15

онбашията

преди 7 години

До ХимичкаCu + HNO3 -> Cu(NO3)2 + NO2 + H2O

14

Anonimen

преди 7 години

Tova si e 4is amonqk ot tozi komin

13

тц ..

преди 7 години

кат го гледам на цвят .. и на мен не ми изглежда отровна

12

Химичка

преди 7 години

До онбашията Конкретно при ецването кашляш от острия мирис на азотната киселина, а не защото си вдишал азотен диоксид.

11

Анонимен

преди 7 години

Не знам какво разбираш под отровен ? Да те отрови или да ти скапе дробовете без да разбереш под формата на азотна киселина. Всяко вещество си има действие.

10

онбашията

преди 7 години

До Химичкапри ецването на платки се отделя азотен двуокис, да, кашля се от него, дразни и тн, но ако беше "силно отровен", като примерно въглероден окис, щях да съм умрял.

9

до химичка

преди 7 години

Тъкмо и аз се канех да напиша че е Азотен диоксид. Само се чудя защо лъжат хората а не си кажат истината и не вземат мерки да не се повтаря. Какво означава "ама било се отделяло азот и кислород" Хората дето не разбират ще си помислят веднага че се отделят чист азот и чист кислород. Е кой мало..мник ще изпуска чисти газове е така че са много евтини. Защо не кажат че са свързани в молекула. То и озона е кислород ама може да отрови човек.

8

Химичка

преди 7 години

До онбашиятаОтвори си учебника по химия за 9 клас и прочети каква е разликата между азотна киселина и азотен диоксид. Азотният диоксид (NO2) е червено-кафяв, силно отровен, лесно втечняем газ. Той дразни лигавицата на очите и дихателните органи, предизвиква хрипове, кашлица и задух. Азотната киселина (HNO3) е безцветна с рязък мирис течност и реагира с метали (с изключение на злато и платина), основни оксиди, хидроксиди, като образува нитрати (NO3)+ (H2O)

7

коко

преди 7 години

Това са лъжи .В неделя мажду Тръстиково и Разделна мъглата беше примесена с цветни ивици газ.Пред деня задушаващата миризма беше нетърпима.И след това как от РИОСВ не знаят замърсителя като са били предварително уведомени?Явно изпускат газта в почивните дни когато институциите не работят.И ще правим курорт примесен с отрови....Ха ,Ха ,Ха!!!

6

Анонимен

преди 7 години

Че то и храната в магазините не е отровна но народа умира от рак. Защо ли????

5

онбашията

преди 7 години

До Анонимен 2стига си паникьосвал хората, ако това е силно отровен газ, да съм умрял още като тинейджър когато си ецвах платките с азотна киселина

4

Анонимен

преди 7 години

Как да е отровна, това са водни пари + боя за яйца за Великден . Претоплили са водата и това са парите !

3

Наблюдател

преди 7 години

Същя подход на РИОС както на времето баламосваха комунистите хората, след експлозията на АЕЦ "Чернобил" - Малка авария....Нищо опасно! Спокойна яжте салати....! С това оранжевичкото - сероводород Черно море е пълно до около 150м под повърхността! Под него няма нищо живо! Сигурно защото е безвредно....

2

Анонимен

преди 7 години

Никоя отрова не е вредна , стига да не я консумирате и да стоите далеч от нея.

1

ъхъ

преди 7 години

Не само, че не е вредна, ами е много полезна!