Гърция амнистира BG джигити. Вижте за кои провинения!

Новите законови постановки при комшиите носят солени глоби
13 авг 2018 07:40,
15
Гърция амнистира BG джигити. Вижте за кои провинения!
Снимка: Reuters

Гръцкото правителство обяви амнистия за транспортни нарушения, извършени през последния месец от гръцки и чужди граждани, в това число и от българи.

С решение на вътрешния министър Панос Скурлетис започна връщане на конфискувани свидетелства за управление на моторни превозни средства, регистрационни табели и лицензи на превозни средства, за да се улесни пътуването на гражданите през празничния 15 август, когато е Голяма Богородица, официален почивен ден в страната.

Всички български граждани, на които са конфискувани номера или талони на автомобили в Гърция през този период, могат да отидат и да си ги получат обратно лично или чрез упълномощено лице, пише "Труд".

Решението се отнася за автомобили, с които е извършено нарушение включително до 9 август. Конкретно става дума за нарушения на член 34 от Гражданския процесуален кодекс (незаконно паркиране) и член 4, параграф 3 (платформа P-40, забрана за спиране и паркиране), за които регистрационните табели на превозното средство се отнемат за 20 дни в съответствие с клауза 8 103 от КОК (Правилник за движение по пътищата в Гърция).

Припомняме, че през идните дни трафикът към южната ни съседка ще продължи да бъде много интензивен.

Новият закон за движение по пътищата в Гърция предвижда глоба от 1500 евро, ако пушите в автомобил, в който пътува дете.

Избягвайте ползването на антирадар по шосетата там, защото глобата за устройството достига до 2000 евро.

Преминаването на червен светофар, употребата на алкохол или неправилно изпреварване, както и за агресивно поведение към полицай може да се стигне до отнемане на книжката.

Ограничението на скоростта по магистралите на съседите е 130 км/ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ами гръцките полицаи ходят по улиците, глобяват неправилно паркиралите и им свалят номерата. Нашите се крият по тръните и се кефят на новите си камери. Даже и от колите не слизат. Това да ходиш по улиците между хората не в стила на бг полицая.
13
1
 
5
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Тази сутрин от Перник до Княжево беше АД от задръстване ! Преди Владая срещу лукойл незнайно кой *** е сложил пирамиди и е ограничил д-то в една лента без да има никакъв ремонт или каквото и да е !Тия пирамиди стърчат вече цяла седмица без всякаква причина ! Ако имах автомат щях да застрелям първия срещнат от пътното !!!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да копираме гръцките закони и тук ? :>
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джигит е изкусен ездач на кон в Кавказ. Какво общо има с шофьор? Стига сте опростачвали езика!
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му мислят тези дето пътуват в Гърция! Мен не ме касае и не ме интересува ако ще и автомобили да конфискуват. Май по добре да конфискуват парите на българските чорбаджии дето си ги държат в гръцките банки. Така ще си решат проблема с бюджета! Само от *** могат да закърпят цялата 2018 година!
9
0
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Така като им влезе някаква дума в клавиатурата не се спират. По едно време беше "ад на пътя". В един ден имаше 3 статии с подобно заглавие, като нямаше нито един сериозно пострадал. Надявам се и джигитите да отминат.Лошо е да се ползват думички, чиито значение в пряк и преносен смисъл не се знае.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според заглавието Гърция е амнистирала BG джигити.... които са паркирали неправилно. Май днес бе трябва да си забранят изпозлването на думата джигити, защото явно не знаят какво означава.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, ако го въведат в България и най-вече се спазва, трафика ще стане като от соца. 5 коли на кръст. Сутринта само аз спазвах ограниченето на Цариградско около Враня. Вчера един при празен паркинг на Фантастико си бе спрял наполовина колата на пътното платно и чакаше някой с което задръстваше движението. Двама с камиони спрели на пътя и си говорят помежду си от кабините. Мила родна картинка. На магистралата спрял в авариината точно след завой. Очевидо не беше принудително. МАТРЕАЛ колко щеш.
6
11
 
2
 
! Отговори
пропаднала работа преди 5 години
Тези одариха дъното мангизи няма и тръгва стриженето от всякъде особено чужденец ли е с изключение на няколко държави които бранят хората си с зъби и нокти... Да не си мислите ,че само Винету може да дялка поданиците си, ако Бг. беше със стандарта на Гърция и тук туристите бяха европейски богаташи отдавна глобите щяха да са по 5000 евро !И това сега се пише дап сте готови за нови по справедливи глоби който ще оправят всичко ,а за мен това са две опропастени държави дето с глоби си мислят да заме
5
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 5 години
До традиционалисттова не е вярно,никой не те спира защото си с българска регистрация
4
2
 
21
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Ан гръцката полиция е доста толерантна-не се заяжда за дреболии,така че няма страшно.всички там караме с леко превишена скорост.никой не ни е спирал за 12години
3
4
 
12
 
! Отговори
традиционалист преди 5 години
Караш си както трябва - т.е. спазваш правилата и никой не те бара за нищо , дори и да те спре пътна полиция ( правят си проверки , особено като видят бг регистрация )
2
3
 
11
 
! Отговори
Niki преди 5 години
Време е и в България да станат такива санкциите
1
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определено не смятам да рискувам да стъпя в Гърция с личен автомобил при наличие на подобни наказания. Това означава, че там изобщо няма да стъпя понеже обществен транспорт не ползвам, а пеш ме мързи.