За пореден път Tesla уби човек, сама започнала да ускорява

Автомобилът се блъснал в стена и се запалил
13 дек 2020 17:02, Нели Христова
75
За пореден път Tesla уби човек, сама започнала да ускорява
Снимка: БГНЕС

Поредната катастрофа със самоускоряващ електромобил на Tesla беше отчетен, но този път тя не е в САЩ, а Южна Корея, съобщава Reuters, цитиран от Automedia.

Според първоначалната версия, кросоувърът е започнал сам да увеличава скоростта си и се е ударил в стената на жилищен комплекс. След сблъсъка електромобилът се е запалил, но пристигналите на мястото на инцидента пожарникари бързо са се справили с пламъците. В колата е имало трима души, като шофьорът и един от пасажерите са тежко ранени, а другият е загинал на място.

От полицията съобщиха, че съдебно-медицински екип изследва останките от автомобила, за да може да установи причините за аварията. Засега от Tesla отказват коментар за случилото се.

През януари 2020 година Националното управление за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) получи петиция, в която се настоява половин милион коли на Tesla да бъдат проверени заради непреднамерено ускорение. В Южна Корея също върви разследване срещу американския производител, като то е заради проблем със системата за автономно движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Съгласен ,но ако се отнася за моята която е на тезгяха в гаража
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И.и.може да управлява системи но не и единичен проект,защото няма синхрон със заобикалящия го свят.Така че когато всички преминат на и.и.тогсва има реален шанс.Но пъктогаваима друг проблем самострукторираш се и самоуправляващ се субект като системи ставаопасен за биоматериала.Всяко изключване ще е невъзможно,защото моментално ще бъде заменено от резервен вариант и тогава биоматерията ще изчезне.Това вече е опасен експеримент за човечеството.Затова и си мисля,че ще има много саботажи.
67
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Почти всички нови автомобили могат да бъдат хакнати. Тесла е просто най-лесна. То това всъщност е от поне 10 години насам. Тъй че....
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, да....Кой знае кой неекадрник е объркал газта със спирачката. В америка се чудят за какво да се съдят.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ReptileАе! Това от MK ли ти е ника?Както и да е.Никой не иска "иситнско ИИ", да ти управлява колата. Нито е нормално, нито е хуманно и е тотално лишено от логика.
64
0
 
5
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Колеги, не се карайте на ИИ му е още рано. Всъщност елемента на някакво самоубочение тук е минимален клонящ към НУЛА. Получаваш готова програма с елементи на ИИ, но не и истински ИИ.Докато не се ппсригнат скорости клонящи към квантов процесор няма да разполагаме с реално приложим ИИ.
63
2
 
0
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Тисла
62
2
 
6
 
! Отговори
Кико преди 3 години
За пореден път ВАЗ спаси давеш се!
61
4
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Според мен това е естествен подбор. Затриват глyпaцитe, които си купуват автомобили сцавтономно управление.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тео хич не е напред във времето, онзи ден убиха един ирански физик с дрон картечница чрез лицево разпознаване. Фейкбука искаше да слага такова. Правете още селфита навсякъде с който и да е, да пълните досиета, и в момента който някой стане неудобен вече има хиляди начини.
59
1
 
9
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Проблема с автономните автомобили е съвсем друг. Спомнете си за стъкснет, с който Израел разбиха на пух и прах ядрената програма на Иран. Ако се доверим на хайтек джаджите, а сме неудобни за неправилния човек или правителство, колко му е точно нашия автомобил да "кривне от пътя"? Разбира се, това е много напред във времето, но се е случвало преди, за това е редно да се запитаме - каква е гаранцията, че няма да се случи отново?
58
16
 
4
 
! Отговори
Име преди 3 години
Теслите са 10 пъти по-сигурни, но лобитата на другите производители раздухват всяка една катастрофа!
57
0
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Тоя па тоя па... стига с тая политика. Руснаците не произвеждат коли от 89та, тия новите за нищо не стават. Фен съм на немските коли, но в последните 15г. истината са КИА и Хюндай - по здрави и два пъти по евтини. А ако ще е руска бих си взел Волга ГАЗ М21 тия с еленчето да си седи в гаража и да си вадя само на хубаво време,ама и тях хи няма вече
56
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият ви проблем с Тесла е, че не е руска...Иначе щеше да е най-прекрасната кола на света...
55
1
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До 54 до Вуйчо ВаньоДа знам братко - прав си. Говорим за високите класове де. S classe на MB, 7series на BMW и A8 на Audi...Абе хората имат проблем с харченето на пари, това да дадеш 200К за кола, която за 3г губи половината от цената си за мен е разхищение, да не говорим колко повече се чупят от старите ЕС класи, ама нали съм сиромах та затуй ми е кисело гроздето, че е високо ;) Ай наздраве
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИИ в момента е в пелени. Да се смееш на бебе е забавно, но идва момента на "порастване"
53
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xaxaxaхаха на грозната ти картуна. ИИ е бъдещето.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Няма лошо за в армията, примерно, но тотално безмислено за масовия потребител.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВуньоСъщо така са всички нови модели на Мерцедес, Хюндай, Кадилак и прочие.
50
0
 
4
 
! Отговори
xaxaxa преди 3 години
изкуственият интелект бил бъгъв ???