До aqswА реално ще намерят от теб същото както и хора закопани преди 100 години. Странно, нали?
Защо не казват марките? Иначе на снимката изтипосали Линд(Lindt), един от най-качествените масови шоколади. В сравнение със Своге, Милка, Рошен(украйнски ***) и всякакви други *** направо е с класи над тях.
Един ден когато умра, и някои реши да ме изкопа, след сто години. Ще съм по запазен от Рамзес и ще светя, благодарение на всички консерванти.
До ГеоргиНещо си се объркал. Лидъл не продават "истински белгийски шоколад". Както с много други стоки, те пордават "белгийски шоколад" който имитира дори формата и външния вид на утвърдени белгийски марки като GuyLian, но нито имат ноу хауто нито могат да го продават толкова евтино ако наистина беше въпросния. Хората са неграмотни и щом на кутията пише "белгийски шоколад" значи е същото нещо. Да, ама не. Българите сме особено податливи на такъв маркетинг, защото всеки гледа "прИмоцията".
До БизнесменНещо си се объркал. Монделез е конгломерат компания. Кедбъри и Милка са марки в рамките на тази компания, тъй че глупостите за това кое какво било можеш да си ги спестиш. Кедбъри и Милка имат по принцип различен вкус, независимо къде си ги купуваш, но откъде да знаеш, когато само си философстваш на гол тумбак?
Еми..крайно време е.Прословутият ЕС.Да признае че храните му са под всякаква критика и никакъв контрол!!! Всичко е пълно с хормони,нитрати и консерванти!!! Не му дреме за здравето на европееца като цяло уви!!!
До Риттер И ЙОН ФЕНАТези шоколади само стават за ядене нямат нищо особено във вкуса им!!!НАЙ-ДОБРОТО Е ЛИНДОР ТРЮФЕЛ НЕ СЪМ ГО ЯЛ НО ЗНАМ , ЧЕ Е НАЙ-ДОБРОТОВ БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЛИНДОР!И ЛИНДОР И ЛИНД СА ДВА НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ ВИДА ШОКОЛАД!В МОМЕНТА ЯМ НЯКАКЪВ БЕЛГИЙСКИ НО СРАВНЕН С ЛИНДОР СИ Е ВСЕ ЕДНО ЯМ МАРЦИПАН!
До ЧИТАТЕЛНямат сливи в устите. Такива "изследвания" смърдят, защото никой никога не може да намери къде, как и от кой са правени. Хвърлят се в очите на хората някакви общи приказки и това е. Ако тръгна да анализирам написаното в статията ще напиша ферман за глупостите вътре. Например в статията пише, че Е476 се "прави от рицин". Е476 за такива приложения се прави от соя, но рицин звучи къде къде по-страшно, защото всички знаят за отровата в растението.
В България на Монделез продуктите са под добре познатат марка Милка. В Англия се казва Кетбъри и разликата във вкуса е огромна в полза на Кетбъри. Иначе тук един шоколад е по-скъп отколкото е там.
Ами сливи ли имате в устите? Поне веднъж напишете кои са ментетата, или Ви е страх да не изложите някоя фирма, помислете и за този изстрадал от мошенници НАРОД !!!!!
Но затова пък, по-скъп от немския. Нормалната цена на Милка-та в Германия е 0,95 евро, но всеки месец има периоди в които я пускат на 0,65 евро.
Скоро дядото прати от Белгия една торба с подаръци за коледа. Имаше и доста шоколади. Някой от шоколадите ги има и в нашият лидъл, но са различни на вкус. Ако опитате истински белгийски шоколад и после някой ви даде една "Милка" или "Своге" ще се убедите, че ядем пълни ***. Най-лошото, е че и малките деца ги ядът. За мен това е престъпно. Търсете си правата, търсете виновните. Стига сме бягали от нашата държава, заради бандити и престъпници.
Един нормално мислещ човек, интересуващ се какво яде, няма как да си купи шоколад менте. От 27 марки само 2 отговаряли- без коментар кои са марките, само ще кажа, че на нашия пазар има сигурно над 100 марки шоколади. Има разкошен 50,60,70,80-процентов шоколад 100г за 1.50-2лв.. Безупречно качество. Разни глупости, написани в статията, изобщо не ме вълнуват. Аз шоколад "менте" в живота си не съм ял няма и да ям, защото чета и се интересувам кое какво съдържа.
Кажете кои шоколади са вредни и кои не !Нека хората да преценат какво да купуват!Другото е само "димка " !
Какъв шоколад ядем? Бюджетен, сглобен от полуфабрикати