"Запорожец"-ът кола голяма, съветска! Събра 17 пътника

Автомобилът постави рекорд по вместимост
29 май 2018 17:15, Красимир Ангелов
76

Рекорд по побрани хора в ЗАЗ-968м бе регистриран по време на шоу за ретро-автомобили в Запарожие. В малката машина успяха да се съберат 17 души, което е с трима повече от най-доброто постижение досега, поставено през миналата година.

Натъпканият с хора автомобил обаче така и не успя да потегли. Причината обаче не е в тежестта на пасажерите, съобщава РИА "Новости".

Просто кракът на един от тях е попречил да шофьора да тръгне. Друг от участниците в експеримента пък призна, че трудно е дишал по време на опита.

Абсолютният рекорд при такъв автовобил е поставен още през 2007 г., когано в ЗАЗ-965 влизат 26 души. Това обаче са само деца на възраст от 5 до 13 години.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Запорожец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
3
 
! Отговори
Инж. преди 5 години
Рено алпин от българското производство (т. нар. Булгараплин) по настоящем е колекционерска рядкост и се продава много скъпо във Франция. Натрапените ни от Москва москвичи отдавна са изгнили или претопени.
23
2
 
3
 
! Отговори
Boto преди 5 години
А за личните постижения да кажа също, че в София се намира компания произвеждаща доста голяма част от дисплей те в новите автомобили може да се поинтересувате.Да ти кажа 3 години бях част от нея и да имам *** в доста неща по европейските, американски и корейски автомобили.За щастие руска техника през тези 3 а и 50-те години на компанията не са пипали.
22
1
 
7
 
! Отговори
Жо преди 5 години
МАЛКО ХОРА знаят, че през 1968 г. в Ловеч започваме да сглобяваме двигател в купето на оригиналния ФИАТ 124, който наричаме ФИАТ 124 Пирин. Сглобени са около 200 бр.През 1970 г."съветските другари" започват да правят "Жигули-ВАЗ 2101" и нашите спират доставките от Италия.Въпреки че, външно си приличат, има над 30 съществени разлики между оригиналния ФИАТ 124 и съветската Жигулка- руснаците са "порусначили" двигателя, окачването, колелата, спирачките, съединителя и още много възли и детайли
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западните автомобили имат 100 000 км гаранция. Руските отврати след 100 000 км се разпадат.
20
6
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До Анонимен 18 Ние се опитвахме да произвеждаме автомобили , но големия руски брат не даваше. Те решиха че по линията на СИВ можем да произвеждаме само лагери.Да не би да им скрием шапката. Така де.
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори в годините на съветското робство, в България е произвеждан Рено Алпин, на светлинни години от руските трошляци. По нареждане на поробителите, производството е прекратено и се започва производство н Москвич.
18
2
 
3
 
! Отговори
Boti преди 5 години
Еми аз че съм кадърен кадърен съм и съм го доказал в сферата в която съм не е тук мястото за доказване.Аз се чувствам част от Европа не от Евразия. Предполагам и коментиращите не са сглобявали лично Запорожец.А за захласването говорех генерално и то за някакви такива статиики и коментари представящи се по братския съветски народ и творенията му.
17
3
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Ей тия руснаци...Ще се издушат бе за едната глупост.
16
2
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Boto 14 Никой не се прехласва. Напротив , коментираме една от многото комунистически мъки.
15
2
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Да пробват с джуджета анорексици... едно 50на ще ги поберат!!!
14
1
 
10
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Boto и компанияХората се забавляват и радват на живота, въпреки, че уж целият свят им е поставил санкции. А ние, дето сме все много умни и все много знаем, дето сме най-европейци от всички европейци, можем само да седим пред екраните, да гледаме какво става по света и да хейтваме и мрънкаме на всякакви теми.
13
1
 
7
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Чудо ли бе да го опишеш. Гиганта на руското машиностроене. Поне евтино ще им излезе като си разделят пътя до морето.А глупавите европейски държави правят някакви коли дето само по 5 човека събират и то за всеки си има седалка. СРАМ!!!Те мисленето на тия им е остаряло все едно са с 40 години назад.Лошото е когато се прехласваме по това!
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистическа пръчка, като всичко останало от онова тъмно време.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мизерните условия в СССР и това е било някакво постижение. Те нямат никаква култура на производство, това им беше лимита.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя съветски *** и за скрап не става.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... а светът зад стената си свиркаше.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътуването в това творение беше изключително мъчително. Вътре беше толкова шумно, че не можеше да се разговаря. Радио нямаше защото няма смисъл, нямаше да се чува нищо. На баир прегряваше и трябваше да се спира по няколко пъти за да се изчака да се охлади иначе мотора блокираше... отврат!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше по-гадно дори и от Трабант, а струваше повече и се чакаше много. Да пази Бог от комунистическо "благоденствие".
6
2
 
7
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЗАЗ- Завод Автомобилних Зверей.Когато такъв автомобил тръгнеше да преминава през прохода Петрохан, водачът задължително си носеше летвичка, дълга 30 см, с която да подпре вдигнатия капак на мотора. Двигателя беше мотиран отзад и лесно прегряваше.
5
0
 
5
 
! Отговори
Фен преди 5 години
До АнонименКарал съм няколко такива купени на търг , нямаше какво друго да купиш!!