Renault се отказва от дизеловите двигатели

Към 2020 г. този тип агрегати ще отпадат от повечето модели
9 сеп 2016 21:40,
16
Renault се отказва от дизеловите двигатели
Снимка: Renault

Производителят на едни от най-популярните и доказани дизелови двигатели в света - френската компания Renault, възнамерява да се откаже от този тип агрегати, съобщава Ройтерс.

Към 2020 година дизеловите мотори ще отпаднат почти напълно от гамата на Renault, твърди агенцията. Основните причини са свързани с вредните емисии, които се отделят при изгарянето на дизеловото гориво.

Информацията идва само година след избухването на скандала с манипулираните дизелови мотори на друг голям производител - Volkswagen. Германската компания вече обяви, че поема в нова посока и ще се съсредоточи върху електрическото задвижване.

Екологичните стандарти стават все по-сурови, като за да се впишат в тях дизеловите мотори се нуждаят от сериозно модифициране и допълнителни системи. А това би ги оскъпило дотолкова, че те вече нямат да бъдат добра алтернатива както на бензиновите, така и на хибридите и електрически аналози.

Renault вече стартира действия в тази посока, пускайки гама от електрически автомобили. Компанията също така лиши от дизелова опция компактния модел от сегмент А Twingo. Според информацията през 2020 година това ще се случи и с моделите от сегмент В (Clio), а малко след това и от сегмент С, където е позициониран Megane.

Според консултантската компания AlixPartners подобен ход ще предприемат повечето производители на автомобили в Европа. Прогнозата на специалистите сочи, че през 2030 година пазарният дял на дизеловите коли ще спадне от сегашните 52 до едва 9%.

Още по темата - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи трябваше Фолксваген да изядат американските шамари за няколко милиарда за да се усетят че бъдещето е електрическо. Баххти тъппите шваби. Франсетата и те видеха големите плесници за глуупака Ханс и бързо поеха в правилния курс.
12
16
 
7
 
! Отговори
Пешо Секса преди 7 години
Рендетата са ЛЕШ! Само мазохист може да се набута в тия КОЧИНИ!!!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добри са дизелите и новите коли, които са по Евро 5 и 6 не замърсяват много, даже бих казал, че замърсяват по-малко от бензиновите. Разбира се точно сравнение не може да се направи, защото са различни вредните вещества при двата двигателя. Може би просто е стигната границата, до която дизелите може да са под поредното ниво за вредните емисии и затова Рено да се отказват, докато при бензиновите има още малко, за да се стигне и при тях до същото положение.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България това ще се усети най-рано някъде през 2050-2060 година. Сега в България се карат коли на всякаква възраст: нови, относително нови, не чак толкова нови и т.н. до много стари коли.
9
27
 
3
 
! Отговори
Са преди 7 години
По емблемата ще го познаеш-как може да има хора,които си купуват тая марка,че и печка?Прости мазохисти!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ, не е като Гоуф двойка...
7
0
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
До 7: Само да утопня, че 2.7 двигателя е на Форд. Но ти продължавай да плюеш, явно ти доставя удоволствие.
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачку, пи..ку и елхичку не радим - така вика сръбския майстор.
5
1
 
5
 
! Отговори
гасете фарове денем преди 7 години
ИСка се пълно блокиране на автомобили със бели скенери ..Увреждат трайно климата и земята ..
4
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо да се откажат да правят коли. Всеки майстор който му спомена марката се върти и вика е такъв *** нема!!!
3
3
 
16
 
! Отговори
Евтим преди 7 години
До optimistнай-добрия дизелов двигател сега е на рено. И Мерцедес го слагат. automedia.investor.bg/a/0-nachalo/18124-sledvashtiiat-mercedes-benz-c-class-shte-e-s-dvigateli-na-renault/
2
34
 
19
 
! Отговори
optimist преди 7 години
Най-популярните и доказани дизели със сигурност не са на Рено. Някой *** я е писал тази статия. Пежо имат хубави двигатели, Фолксваген имат, БМВ имат, Мерцедес имат, но Рено винаги са били далеч от този идеал :)
1
40
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По -скоро Дизелът се е отказал от Рено !!! То бива каруца бива, ама като Рено втора няма