26

СатаНАТО

преди 6 години

Може да се мие, но после трябва много силно да стискаш палци да ти се размине белята.

25

шофер

преди 6 години

Егаси му и противоречивата статя. Накрая без отговор. Та тия в Дупница и Горубляне по цял ден какво правят - мият и лъскат. На следващия ден пак. И пак.... безобразници разни.

24

дд

преди 6 години

двигател не се мие! може с едно парцелче много внимателно и плахо. Това е положението.

23

Анонимен

преди 6 години

по стечение на обстоятелствата не се занимавам професионално с автомобили, но натам бях тръгнал, наследствена професия. Мият се двигателите! Много рядко и с необходимите мерки, когато се наложи и точно майстора ще ви изпрати да си го измиете. Щото не ходите на зъболекар с немити зъби. Който му е текло масло или гориво от ГНП знае какво става отдолу и никак не е приятно да се пипа всичко в слой масло.

22

патил

преди 6 години

Без да вземам страна: Преди време - 8-9 годишна американска кола, отгоре в/у двигателя се слага капак/композитен модул, с вградени в него лули за свещите, бобини и електроника за ел. запалване - т.е. всичко в едно.Та след акуратно почистване, не измиване с водоструйка, а като си трябва, целият модул стана за *** и двигателя спря.Оказа се че в микропукнатините на "бакелита" прахта/мръсот. е играела роля на изолатор и след почистването,високото напрежение проби и целият модул отиде в кофата.

21

Анонимен

преди 6 години

На съвременните автомобили, двигателя трудно може да се замърси, ако няма повреда, свързана с теч на масло или охлаждаща течност. НО, ние сме в България и когато лятото се движите на климатик в града вентилатора вкарва прах в двигатилния отсек. Така че по-добре е вместа да почиствате двигателя, да почистите радиатора на охлаждането и този на климатика, както и пространството между тях. Така хем ще постигнете по-добро охлаждане на двигателя, хем ще подобрите работата на климатичната система.

20

Gorskio

преди 6 години

21 - предполагам става дума за дизел на 20 години. Новите са тъпкани с електронни датчици, реленца, моторчета и др. електронни чудесии, т.е. са същите като бензиновите в тази посока.

19

rado

преди 6 години

dizela si go miq i warwi po leko bez proble.Nema bobini ,kabeli,gluposti razni

18

Крадецът на мечти

преди 6 години

Къде е "Оня с коня " да сподели кък си мие на БеЕнВе - то двигателот ?

17

Анонимен

преди 6 години

Мие се двигател, ако е немски Каскенщайн и му текат гарнитурите на капака на клапаните.

16

стефчо

преди 6 години

Това ми мяза на обсисивна компулсия,защо трябва да се мие двигателя? Мийте си ръцете и задните части!

15

Галант

преди 6 години

Към този с Пътното, отдолу имаш ли *** под двигателя?

14

Не че нещо... Ама...

преди 6 години

Как ги цапате тези двигатели бе????10 години карах Фиат Пунто и на въртя около 200 000 км. Този от когото го купих каза, че е мил двигателя, макар че му се искало да го продаде с италианските листа вътре.. Е.... Мил го в август и поне седмица не го е палил.. После 10 години кат дигна капака и френдовете се пулят и викат... Ба си чистия двигател, как го постигаш... И така си отплува ПУНТОТО с чист двигател... Е позабърсвал съм тук там за спорта.... Та се чудя квИ са тия мръсни ДВГ?

13

от 11 до 13

преди 6 години

Миене на машина чрез налягане, било то с вода или въздушен компресор винаги е лоша идея. Машината е съвкупност от механика и електроника, чиито части са с различни изисквания за поддръжка. Ръчна мъка му е майката.

12

Поп Кръстьо

преди 6 години

Последното миене на двигателя ми струваше 250 лв ..Две изгорели бобини ...За другата електроника просто късмет..

11

Анонимен

преди 6 години

Работата ми е оператор на индустриални машини. Привидно невинни неща могат лавинообразно да ви докарат големи проблеми. На първо място трябва да събираш информация, впечатления от поведението на машината:1. как е работила в топ форма2. какво се е променило за да тръгнат нещата на зле- частите нови ли са, средна хубост или са стари като света. Ако не е последното, тогава какво си добавил към уравнението, за да тръгнат на зле нещата.

10

saki

преди 6 години

Преди да миете двигателя, изчакайте да е изстинал , както и радиатора.

9

Анонимен

преди 6 години

Съвременните коли нямат течовете на москвичите така че не ев нужно да се мие.Вдигам капака на колата си само когато ще сменям маслото и филтрите.Тя си е чиста само има прах.Това е...

8

Та Мара

преди 6 години

Даже може и да не се къпете. Уврежда силно кожата.

7

Анонимен

преди 6 години

При измиването на двигателя на колата,проблемите идват не толкова от водата,а от химикалите с който свалят натрупаната мърсотия.