Почти нищо руско: Пълната промяна на Легендата Lada Niva

Следващото поколение - платформа на Renault и двигател на Nissan
25 окт 2017 21:21, Красимир Ангелов
61
Почти нищо руско: Пълната промяна на Легендата Lada Niva
Снимкa: АвтоВАЗ

Сегашното поколение на превърналата се в легенда Lada 4x4, известна още и като Niva, ще бъде последният автомобил от този вид, съобщава изданието Auroreview, както се позовава на източници от ръководството на руския производител.

В компанията вече разработват напълно нов кросоувър, който ще бъде изграден на платформата на Renault - Global Access. Същата архитектура в момента се използва за моделите Logan, Duster и Kaptur, които френският производител предлага на някои пазари.

Според информацията, Lada 4×4 NG (New Generation) ще използва шасито на втория Duster, но със сериозно преработена предна част. Идеята е новият кросоувър да постигне високопроходимостта на своя предшественик. За целта ще бъде променена и системата за задвижване на четирите колела.

В гамата двигатели на модела руски мотори не се предвиждат. Основният ще бъде 1,6-литровият HR16, който е производство на Nissan. При базовата версия на автомобила този двигател ще се комбинира с вариаторна трансмисия и система 4х4, използваща муфа за заключване на задната ос.

Кросоувърът ще се предлага в две модификации – градска и всъдеходна. Двете ще се различават най-вече по системата за задвижване на четирите колела, която във втория случай тя ще бъде комбинирата с 6-степенна механична скоростна кутия TL8 с понижаващи предавки.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Lada Niva
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в БГ се чакаше 10 год. за московец, в САЩ караха коли с климатик, радио, ел. снъкла, автоматични скорости и т.н.
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И друг път съм го писал- ВАЗ се управлява типично по нашенски- спестява се от всичко възможно , включително заплати , само и само шифовете да се хвалят колко милиона имат и колко метра яхта са си купили. Затова 30 године по-късно продължават с модел от преди 40 години. Затова искат пълно ембарго над Русия, така хората нямат да имат избор и ще продължават да купуват родно пройзводство.
26
7
 
23
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 27Много ме кефите.Когато някой напише нещо което не ви харесва и веднаг става соросо.ид.русофил.краварофил.путинофил все филии някакви.Сега ще ти обясня.Ако ти не си докосвал съветска кола аз съм имал - Москвич 408 и 412.Лада 2105.Москвич 21412.Отделно съм карал УАЗ("джип" и душегубка)Лада 1500.ЖигулиЯсно ли ти е вече защо се подигравам със съвеЦкото автомобилостроене.Просто имам базата за сравнение а не гол ентусиазъм
25
4
 
7
 
! Отговори
До гневен преди 6 години
Ти ЗАЗ ли караш? Или Москва?
24
4
 
26
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Нещо не разбирам. Всяка седмица има по една статия за руските автомобили и всичките ги хвалят. Само дето платените журналисти не се усещат и всяка втора дума е "ще има това", "ще има онова". Какво имат руските автомобили сега? Все ги защитавате, а купувате западни. Защо ли?
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Р аху пото4ните линий бълват бълват ) неможеш се размина от Шавролети Нива ама от 2018- 19 евентоално и можеби някога гато цъфнат налъмите
22
1
 
3
 
! Отговори
Р преди 6 години
До 24Шевролет Нива не е прототип, се произвежда или се произвеждаше.
21
6
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 23ЗаЗ (фиат.принс)Лада(фиат).Москвич(опел).Газ(форд опел и кво ли не)Иж(чудо некво) -се легенди:)))
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 17 едини4ен прототип като проект визия Как мислиш колко народ го екарал този Шавролет НИВА
19
7
 
23
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 12 : Ти американците не ги гледай...Те си имат марки които са водещи дори и на световния пазар като , Chevrolet,Cadillac,Buick,Ford,GMC,Chrysler,Dodge,Jeep,Tesla и доста други марки.Я сега кажи руснаците какви "автомобили" произвеждат :))
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 17 -нива -не е запазено с патент
17
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли някой карал руска "кола" остава русофил...
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматка --щайга
15
15
 
17
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Лада Нива- легенда или леген че не разбрах
14
4
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Я кажи някоя друга марка, носеща името Нива? Нали това е търговска марка, която е запазена за руските автомобили. А шевролета е Лада Нива с американски дизел с 2700 кубика.
13
1
 
3
 
! Отговори
ники преди 6 години
До Анонимен 10Каква тойота? Вие четохте ли статията?
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12 щото от ру Нива са взели само Името което между другото носят и други коли години преди да се пръкне ру Нивата
11
7
 
24
 
! Отговори
Браво на Рено преди 6 години
Най после .....вече няма да вие като ухапано куче, като вдигне "страшните" 90-100км/ч. М/у другото едни ловци бяха си взели от дългата база и като минавали едно дере се беше сгънала като консерва. Легенда а??
10
2
 
17
 
! Отговори
К. преди 6 години
Е, дизайнът си е руски - от 1984 г.
9
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе разбирачи, защо в щатите се произвежда Шевролет Нива, а не си карат скапанитв Хамъри, които дори и китайците се отказаха да произвеждат