До дни: Новости за продавачи и купувачи на коли!

Правилата започват да действат от 27-ми декември
6 дек 2017 12:15,
40
До дни: Новости за продавачи и купувачи на коли!
Снимка: Automedia

Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят собственика си. От 27-и декември 2017 г. продавачите на коли вече няма да бъдат длъжни да представят пред "Пътната полиция" договор за покупко-продажба.

Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

След 27-и декември купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, както и купувачът - български гражданин, който е закупил превозно средство от Европа, в срок от един месец трябва да регистрира превозното средство, каза Рановски и допълни:

"До момента в действащия закон нямаше срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано. Изтече ли едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, той подлежи на санкция през вторият месец, а след изтичане на втория месец - автоматично, служебно ще му бъде прекратена регистрацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
34
 
24
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Кога за нова кола данъка ще е по малък от стара ?Останахме единствени в Европа ! Дори и Русия не е като нас.Кога ?Елементарни закони не вкарвате !Дишаме мръсен въздух от старите бракми и живеем с 10 години по малко. А да ама затовавсеки в семейството с кола бръкма от 3 хил. лева на далаверка. Никой не гледа 20-30 години напред.
10
1
 
8
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До Край твоя шкаф с кормило прехвърли ли го, или още се води семеен?!
9
2
 
36
 
! Отговори
Край преди 6 години
Страшно некадърни закони се творят. Такъв срок отдавна има. Ама нали да кипи дейност. Също като инкриминирането на превъртането на километража и също като спирането от движение за изтекла книжка. Лъчо Мозъковците творят ли творят.
8
2
 
36
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 6 години
Изумително, типично за КАТ. Когато заработела връзката между КАТ и нотариусите, хората трябвало на ръка да носят в КАТ договора за покупко-продажба.
7
1
 
29
 
! Отговори
АЛО преди 6 години
"До момента в действащия закон нямаше срокове..." я да преговорим ЗДП чл.145(2)!
6
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали до 2030-та всички трябва да сме с новите ел. автомобили, които ще влязат в масово производство, докато тази технология съществува от над 100 години, ама масоно-кретенският капитализъм потискаше нейното развитие и разпространение, около 2025-та всеки ще си купува чисто нова кола от оторизираните дилъри, все пак нали се очаквало голям ръст на икономиката, нищо че до 2030-та тя ще е един град, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник :D
5
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има твърде много коли и най-вече твърде много гадни, миризливи, прости, безпътни шофери в тях.
4
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Басссии разочарованието! Надявах се да пише, че става незаконно закупуването на автомобил без доказателство за предварително налично и законно притежавано паркомясто, а то...
3
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коват, защото са ковачи. Тук-там някой пожарникар и физкултурник. Смешковци необразовани.
2
39
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това трябваше отдавна да стане. Сега закона позволява да закупите автомобил със наложен особен залог без да знаете за това. А така връзката КАТ - Нотариус възпрепятства това , защото базата с данни ще я има при нотариусите , така всеки който купува кола може да е спокоен ! Браво на ГЕРБ , коват успешни закони , така се прави !
1
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така! Нови и нови санкции и гърч на тоя робски народ! Да му дойде акълът!