9

4

преди 4 години

В проекта има една димна завеса от думи , целяща да легитимира доплащането . Какво означава "основен пакет " -количество заболявания , процент на заплащане от касата ... А "допълнителен " -същото двусмислие ли се влага ? Така написано означава - брой болести заплащани от НЗОК. Тоест има важни и маловажни заболявания!А в същност става дума за основен процент заплащан от касата или фонда и допълнитено плащане!И тук се отваря вратата на произвола от органите-те определят съотношението!А защо тряб

8

Анонимен

преди 4 години

Интелигентните нации са измислили как да лекуват народите си без пари /достатъчни са само здравните осигуровки за това/ и това е в цяла Западна Европа,след като Бг-хамаво избраните политици копират цените от Европата защо не копират и безплатното здравеопазване,а измислят все нови методи как да прибират парите на овцата ?Как е възможно да се осигуряваш здравно и като се разболееш да плащаш за лечението си в държавни болници?А какво става с парите ти когато не си болен,къде потъват в кои джобове?

7

Анонимен

преди 4 години

С нашата демография и принципа на общия кюп, съвсем скоро ще стигнем до огромни дефицити, независимо дали в националната или частните каси. Вноските ще трябва постоянно да се увеличават, без да е сигурно дали тези, които сега плащат ще получат изобщо някакво задравеопазване на стари години. Абсолютно същото е и с пенсиите.Трябва незабавно да се мине на индивидуални спестовни сметки и за двете пера. Въпреки, че не сме свикнали, трябва да се научим, че пансията и здравето са си само наша грижа.

6

Анонимен

преди 4 години

Ще се занимаваме с фалити на дружества, гаранционни фондове, картели от частен застраховател-частна болница и други екстри на застрахователен модел, и то в български вариант. Картели между застрахователите и постоянни искания за увеличаване на вноската и допълнителните плащания. Последното, с което ще се занимаваме е здравеопазване.

5

Анонимен

преди 4 години

Тази схема няма да работи и ще доведе до постоянен натиск да се повишава вноската, защото всяка частна фирма гони постоянно увеличение на печалбите.Единственото, което би работило са частни партиди в рамките на касата. Общия кюп трябва да се премахне. Всеки трябва сам да поеме отговорност колко ще спестява за здраве. Минималната вноска от 8 процента да остане и всеки да е свободен да спестява в сметката си колкото прецени и сам да си плаща по болниците. Това е най-сигурния контрол на разходите.

4

Реалист

преди 4 години

Събирам мераклии за регистрация на нов здравен застраховател "Олимпик Здраве", регистрацията ще се направи в Кипър. За баламите - не правете асоциация с кипърския Олимпик, дето завлече миналата година едни 180 милиона.

3

Анонимен

преди 4 години

Искам трима министри на здравеопазването, които да се конкурират. За да работят по-добре. Този да подава оставка.

2

Анонимен

преди 4 години

Нека демонополизираме парламента и правителството. За да работят по-добре и да се конкурират. Народът ще има избор към кое правителство да плаща данъци. Как не са се сетили за такава демонополизация държавите? Глупави ли са?

1

Анонимен

преди 4 години

Като демонополизирахте БДЖ, какво спечелиха гражданите?Като демонополизирахте енергетиката, колцина спечелиха?Като дадохте автономия на Висшите училища, кое висше училище започна да предоставя по-добра подготовка?Гледате да изтребите и тези, които все още ви търпим.