27

65

преди 5 години

Това на снимката е американски стаф.Те са малко по едри от питбулите.А питбула е и по-спокоен ,и наистина пазач на деца.Въпроса стопанина му човек ли е ,или животно. Човека е доказал ,че ако иска с любов и лъв може да укроти.Само трябва любов.

26

123

преди 5 години

Били лоши ама сега не са. Глупости куче, което е нападнало веднъж, ще нападне пак. И да имам куче.

25

Бай Гого

преди 5 години

Много ми е странно... ако не се лъжа днес отглеждат тази порода кучета предимно за боеве. Били ги ползвали за забавачки?!? Нима ? А в Африка ползват някои видове змии за забавачки, и какво? Може да раздадем на децата в градините и училищата и оръжие за забавачка (може да им е забавно)? Вие нормални ли сте? Животното си е животно щом ти харесва - гледай си го според правилата и не пречи на другите! Как който и да е стопанин може да гарантира, че кучето му няма да изплаши някое дете в парка?

24

Шефа

преди 5 години

То какво ли хубаво е дошло от САЩ?Атомна бомба , пестициди , СПИН , колорадски бръмбар , климатични войни , космически войни .......та сега и тяхната порода куче да е нормална?

23

Даскала

преди 5 години

Лъжовна статия!Питбул е изкуствено създадена порода в която се търси агресия!Изцяло американска порода , но не за гледане на деца , а за гняв и ярост без контрол !Би следвало да бъде забранена като опасна порода!

22

раздразнен

преди 5 години

Тая статия написана след като питбул нахапа 5-*** е направо дразнеща. Ако едно куче нападне човек или хора без причина,трябва да бъде умъртвявано.Как авторът иска да разбирам куче нахапало хора, колко било добро. Ако е било добро,е нямало да хапе. В тая държава бездомните кучета са по-важни от бедните и гладни деца,това ме дразни. в статията.

21

мхм

преди 5 години

Кучкар съм отдавна. Имал съм много породи. Най-спокойното и неагресивно куче ми беше питбул. В з.адника да му бръкнеш нищо няма да ти направи. Породата е много социална и са безкрайно спокойни кучета. У нас обаче има к.омплексари, които избиват огромен брой комплекси с тази порода и затова нещата стоят по този начин. И още нещо- много добронамерени са към децата,обичат ги безрезервно.

20

Дзъ

преди 5 години

Мисля, че е крайно време държавата да си влезе в ролята и да регламентира развъждането и продажбата на кучета и котки и т.н. Не е нормално всеки магажин за храна за домашни любимци да продава кучета и котки като краставици. Ако се забрани продажба на кучета и котки от су-льо и пу-льо и се регламентира само развъдници със специални разрешителни да продават животните, то няма да се заливаме с ежедневни заглавия от рода на куче нахапа..., или намерих ги виж кви са сладки и т.н.

19

Анонимен

преди 5 години

А аз се чудех защо американците са така свирепи .

18

Фен

преди 5 години

Аз по-голямо и гальовно коте от Питбул не съм виждал.Даже не е и мой. На един познат. Първия път като видях питбула на вратата щях да умра - имам фобия от почти всякакви кучета, пет минути по късно вече бях целият олигавен и си играех със дзвера все едно е коте -няма такава душица...По-рано имах котарак - това чудо ако имаше силата на питбул вече сигурно щях да съм само спомен...

17

истината е че,

преди 5 години

В САЩ питбулите са ги използвали за незаконни кучешки боеве, особено около 20-те години на миналия век. Иначе за Виетнам и Китай и до ден днешен си ги използват като кулинарен деликатес. Ние българите нима трябва да подражаваме на американци,виетнамци или китайци??? Филми като ,,Ласи"и ,,Рекс" са си филми и е пресилено да се мисли,че кучето разбира всичко и веднага може да помогне за всичко.За Агресивните породи кучета не се знае какво им се върти в главата някой път.Не рискувайте,ако имате дете

16

питам

преди 5 години

Това обява за осиновяване на питбули ли е?? На мен поне текста звучи така:Но те не губят надежда в хората, напротив. Големи и добри, те търпеливо чакат техният човек да дойде и да им позволи да спят на канапето, да го оближат за добро утро и да тичат с все сила след някоя пръчка...Как авторът знае дали губят или не надежда и че са големи и добри?? Защото по-долу пише,че се търкалят в локва кал ли??Иначе не съм съгласен с новината. Питбулите са агресивна порода кучета и опасни за малки деца

15

шматка

преди 5 години

Няма лоши породи.Има лоши стопани.Като човек дълги години гледал кучета мога да ви кажа че колкото една порода е по едра толкова е по уравновесена психически.Ако направят една статистика ще се види че най много хора са ухапани от малките породи.

14

Анонимен

преди 5 години

И тази е компетентна, колкото тези от "Четири лапи"! И сега какво? Да се молим да не срещнем на улицата лош стопанин с куче като отиваме до магазина или на работа?

13

Кучкар

преди 5 години

Тази статия е пълна глупост. Реклама да си разкарат кучетата, от които припечелват добре. Това може да напише само човек с цел манипулация обслужваща личните му моментни интереси.

12

Анонимен

преди 5 години

Bully-лице, което обичайно се стреми да нарани или сплаши онези, които те възприемат като уязвими!Питбул не произхожда от Bull(бик), а от Були.Та ето това са питбулите-крато и ясно.Живея в щатите и тук имаме кучешки паркове. Заградени и разделени по размер на кучето.Забелязал съм че питбулите започват лекичко да погризват ушите, опашките, задницата на другите кучета,докато уж си играят и така предизвикват. И всеки път, когато има проблем...едното куче е питбул. Факт!

11

Джедай Мастър

преди 5 години

Навремето са лекували и сифилис с живак, днес никой не би му хрумнала подобна глупост.

10

Анонимен

преди 5 години

Йоанна Коларова да си роди детенце, кучета да и го гледат...

9

Анонимен

преди 5 години

И се пише "злОупотреби", а не "злупотреби".Научете ги тези неща преди да ни припявате коя порода каква била.

8

123

преди 5 години

Всичко зависи от възпитанието, както при малките деца.Имам познат ,който претърпя 3 операции на ръката след ухапване от лабрадор , а в нашата махала има бултериер/подобно е на питбула/,с който играеха всички деца.Той беше ,като плюшена играчка , а стопанката го беше научила да им носи топката.Беше любимец на всички. Има лоши хора , а не лоши кучета.Възпитанието на куче не е лесно ,иска търпение и отговорност, не е за всеки