18

Валентин Тодоров

преди 4 години

Както го описва д-р Христова находищего явно съдържа счупени фрагменти и няма да даде не само цели скелети,но и достатъчно големи да се определи вида кости.Не,че дори да беше богато като това на неогенски бозайници в Езерово,интереса на българската публика щеще да бъде по-голям.Тя по принцип се интересува повече от размера на сутиена на попдивите,отколкото от живели преди милиони години по земите ни Дейнотериум Гигантисимум Тракиенензис или Уранопитекус Тракиенензис.

17

Темериец

преди 4 години

"В нашата страна има изключително богата безгръбначна фауна" колко сте права....

16

Цецо

преди 4 години

Моето безкрайно уважение имат всички хора, занимаващи се с наука! Няма да обяснявам защо е така, всеки интелигентен човек ще ме разбере... а останалите ще ми нащракат минуси! :)

15

Анонимен

преди 4 години

Динозавър с пет пръста !

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Явно никога не си виждал наука и през плет. Всеки докторант е имал ръководител и не би написал и статия в посредствено списание без ръководител. Всеки професор дава мило и драго да подготви докторанти, това за него е чест и актив.Не знам колко души е "избутал" шефът на споменатата Л.Христова, която е един отличен учен, знам, че при него направи дисертацията си македонка, а сега и китайка в Китай.А ти си плюй - привилегия на неграмотните поплювковци!

13

Анонимен

преди 4 години

Купувайте парцели в Трън и по околните хълмове!

12

Анонимен

преди 4 години

Динозаври от БАН са открили предците си.

11

асдаа

преди 4 години

Намерили са в същия пласт и останките от домашния динозавър на Лили Иванова...

10

хм

преди 4 години

Защо по-голямата част на Европа е била под вода? Защо е било толкова топло? Да не би пак да е имало глбално затопляне, което да е разтопило полюсите и ледовете по Земята? Ако е така , значи климатичните промени наистина не се влияят от човешката дейност ,а най-вече от слънчевата активност.

9

ко?НЕ

преди 4 години

глупостимакедонозавърът е най стария и винаги го е имало по нашите земи дори ипо времето когато територията ни е представлявала дъно на басейн

8

ined

преди 4 години

Долна инсинуация е това , Трънозаврите са били най-големите и стращни хищни динозаври.Измрели са само защото преди 65 милиона години са изяли всички останали динозаври.

7

Chalgarin dudaev

преди 4 години

Kakvato darjavata takiva i dinozavrite

6

До Анонимен 1

преди 4 години

Стюпи, отиди да го кажеш на шефа на Латинка Христова! Той откри в колекцията на един чирпански палеонтолог-любител зъб на хоминид на 9 млн години, след това намери друг хоминид, статията за който е приета в "Nature", ако случайно знаеш какво значи това! Сега търси последните хиени в Азербайджан, преди това успя да снима с камера-капан един от последните леопарди в Азербайджан. А едно време застреля за колекцията на НПНМ леопард в Мозамбик, а за това трябват здрави ***! Каквито тинямаш!

5

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Навсякъде по света го има този проблем. Добрите университети трябва да имат много докторанти, за да се задържат на върха. Докторантите в определен срок трябва да извършат изследвани, съответно да натрупат статии. Затова голям процент от световната научна продукция се изработва от докторанти. По принцип това не означава, че професорите са некомпетентни.

4

Dr. Henry W. Jones

преди 4 години

Трънските динозаври са дребни и в днешни дни. В противен случай не биха се побирали в диня и нямаше да са динозаври.

3

Анонимен

преди 4 години

Динозаврите от Позитано са същите. Щраусоподобни си навират главата в пясъка в чакане на москалите.

2

Анонимен

преди 4 години

Шибидар го няма, но Шибидарщините са живи.

1

Анонимен

преди 4 години

Така е то в България студентите и докторантите правят научните открития, защото професорите ни са некомпетентни.