30

Анонимен

преди 5 години

Тука червените *** всичко обръщат с думите , хак да ви е демокрацията и капитализма. Нали в Чехия и Унгария също са посткомунистически Държави , защо при тях няма простотии, защото имаше лустрация на комунистите и сега са добре. За ваша информация 90 % от собствениците на мандри са бивши партийни величия . Например Зоров е бил партийно величие в Своге. Сега от тях ли очаквате качество и нормални цени . Никога.

29

Винаги

преди 5 години

се чудя как в мандрите успяват да правят сирене, след като дори прясното мляко/ тоест първичния продукт/ който предлагат на пазара няма нито вкус нито мирис нито консистенция на прясно мляко. Същевременно цената му е 2 лева за литър, а на фермера е 1 лев на дребно. Вероятно ако въобще му го изкупуват на едро ще им го даде по-евтино. За киселото мляко важи същото. Сипете в плоска чиния малко и го оставете за няколко дни на масата - резултата е изумителен.

28

Бай Иван

преди 5 години

До " Гражданин" ,великият ти ЕС си изсипва *** с палмово масло тук и на всичкото отгоре ни ги пробутва на цена в пъти по-висока от Германия и Австрия ,хапвай си ги със здраве ;) !!!

27

Анонимен

преди 5 години

Защо да не може сирене /истинско/ да струва 4-5 лева?Заради алчността. Знаем си "бизнесмените".

26

До анонимен 15

преди 5 години

От технолог-имаше БДС едно време-масленост на краве мляко 3,6%.Под 3.6% масленост се намаляваше изкупната цена.

25

Гражданин

преди 5 години

До Бай Иван Разбира се, че демокрацията ни е най-скъпа! Жал Правото на избор е нещо велико и само когато го разберем, тогава ще можем да се развиваме в положителна посока. Предпочитам в магазина да има 35 вида сирена (от които 3-4 истински), отколкото магазинът да е затворен, защото сирене ще има в четвъртък и то ще стигне само за партийните членове.

24

До Енгелс от Маркс

преди 5 години

И банани има, и маймуни има колкото щеш!

23

Бай Иван

преди 5 години

Демокрацията и евроценностите са ви най-скъпи,така че яжте тях ;) !!!

22

Анонимен

преди 5 години

Не можело да има сирене за 4-5 лева! Килограм сирене се прави от 4 литра мляко. Млякото се изкупува по 40-50стотинки от стопаните. Отнема му се маслото и се прави сирене. Материалите за килограм сирене са в рамките на 2-2.5 лева. Нагоре е печалба. Защо да не може сирене /истинско/ да струва 4-5 лева? Ако струва 10 лева по-истински ли става?

21

Анонимен

преди 5 години

Това са модерни технологични но още недооценени достижения на молекулярната кухня.

20

Енгелс

преди 5 години

До Комунист-ЛенинецАми да, важното е че сега има банани! Нали това искаха демократите.

19

производител

преди 5 години

е не може хем демокрация и капитализъм, хем качествен живот и истински продукти, това да не ви е при бай Тошо, айде де

18

Анонимен

преди 5 години

Логическа задача: Ако евтиното сирене е фалшиво,това означава ли, че скъпото сирене е истинско?

17

Гражданин

преди 5 години

"Неговият съвет е да се гледа дали продуктът е по БДС, а цената също може да бъде ориентир." - Глупости!!! Цената на един продукт се формулира от много фактори. Това че дадено сирене струва 12лв. не означава, че е истинско. Не заблуждавайте хората и не говорете глупости. Държавата на всяко ниво е изключително корумпирана и не контролира производителите на хранителни продукти. Даваш на инспекторите по 500 лв. и всичко ти е точно. За съжаление така стоят нещата...

16

Консуматор

преди 5 години

Водата се хваща най-бързо и най-лесно, мааалко по-трудно е когато се опитват да ръгат свинска мас за повишаване на маслеността, но и там става за отрицателно време. Вода само в десетократно ползваното шише от пепси не може човек да открие, щот няма как, за 1.50 литъро "чисто" от фермер, дето и вимето на кравата не мие...

15

Производител

преди 5 години

Да обясня за г-н Анонимен по-долу. Водата в млякото е първото което от мандрата ти засичат, тъй като това е и факторът по който най-много ти режат от цената "Имаш мляко драги, ще ти дам с 15ст по-малко щото се опитваш да ме лъжеш". Никой среден дори производител не си позволява да го прави. Техните измервателни уреди за вода са друг въпрос вече де, но това 'третият' не го касае. Вода може да се пробва да слага само някоя баба, която го изсипва в общия казан на село с другите баби.

14

Анонимен

преди 5 години

А това за водата са глупости........шофьора на млековоза ,първо прави проба за вода и чак тогава го наливат вътре.......проблема е че нашите кравари не подържат никаква хигиена и самото мляко е със над 100 000 бактерии,тогава то се потсирва мноооого по трудно и става по солено....нормално е да има до 5000 бактерии.....но при нас чистотата е на последно място

13

Анонимен

преди 5 години

Ако искайте ми вярвайте,но ще кажа от първо лице.Има мандри който изкупуват млякото по 65/70 ст.литър.При тази цена една мандра със капацитет да преработва .....2тона зимата и 4 тона лятото/защото има повече мляко лятото/себестойността на сиренето е около 12лв с печалба.Това е малка мандра,при по-големи капацитети себестойността естествено пада,и е нормално кг.сирене да е около 8лв..........Ако се спазва цялата технология,иначе може да е и за 6лв.но може да не е хубаво и точно това което търсим.

12

Анонимен

преди 5 години

Производителите на сирене лъжат, но и производителите на мляко не остават по-назад. Ако млякото е качествено от 4-5 литра краве мляко се прави 1 кг сирене. Но тъй като производителите на сирене изкупуват млякото на ниски цени, производителите на мляко слагат вода в него и така двама се карат, третият губи.

11

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

тия предизборни коментари, а после с 20те лева хоно - катък като истински от локала дето дебелата цоца с три кила злато по нея плаче, че "върти през десет процента". жалка работа. ако искате истинско млеко - купете си керамика и си квасете.