Чист късмет или зловеща катастрофа? Audi R8 – разполовено!

Най-впечатляващото е, че шофьорът на колата е невредим!
1 ное 2018 07:10, Екип на Automedia.bg
33

Снимка: Freiwillige Feuerwehr Latsch, Facebook

През уикенда медиите в Италия и Австрия публикуваха ужасяващи снимки от автомобилна катастрофа, при който Audi R8 се е разцепил на две при удара. Това отново повдигна въпроса за безопасността на борда на суперавтомобилите, които предлагат компаниите, особено когато става въпрос за модели с двигател, разположен пред задния мост.

Основната информация за инцидента идва от един от пожарникарите, участвал в разчистването на пътя и обезопасяването на катастрофиралия автомобил.

Ударът е станал в събота сутринта на мокър път, близо до границата на Италия с Австрия. Водачът на спортния автомобил с мощност 600 конски сили е ударил VW Transporter, след това са дошли и няколко удара в скалите и мантинелата, като на финала R8-цата се е разцепила на две.

Според непотвърдена информация, водачът на Audi-то е оцелял, а след това са били необходими два часа, за да отворят отново пътя за движение.

Няколко анализатори обясниха, че автомобилните компании са наясно с това, че колите със средноразположен двигател могат да бъдат много опасни, особено когато става въпрос за модели с мощност 600 конски сили като R8.

Затова и при тях се прилагат много по-сериозни мерки за безопасност, основно при защитата на пасажерите в купето, където защитата откъм мотора е на много високо ниво.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, си ейвъл мейвъл, само автомобилът се дискутира и пътищата. Човекът никъде го няма. Голям тъпан тъпани из България.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересува ме точният час, място и дата на катастрофата Р8. И името на оцелелият шофьор. Цялото му име.
22
1
 
10
 
! Отговори
Джамбазин преди 5 години
Да го карат тука.След две седмици в гаража ще излезе перфектна нов внос.Малко косми вътре и ето ти кола на малко километри само бабата си е карала котката на ветеринар.
21
0
 
4
 
! Отговори
Утайка преди 5 години
Всяка статийка написана първо на английски и преведена после в днеска звучи супер ретардед.
20
1
 
15
 
! Отговори
Нормален тип преди 5 години
Днес.бг, моля ви поправете си статията, защото явно нищо не знаете. Как заспивате вечер с малкото си знания, просто не мога да си го представя... Тези автомобили са проектирани точно за това. Потърсете как се произвежда всеки един супер автомобил с двигател отзад и ще видите, че се прави изключително здрав монокок за пътниците и отделна двигателна секция. Свързват се с няколко болта. Така при удър енергията се разпределя и е много по-малка при пасажерите. Моля ви, поправете си статията.
19
5
 
3
 
! Отговори
да знайти преди 5 години
Аз пък сум Асан оня с конь и каруцта. изкам да давам на конь газ *** ни знам тоз моя конь колко силна е. той мой конь е женска конь и айше не дава го бия *** кат се напия ко да прая. и с комшулука мерим коя конь по силна на по шише рикия и прайм голям кушия.
18
3
 
7
 
! Отговори
Пешеходец преди 5 години
Вече разбрахме че Автомобилните компании прилагат много по-сериозни мерки за безопасност, основно при защитата на пасажерите/мераклиите да полетят с колата си в купето, където защитата откъм мотора е на много високо ниво. А НЯКАКВА, КАКВАТО И ДА Е ЗАЩИТА за пешеходците които тоя джигит ще срещне в полета си към оня свят ? Нещо като датчик за отчитане дали шофьора е пил или шмъркал нещо бело. Или Прехвалените ви бордови компютри да отчитат нивото на агресивно каране и да ограничават скороста
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от голф с винкелска регистрация по-здраво няма.
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като видях снимката на пътя си казах, "Ооо, този път няма как да е в България".при подобна катастрофа в Бг колата щеше да е в дерето а мантинелите разкъсани.А откъм склона нямаше да има укрепване с камъни а гол камънак и свлачище.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В никакъв случай не оправдавам д3била с това ауди, обаче обърнете внимание как изглежда пътя и го сравнете с този край Своге. Ще кажете, че ние нямаме пари за такива пътища? Напротив, имаме една от най-скъпите винетки, едни от най-високите данъци и едно от най-скъпите пътни строителства.
14
1
 
12
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Тоя явно се е въртял като пумпал, и задната част се е отъркала в транспортера. Прави впечатление планинският път с мантинелата и преградата. Ето затова желаните от бизнеса работници напускат страната - за да имат шанс да живеят като хора.
13
1
 
31
 
! Отговори
- преди 5 години
Екипа на Днес.бг , да си намерят един редактор, който да се занимава с такъв тип тематика , че е смешно. Колата е така проектирана! При силен удар задната част се отделя, за да може ако се запали пътниците да са в безопасност. Предната част е Монокок, затова им няма нищо.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 Хект от рано, а?
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измислена е да се сцепва на две за да абсорбира силата на удара. Кокпитът е подсилен, а задницата се държи за него на няколко болта, които се късат при опрделена сила. Потърсете в чичко Гугъл как изглежда едно голо шаси на Ламбо Хуракан или Ауди Р8. Стотици други такива катастрофи има с Ферарита и Ламбота.
10
2
 
7
 
! Отговори
Здрасти преди 5 години
*** в Германия са виновни те са асфалтирали много гладко асфалта
9
12
 
5
 
! Отговори
Българина преди 5 години
И какво значение има къде му е двигателя?!?!?! Всичко може да се разцепи на две три или повече при съответната сила..... Въпросът е друг, защо държавите разрешават продажбата на коли които постоянно са в нарушение на скоростта и съшо така замърсяват 4 пъти повече от товаевн бус.... Иначе дизела бил мръсен, но 30 на сто разход бензин не е......
8
2
 
6
 
! Отговори
hmn преди 5 години
собственика на Р8-цата сигурно вече си е поръчал нова. Източно-европеецът от строшения ван, ако е бил без колан, сигурно е пострадал повече от другия.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мантинелата дори не е огъната!! Ето това е обезопасяване на път с мантинела! По нашите пътища постоянно виждам мантинели усукани и навити като макарони. Защо ли?
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко заварки, една нова боя и го качваме в мобилето като "Уникат, нов внос" ;)
5
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
600к.с е голяма глупост за нормален автомобил при въведените необходими ограничения на скоростта!!! Такива коли трябва да бъдат забранени за продажба на любители шофьори! 100к.с. са повече от достатъчни за нормално шофиране, не че и с такава кола не можеш да избиваш невинни по пътищата, но вероятността от фукане и самодоказване е по-малка! Има и друг начин да се избиват комплекси без да страдат обикнобевните хора, например да започнеш да се удряш с чук по главата докато ти дойде акъла!