва да оповръщаш коментарите с мнения които нямат нищо общо със статиите?
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Те руснаците хич ги няма в хибридните коли, но са първи в хибридните войни, виж как за има няма 2 години нападнаха Украйна, Сирия и Турция. Мисля че и България ще влезе в тоя черен списък, защото по никакъв начин не се противопоставя на хибридна Русия, дори провежда политиката "ела бабо Мецо, изяж ме"
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е бъдещето - ел. коли, хибридни и т.н.Това е и една от причините да свалят толкова агресивно цените на петрола - за да изглежда разработката на алтернативни задвижвания нерентабилно. Но духа от бутилката вече е пуснат.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНомер 3 Ааааа ама как така, не е руско, не е и с най скъпото руско качествено гориво, че това възможно ли е? Според русофилите определено това не е възможно
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пробегът на това чудо, ще е според дължината на кабела в багажника до контакта. Най много 500 МЕТРА!Това чудо, онова чудо, хората работят здраво и след 20 години няма да има производство на коли с двигатели с вътрешно горене, а пък ние ще продължаваме да остроумничим с дължината на кабела, защото друго за съжаление не умеем да правим.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така говорихте и за теслата в началото че никога няма да види пазара....Сега електрически коли в САЩ под път и над път но интересното е че не ги купуват хората заради бензина, който вече падна над 5 пъти, а заради бъдещето и чистата околна среда, а пробега е около 500 мили но със зареждане без пари на много места в градовете